Siniša Hajdaš Dončić: Ne odustajemo od brze-ceste

Ministar Dončić"Želim naglasiti da je naš prioritet splitska obilaznica Trogir-Split-Omiš. Ta dionica je važna iz opravdanog razloga, jer prosječni dnevni promet kroz Omiš iznosi više od 16 tisuća vozila, a ljeti na nekim od dionica tog pravca prometuje i više od 50 tisuća automobila dnevno, što je apsolutno ključan i prihvatljiv kriterij za financiranje takvih prometnica upravo iz fondova EU-a. Rezultati ulaganja koja radimo u tzv. splitsku obilaznicu osjetit će građani već do početka sezone kada će biti završena dionica do zračne luke u Kaštelima..." - rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić novinaru Slobodne Dalmacije ...

SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ:

Brzu cestu Solin-Klis otvaramo u siječnju 2014.

Piše: Antun Masle / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


“Hidroelektra”, koja je ima dosta problema s “Konstruktorom”, do siječnja 2014. završit će radove na brzoj cesti Solin-Klis, a pojedine dionice na potezu Split-Omiš aplicirat ćemo prema EU fondovima, u vrijednosti 200 milijuna eura.

radnik na cesti
foto: Denis Jerković / Cropix

To je onaj dio prometnice kod Omiša gdje su nam se svi posljednjih tjedana rugali da smo probili tunel u ništa, a zapravo se radi o tunelima koje prema projektu prethodno treba probiti, kako bi se moglo početi s gradnjom mosta preko Cetine.

U planu je probijanje i drugog tunela kao preduvjeta za nastavak premošćavanja kanjona Cetine ...

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 959 guests and no members online