U Sinju je održano veliko finale velikog balotaškog turnira "Ožujsko Balote 2017." na kojem je slavila ekipa Plazonja te osvojila pobjednički pehar i glavnu nagradu od 30.000 kuna. Nakon velike balotaške fešte zabava se nastavila koncertom Tončija Huljića  & Madre Badessa banda te grupe Magazin. Osam najboljih balotaških ekipa pokušalo je u velikom finalu izboriti titulu pobjednika turnira. Nakon neizvjesnog cjelodnevnog valjanja i "bombizavanja" na sinjom zjogu najbolja je bila ekipa Plazonja.
 

15. Omiški plivački maraton

Omiš je i ove godine domaćin tradicionalnog natjecanja u daljinskom plivanju, koje će se održati u subotu, 29. srpnja, s početkom u 9 sati u Gradskoj luci, na mulu. Tada će startati natjecatelji i na 15. izdanju Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju, a njihov zadatak je preplivati dionicu od 10 kilometara, od Omiša do Ravnica (Mančine) i natrag do cilja u Omišu. Ovo nadmetanje je ujedno i 24. otvoreno prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju, a boduje se i za Hrvatski kup, odnosno “Cro-Cup”. Deset minuta nakon maratonaca krenut će i plivači malog rekreacijskog maratona u dužini od 1501 metra, koji se pliva od mula do lukobrana gradske plaže te natrag.
 

Trstike: Tona i Terry najbolji

U Općini Dugi Rat, na dugoratskoj plaži pokraj kafića “Rivica” prvi put organizirao se turnir naziva “Trstike”. Naime, radi se o turniru na male branke koji se igra u moru, a u njemu je sudjelovalo više od 30 lokalnih ekipa s više od 60 sudionika. Organizatori kažu kako nisu očekivali toliko veliki interes sumještana, koji su čini se željni dobre i kreativne zabave u svom mjestu. Red je spomenuti i pobjednike. Najbolji na neslužbenom "svjetskom prvenstvu u trstikama" koje se odigralo proteklog vikenda je dugoratski dvojac Tona & Terry. - Mi inače to igramo, ali smo ovoga puta stavili informacije na Facebook i kazali svima zainteresiranima da se prijave. Šokirali smo se koliki je interes nastao, tako da smo već u kolovozu mislili organizirat još jedan turnir - kazao je Bože Marčić, jedan od organizatora ovoga neobičnog turnira, novinarki Slobodne Dalmacije Gabrijeli Radanović.
 
U subotu je navečer na popularnoj dugoratskoj plaži počelo prvo i već svjetsko prvenstvo u "Trstikama", u ljetnom sportu u usponu, izmišljenom prije pet-šest ljeta plaži u Dugom Ratu. Organizatori, mladost Dugog Rata, potrudila s oko organizacije prvenstva, na plažu su postavili branke, reflektore, razglas,.. Utakmicama pretkola započelo je natjecanje koje se pretvorilo u pravi show.. Mladići okupljeni u ekipama Mava vs. Ivan Voloder, Sumpetar vs. Ivanac, Antutun vs. Glupavci, Dragi Dragi vs. F.S.Tandem, Orij vs. HOS, HNK Rijeka vs. CB Dona, Brige nas vs. Mali Rat, Futacs vs. Hotel Park, FCB vs. Zauli Quaresma, Man Utd vs. Pingvini, Dalmat.. do kasno u vruću dugoratsko noć igrali su utakmice prvenstva, oduševljavali publiku lucidnim, bravuroznim potezima i paradama na kojima bi im pozavidjela i ekipa s Ipaneme, a danas, u svetu nedjelju, na programu je završni dio prvenstva. Utakmice četvrfinala počinju u 20h, polufinale je na programu u 21, a finale točno u 22 sata. Dođite i danas na dugoratsku plažu uživati u u čarima lita, a večeras i u majstorskim potezima sudionika prvog i već svjetskog prvenstva u "Trstikama". Vidimo se na plaži!
 
Teku posljednje pripreme za prvo svjetsko prvenstvo u "Trstikama", u ljetnom sportu u usponu, izmišljenom prije par ljeta na plaži u Dugom Ratu. Organizatori slažu posljednje "kockice" turnira. Prijave su zaključene u petak u 20 h, a sinoć je u 22 sata uz atraktivne hostese u dugoratskoj lučici održano izvlačenje parova natjecanja.. Dođite danas na dugoratsku plažu uživati u u čarima lita, a večeras i u majstorskim potezima sudionika prvog službenog prvenstva u "Trstikama". Vidimo se na plaži! Za sudjelovanje na SP prijavile su se sljedeće ekipe..
 
U Dugom Ratu se u petak igrala završnica velikog balotaškog turnira koji je okupio i mlado i staro na dugoratskim zjogovima na kojima se igralo u svih šesnest i do kasno u noć. Pobjednik turnira je lokalni trio Grizelj-Čulić-Galiot koji su u uzbudljivom finalu pobjedili mlade balotaške nade okupljene u triu Jurčević-Mlikotić-??? rezultatom 2:1 u partijama.
 

Otvoreno prvenstvo ŠRK Orkan u ribolovu

Sportsko-ribolovni klub "ORKAN" Dugi Rat organizira otvoreno prvenstvo kluba u ribolovu koje će se održati u subotu 03.06.2017. u vremenu od 7.00 do 11.00 sati, a za podvodne ribolovce od 8,00 do 11,00. Propozicije natjecanja kojih se valja držati su sljedeće:
- područje takmičenja je morski akvatorij dugoračke općine
- do 11.30 sati sav ulov treba donijeti u porat na mjerenje
- kotizacija za natjecatelje koji nisu članovi kluba iznosi 50 kuna
- i najvažnije, datum i mjesto svečane večere s dodjelom bogatih nagrada će biti obznanjen nakon takmičenja.
Hmm.. hoće li se opet dogoditi da pravu ribolovnu lekciju fetivim dugoračanima s novim prvim mjestom opet održi naš dragi omišanin s dugoratskom adresom. Tonči Lelas koji je na jednom od posljednjih svjetskih prvenstava u dugoratskom akvatoriju uhvatio "kapitalca" natjecanja, komarču, koje su bile pune gradele. Drugi je bio još jedan Tonči, zanimljivo, kolega slavljeniku Lelasu u kaiću. Tonči Tomić. A što će biti u subotu izvjestiti ćemo Vas u nedjeljnim informativnim emisijama..
 
Nakon duže pauze, proteklog vikenda je održan turnir u balotama u zjogu kod Romea u starom selu Jesenice. U finalnom dvoboju su se našli Jure Stanić iz Omiša i Miro Mrkonjić, zvani Karoca iz Tugara. U obje finalne utakmice Stanić je bio bolji i slavio je rezultatom 16-15 i 16-14. Pred velikim brojem ljubitelja balota sudio je Boško Stanić. Treće i četvrto mjesto izborili su Jure Kapić i Ante Grubiša, oba s Mutograsa, kojima je Romeo Tomaš, organizator turnira, uručio novčani prilog i pehare.
 

Ping pong: Umjetnost zdravog đira

Započele su prijave za drugi veliki stolnoteniski turnir u Dugom Ratu koji će se održati 6. i 7. svibnja u prostorijama župe u Dugom Ratu. Igrati će se u dvije kategorije: juniorska (-18) i seniorska (+18). Osigurane su i nagrade za najbolje, pehari za prva mjesta i medalje za druga i treća mjesta. Za natjecatelje (kao i za sve najvjernije navijače) će tijekom turnira biti osiguran i prigodni domjenak. Natjecatelji se mogu prijaviti na turnir isključivo preko službene FB stranice turnira, gdje će dobivati sve potrebne informacije vezane za skori turnir. Cijena prijave je svega par kava, tj. 20 kuna. Hvala i našim sponzorima.. i njihovo je kraljevstvo nebesko..
 

Milan Platiša osvojio 5. Imbertrek

Više od 500 trekera, rekreativaca, sportaša i šetača iskoristili su sunčanu subotu kako bi sudjelovali u u 5. Imbertreku, utrci koja je startala iz centra Omiša, i ovaj put pod organizacijskom palicom Planinarskog društva Imber. Najmasovnija utrka bila je očekivano ona od 8 kilometara koja je markacijama i trakicama vodila preko omiške Dinare, spuštala se niz Borak, sve dolje do trga odakle je sve krenulo. Na toj utrci prvi kroz cilj su prošli Petar Vučemilo (43:58 min), Zdravko Divić i Ivan Mladin, a od cura Andrea Buškain iz OŠ Josipa Pupačića, Petra Čulić i Dražena Berović. Mali trail od 16 km bio je namjenjen iskusnim natjecateljima i rekreativcima, a prolazio kroz Stari grad, pa ispod grebena Omiške Dinare, preko "Lude kuće“ na Imberu, zatim dalje grebenom do crkvice sv. Vida, te se spuštao prema zaseoku Gorica, Čelini, do Lelasa, Borka i do trga, a najbrži na toj dionici bili su Ivan Želalić iz PD Imber (1:52 sati), Ante Bubić iz Strke, te Mario Bosnić iz Zadra, Od cura najbrže su bile Dina Vitaić (2:21 sata), Ivona Jonjić iz AK Plus i Ane Gregov iz HPD Mosor. Glasne ovacije naa cilju dočekale su Milana Platišu iz PD Imber, najbržeg na utrci od 26 kilometara koje je ovaj omišanin pretrčao za 3 sata i 3 minute. Slijedili su ga Filip Sinovčić iz HPD Mosor i Marko Herman iz Strke. U ženskoj konkurenciji sve je oduševila Srđana Rožić iz ekipe mosorskih Sikira koja je nakon 4 sata protrčala kroz cilj. Iza nje došle su Ivana Vrvilo, još jedna iz PD Imber i Angela Smilović. Ova potonja utrka vodila je preko Imbera, sve tamo do zaseoka Topići, pa do Svinišća, preko sv. Vida, Lelasa i dolje do Starog grada, piše Merien Ilić na stranicama Slobodne Dalmacije..