Obljetnica Omiške bojne: Prijatelji kako ste nam danas?

Omiška bojna
Omiška bojna
, tj. 3. bojna 114. brigade HV-a  će prigodnim programom u četvrtak, 28. lipnja obilježiti 21. obljetnice svog osnivanja. Tijekom pet godina rata kroz Omišku bojnu prošlo je preko 1.600 naših mještana ovog kraja, a 24. ugradiše svoje živote u temelje Domovine. Nažalost, čak 40 ih je u poslijeratnom vremenu preranom i tragičnom smrću o napustilo ovaj svijet, a njih preko 200 su invalidi. Na sam rođendan pripadnici Omiške bojne položiti će vijence i zapaliti svijeće i prisjetiti se svojih poginulih i umrlih suboraca ...

PRIJATELJI KAKO STE NAM DANAS

Proslava 21. obljetnice Omiške bojne

Izvor: Omis.hr

Sudjelujući u svim operacijama Hrvatske vojske, treba napomenuti da je ova postrojba iako slabo naoružana, još slabije opremljena, uz stalnu pomoć tadašnjih vlasti Općine Omiš, nekad uspješnih poduzeća i drugih organizacija, a ponajviše uz brigu samog naroda, prva krenula u pomoć opkoljenom Dubrovniku, sa čijeg se prostora i posljednja vratila.

proslava obljetnice omiđke bojne


Program obilježavanja 21. obljetnice utemeljenja 3. BOJNE (OMIŠ) 114. br. HV

Srijeda, 27.06.2012. u 20.00 sati

Predstavljanje knjige Ante Nazora "Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih". Knjigu će u Narodnoj knjižnici Omiš predstaviti autor doc. dr. sc. Ante Nazor, komodor Ivica Tolić i prof. Marijo Reljanović.
 
Četvrtak, 28.06.2012.godine

07.30 sati  - sveta misa  u crkvi Sv. Mihovila - Omiš                            

proslava omiške bojneOmiška bojna

09.00 sati  - polaganje vijenaca i paljenje svijeća  (Središnji križ, groblje Vrisovci)
09.30 sati  - polaganje vijenaca i paljenje svijeća (spomenik braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja).
 

proslava obljetnice omiške bojne
  Foto: Leo Tomić

++++++  Druženje pripadnika Omiške bojne ...

Povezani članci

Who's Online

We have 403 guests and no members online