Shift Startup konferencija u Splitu

Najava Shift konferencijeU Splitu se od 22. do 24. svibnja održava "Shift startup" konferencija koja će predstaviti mlade inovatore iz svijeta informatičkih tehnologija, na kojoj će se okupiti više od 500 informatičkih entuzijasta iz raznih krajeva svijeta. Uz prezentaciju novih startup ideja, razne radionice te predavanja i motivacijske govore svjetski poznatih predavača, posjetitelji će uživati i u iznimno bogatom zabavnom dijelu programa. Razgledavanje antičkog grada, organizirani noćni provodi  – samo su dio popratnih sadržaja kojim se želi ovu konferenciju početi brendirati kao "Splitski Cannes festival IT industrije". Inače, "Shift" se sastoji iz dva dijela, startup natjecanja i konferencijskog dijela ...

SPLITSKI FESTIVAL ICT STARTUP INDUSTRIJE

Shift Startup konferencija u Splitu

Izvor: Shift startup conference, TZ SDŽ

Prvi dan će se održati tzv. "Shift challenge" - natjecateljski dio, u okviru kojeg će 32 projekta konkurirati za nagradu od 10 000 dolara, koju sponzorira Splitska Banka. Međunarodni tim poslovnih mentora, investitora i IT novinara glasovanjem će odlučiti o pobjedniku.

Preostala dva konferencijska dana predviđena su za govornike iz cijelog svijeta. Posjetitelji konferencije dolaze s 5 kontinenata, pa se tako na Shiftu očekuje 30 govornika koji stižu iz Silicijske doline, Los Angelesa, Londona, Beča, pa sve do Tokia. Svi govornici spadaju u sam svjetski vrh u svojim područjima, bilo da su poduzetnici, investitori ili IT novinari.

Uz govornike dolazi i 30 mentora, koji će svojim stručnim znanjem i iskustvom pomoći i usmjeriti startup timove tako da svoj prozvod mogu što bolje prezentirati na samoj konferenciji te ih sutra što bolje plasirati na tržite.

Jedan od motiva koji će se protezati konferencijom je i spoj informatičke i zabavne industrije. Nekoliko govornika iz Hollywooda će predstaviti startup  AppCurious – društvenu mrežu za pronalaženje aplikacija, u potpunosti proizvedenu u Splitu u tvrtki Profico.

Organizatori uz podršku partnera ovim događajem žele Split pozicionirati kao nezaobilaznu točku na svjetskoj karti informatičke industrije, inače najbrže rastuće poslovne industrije na svijetu.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s konceptom IT startup konferencije, ove godine žele izići iz konzervativnih poslovnih okvira ovakvih događanja i napraviti konferenciju koja će postati "Splitski Cannes festival IT industrije".

- Mi se i u promociji Dalmacije kao destinacije koristimo novim tehnologijama. Pohvale mladim ljudima na organizaciji ovakvog događaja i naša je želja da što više posjetitelja dolazi na konferencije u predsezoni. Zašto ne bismo u skoroj budućnosti postali centar za startup u ovom dijelu Europe - kazao je Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Povezani članci

Who's Online

We have 246 guests and no members online