Ode Toni s zborom 'Brodosplit' u Finsku

gradski zbor BrodosplitToni Čepić iz gradskog zbora BrodosplitSvjetski prvaci i olimpijski pjevački pobjednici, članovi Gradskog zbora "Brodosplit", putuju u srijedu u Finsku gdje će u Helsinki Espoou sudjelovati na 5. međunarodnom natjecanju muških zborova "Leevi Madotoja". Ovo je svakako još jedan veliki ispit za " Brodosplit" i naša dva sumještanina u šampionskom zboru, Tonija Čepića iz Dugog Rata i Antu Naranču iz Krila, jer moraju braniti i obraniti primat najboljeg muškoga komornog zbora na svijetu. Konkurencija je iznimno jaka, u "igri" su zborovi iz zemalja uistinu bogate tradicije zborskog pjevanja ...


ODE GRDELIN TONI K FINKINJAMA...

Toni Čepić iz gradskog zbora Brodosplit
Piše: I. B. / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Natjecanje će se održati u nedjelju u čuvenom Kulturnom centru Espoo - u Tapiola dvorani, u nedjelju. Na koncertu će za bodove "Brodosplit" izvesti "Valkeat kaupungit" Madetoja, Papandopulov Završni zbor iz "Muke", i "Gospe Sinjska" Vlade Sunka.

Pored natjecateljskog dijela, "Brodosplit" će pjevati na gala koncertu organiziranom za uvažene osobe javnog i kulturnog života Finske.

 

gradski zbor Brodosplit

 

- Boravak zbora u Finskoj dobra je prigoda i za promidžbu hrvatskog turizma, što je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u toj zemlji i prepoznalo pa je organiziralo poseban koncert koji će se održati u četvrtak u stolnoj crkvi Vanha.

Pod vodstvom maestra Vlade Sunka, "Brodosplit" će tom prigodom izvesti program sastavljen od narodnih, crkvenih i svjetovnih napjeva iz Hrvatske - kaže u ime zbora Ivica Vidović.                         

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online