Počelo prikupljanje potpisa za referendum o braku

U nedjelju, akcijama ispred Crkva (nakon agitiranja s oltara, op.ur.), na trgovima i na drugim javnim mjestima započelo je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna životna zajednica žene i muškarca. Građanska inicijativa "U ime obitelji" organizirala je prikupljanje potpisa na više od 2.000 mjesta u cijeloj Hrvatskoj, koje će će trajati do 26. svibnja.  Za raspisivanje referenduma "Brak = žena + muškarac" potrebno je prikupiti 375 tisuća potpisa, a referendumsko bi pitanje glasilo: "Jeste li za to da se u Ustav unese odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?" ...

DISKRIMINACIJA U IME OBITELJI

Izvor: Slobodna Dalmacija

Početak potpisivanja peticije ujedno je i početak žešćeg otpora raznih udruga sve glasnijim najavama da će homoseksualcima u Hrvatskoj biti omogućeno sklapanje braka, a možda i usvajanje djece.

“Naš glavni cilj je da odredba o braku kao isključivoj zajednici žene i muškarca bude unesena u Ustav i zakone, a samim tim to će značiti da istospolni parovi ne mogu sklopiti brak. Isto tako želimo zaštititi djecu od mogućnosti da ih usvoji istospolni par”, ističe Jelena Gazivoda iz inicijative "U ime obitelji".

u ime obitelji

Povezani članci

Who's Online

We have 128 guests and no members online