'Točkovi' nisu prepreka za bacit na balote

Daniel ČelanDanijel Čelan iz Duća osvojio je zlatnu medalju na prvom neslužbenom prvenstvu Hrvatske u balotama za osobe s invaliditetom u kategoriji "točkaši", što je jučer održano u Omišu. Drugo mjesto pripalo je Stipi Garcu iz Imotskog, dok je treći bio Petar Bralić iz Sinja. Na boćalištu Punta, po nesnosnoj vrućini, nastupili su natjecatelji iz Omiša, Sinja Imotskog i Splita, a bodrili su ih njihovi prijatelji i kolege iz udruga koje okupljanju osobe s invaliditetom ...

PRVO NESLUŽBENO PRVENSTVO HRVATSKE U BALOTAMA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Zlatna medalja Danijelu Čelanu iz Duća

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Ćelanova pobjeda bila je očekivana s obzirom da nerijetko, kako je sam priznao, slobodno vrijeme upražnjava igrajući balote "sa zdravim protivnicima".

- Balote su idealan sport za rekreaciju invalida jer ne iziskuju velike novčane izdatke te su pogodne i za osobe u kolicima. Ovo je na neki način bilo pokusno natjecanje, a s obzirom na interes članova brojnih udruga iz cijele zemlje uvjerena sam kako će izrasti u prestižnu priredbu s velikim brojem sudionika - kazala je Natali Stanić, predsjednica omiške Udruge za osobe s invaliditetom "Agape", koja je i organizirala natjecanje.

Prvo neslužbeno prvenstvo Hrvatske u balotama za osobe s invaliditetom u kategoriji "točkaši", među kojima je bilo i onih koji nikada iz kolica nisu bacali boće, održano je u sklopu Dana otvorenih vrata što ga je na razini države upriličio Ured za udruge Vlade RH kako bi promovirao organizacije civilnoga društva.

Povezani članci

Who's Online

We have 242 guests and no members online