U povodu blagdana Sv. Nikole, nebeskog zaštitnika putnika, pomoraca, brodara, koji je i nebeski zaštitnik stanovnika naše najveće luke privatnih brodara, Krila Jesenice, u tamnošnjem Klubu mladeži po hladnom vremenu su održana sportska nadmetanja u malom nogometu i balotama njemu u čast. Pred velikim brojem navijača u završnici su se sastali stari rivali, ekipe Bajnice i Dica Orija, a rezultatom 4:O pobijedila ja ekipa Bajnice. U balotaškom dijelu turnira u završnici su se u istom zjogu našli balotaši BK Jesenice, za koje su nastupili Ante Tomaš Urjam, Romeo Tomaš, Ivan Jukić – Lovkić i Marko Putnik, te ekipa Keča  u kojoj su igrali Jure Kapić, Radoslav Klarić i Ante Grubiša. Balotaši BK Jesenice pobjedili su rezultatom 2:0. U oba susreta finalistima je pripala novčana nagrada i pehar, a susrete je maestralno najavio, komenirao i vodio Nikola "ceremonijalmajstor" Lozić.
 

PD Imber zove zainteresirane u Planinarsku školu

Dragi budući planinari, planinarsko društvo "Imber" Omiš organizira 8. Opću planinarsku školu koja će početi u 12.10.2017. Predavanja će se održavati četvrtkom navečer, a vikendi su rezervirani za izlete po obližnim planinama i primjenu stečenih znanja. Voditelji škole su Leo Lelas i Zvonimir Kujundžić. Pridružite im se, postanite planinar! Za sve ostale informacije slobodno se javite na mail: info @ pdimber.com ili na mob: 095 574 92 86 (Leo).  
 

Na drugu obalu - s osmijehom na licu

Drugu godinu zaredom udruga "Dlan-o-dlan" organizira humanitarno plivačku manifestaciju "Na drugu obalu - s osmijehom na licu", koja će se održati u nedjelju, 3. rujna u Splitu, a prijave zainteresiranih za sudjelovanje su u tijeku. Okupljanje sudionika je u nedjelju, u 8.30 sati na Institutu za oceanografiju i ribarstvo. Pliva se s punte Čiova do Instituta, a trasa je duga 2,2 km. Prijave za natjecanje se mogu izvršiti putem mobitela – 091 5909 288 (Timea Marušić Hren) ili putem e maila – otvoreni.dan @ gmail.com. Ovogodišnje plivanje je podrška Dini Levačić, djevojci koja živi svoj san zvan trostruka kruna u daljinskom plivanju i bez zadrške skače u oceane, ustrajno im se predajući, sve dok ne stigne na drugu obalu – s osmijehom na licu. Startnine za natjecanje nema, a tko želi, može uplatiti donaciju za veliki pothvat Dine Levačić na račun Udruge Dlan-o-dlan  HR2823600001102424460; opis plaćanja: za Dinu ili na samom startu. Ujedno, svi koji budu plivali dat će tako podršku i svoj djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima, koji se iz dana u dan, plivajući na drugu obalu, susreću sa zahtjevnim morskim strujama, ovo je podrška za vršnjačko prijateljstvo i međusobnu podršku, za ustrajnost i vjeru u sebe, za istraživanje osobnih granica i mogućnosti, za povezivanje sugrađana u humanitarnom djelovanju te za potvrdu, još jednom, da nitko nije sam – kažu organizatori.
 

Ljeto još traje, plivajte!

Godišnji odmor uz more iskoristite ne samo za opuštanje nego i za aktivni odmor. Najbolji i najlogičniji izbor je plivanje. Ali ne plivanje koje se sastoji u održavanju na površini, iako i samo plutanje pomaže organizmu, nego plivanje kao aktivnost koja jača cijelo tijelo, pokreće sve mišiće, troši kalorije... Bez obzira na to koliko dugo će vam trajati godišnji odmor, svakako donesite odluku da ćete svaki dan redovito otplivati svoju dionicu u trajanju barem 30-ak minuta, za što je barem sedam dobrih razloga. Plivanje se preporučuje svima i odličnim i osrednjim plivačima te svim generacijama. Plivanje je aktivnost za svakoga. Nije važno oporavljate li se nakon ozljede, jeste li trudni i u kojem mjesecu.. plivanje je svakako odličan trening. Svatko sam kontrolira tempo i određuje koliko će od njega imati koristi. Zapravo, plivanje je kao hodanje - može ga prakticirati svatko i svatko će imati koristi. Vrlo je ugodno za naše zglobove i ne opterećuje ih kao npr. trčanje, pa se preporučava i brojnim ozlijeđenim sportašima kako bi sačuvali kondiciju i kad ne smiju trenirati. Plivanje je odlična pomoć i u snižavanju krvnog tlaka, uravnoteženja srčanog ritma, što sve zajedno povećava i kapacitet pluća, smanjenju prekomjerne težine..
 
U Sinju je održano veliko finale velikog balotaškog turnira "Ožujsko Balote 2017." na kojem je slavila ekipa Plazonja te osvojila pobjednički pehar i glavnu nagradu od 30.000 kuna. Nakon velike balotaške fešte zabava se nastavila koncertom Tončija Huljića  & Madre Badessa banda te grupe Magazin. Osam najboljih balotaških ekipa pokušalo je u velikom finalu izboriti titulu pobjednika turnira. Nakon neizvjesnog cjelodnevnog valjanja i "bombizavanja" na sinjom zjogu najbolja je bila ekipa Plazonja.
 

15. Omiški plivački maraton

Omiš je i ove godine domaćin tradicionalnog natjecanja u daljinskom plivanju, koje će se održati u subotu, 29. srpnja, s početkom u 9 sati u Gradskoj luci, na mulu. Tada će startati natjecatelji i na 15. izdanju Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju, a njihov zadatak je preplivati dionicu od 10 kilometara, od Omiša do Ravnica (Mančine) i natrag do cilja u Omišu. Ovo nadmetanje je ujedno i 24. otvoreno prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju, a boduje se i za Hrvatski kup, odnosno “Cro-Cup”. Deset minuta nakon maratonaca krenut će i plivači malog rekreacijskog maratona u dužini od 1501 metra, koji se pliva od mula do lukobrana gradske plaže te natrag.
 

Trstike: Tona i Terry najbolji

U Općini Dugi Rat, na dugoratskoj plaži pokraj kafića “Rivica” prvi put organizirao se turnir naziva “Trstike”. Naime, radi se o turniru na male branke koji se igra u moru, a u njemu je sudjelovalo više od 30 lokalnih ekipa s više od 60 sudionika. Organizatori kažu kako nisu očekivali toliko veliki interes sumještana, koji su čini se željni dobre i kreativne zabave u svom mjestu. Red je spomenuti i pobjednike. Najbolji na neslužbenom "svjetskom prvenstvu u trstikama" koje se odigralo proteklog vikenda je dugoratski dvojac Tona & Terry. - Mi inače to igramo, ali smo ovoga puta stavili informacije na Facebook i kazali svima zainteresiranima da se prijave. Šokirali smo se koliki je interes nastao, tako da smo već u kolovozu mislili organizirat još jedan turnir - kazao je Bože Marčić, jedan od organizatora ovoga neobičnog turnira, novinarki Slobodne Dalmacije Gabrijeli Radanović.
 
U subotu je navečer na popularnoj dugoratskoj plaži počelo prvo i već svjetsko prvenstvo u "Trstikama", u ljetnom sportu u usponu, izmišljenom prije pet-šest ljeta plaži u Dugom Ratu. Organizatori, mladost Dugog Rata, potrudila s oko organizacije prvenstva, na plažu su postavili branke, reflektore, razglas,.. Utakmicama pretkola započelo je natjecanje koje se pretvorilo u pravi show.. Mladići okupljeni u ekipama Mava vs. Ivan Voloder, Sumpetar vs. Ivanac, Antutun vs. Glupavci, Dragi Dragi vs. F.S.Tandem, Orij vs. HOS, HNK Rijeka vs. CB Dona, Brige nas vs. Mali Rat, Futacs vs. Hotel Park, FCB vs. Zauli Quaresma, Man Utd vs. Pingvini, Dalmat.. do kasno u vruću dugoratsko noć igrali su utakmice prvenstva, oduševljavali publiku lucidnim, bravuroznim potezima i paradama na kojima bi im pozavidjela i ekipa s Ipaneme, a danas, u svetu nedjelju, na programu je završni dio prvenstva. Utakmice četvrfinala počinju u 20h, polufinale je na programu u 21, a finale točno u 22 sata. Dođite i danas na dugoratsku plažu uživati u u čarima lita, a večeras i u majstorskim potezima sudionika prvog i već svjetskog prvenstva u "Trstikama". Vidimo se na plaži!
 
Teku posljednje pripreme za prvo svjetsko prvenstvo u "Trstikama", u ljetnom sportu u usponu, izmišljenom prije par ljeta na plaži u Dugom Ratu. Organizatori slažu posljednje "kockice" turnira. Prijave su zaključene u petak u 20 h, a sinoć je u 22 sata uz atraktivne hostese u dugoratskoj lučici održano izvlačenje parova natjecanja.. Dođite danas na dugoratsku plažu uživati u u čarima lita, a večeras i u majstorskim potezima sudionika prvog službenog prvenstva u "Trstikama". Vidimo se na plaži! Za sudjelovanje na SP prijavile su se sljedeće ekipe..
 
U Dugom Ratu se u petak igrala završnica velikog balotaškog turnira koji je okupio i mlado i staro na dugoratskim zjogovima na kojima se igralo u svih šesnest i do kasno u noć. Pobjednik turnira je lokalni trio Grizelj-Čulić-Galiot koji su u uzbudljivom finalu pobjedili mlade balotaške nade okupljene u triu Jurčević-Mlikotić-??? rezultatom 2:1 u partijama.