Malo misto i vele ambicije

Brza cesta Trogir - OmišKakav grad će preuzeti nova splitska lokalna vlast na proljeće? - zapitao se Damir Petranović, novinar Slobodne Dalmacije u članku istovjetnom naslovu u kojem se, između ostalog, može pročitati i paragraf, dva, o prometnim teškoćama grada Splita i šire okolice... "Nijedan gradonačelnik još nije digao glas protiv prometne blokade grada i zagušenja prilaza Splitu, pa čak ni kada se pokazalo da je premijer Ivo Sanader iznevjerio obećanje o dovršetku obilaznice (Trogir - Omiš) i jedinog pristupa autocesti (Solin - Klis) do 2008. godine...

FANTOMSKA PREDIZBORNA BRZA CESTA ČEKA NOVE IZBORE

Piše: Damir Petranović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel bio je maštovit i svakog dana u Zagreb slao hrpu razglednica s prometnim gužvama, sve dok se država nije smilovala i odriješila kesu.

Zadar je, pak, imao jak lobi u Vladi, pa je osim nekoliko priključaka na autocestu dobio i basnoslovno skupu cestu za (još uvijek) fantomsku luku Gaženica.

Gužva na cesti

Većinom splitskih gradskih ulica upravljaju Županija i njena Uprava za ceste. Premda upravo u Splitu ubere najviše poreza i nameta, Županija godinama u grad vraća tek desetak posto tog novca, i to u obliku "zakrpa" na ionako katastrofalnim prometnicama.

Nismo čuli da se netko iz Banovine zbog ovoga pobunio... a kamoli netko iz susjednih općina (i gradova), Podstrane, Dugog Rata, Omiša, Kaštela, zbog nove odgode izgradnje obilaznice Trogir - Omiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online