Uspjeh gradskog zbora Brodosplit na festivalu u Španjolskoj

zbor brodosplitNa međunarodnom natjecanju zborova, koje se od 17. do 21. listopada održavalo u Španjolskoj, po dva zlata osvojili su Gradski zbor "Brodosplit" i Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu "Concordia discors", a "Chorus Carolostadien" iz Karlovca nagrađen je s dva srebra. Festival u Calelli pored Barcelone okuplja više desetaka natjecanja zborova po cijelom svijetu, a među njima i Svjetskih zborskih igara, prije poznatih pod imenom "Olimpijada zborova". Gradski zbor "Brodosplit", u čijim se redovima nalazi i naš raspjevani dugoračanin Ante Toni Čepić, natjecao se u kategoriji A2 - (muški zborovi, nivo težine I) i u kategoriji Sacra, također je osvojio dva zlata. U kategoriji A2 "Brodosplit" je uz zlatnu plaketu dobio i nagradu za najbolji zbor kategorije. Na festivalu su sudjelovala 82 zbora iz 36 zemalja svijeta, s čak 2600 pjevača. Čestitamo našem Toniju i njegovim kolegama! ...

OLIMPIJADA ZBOROVA

Uspjeh hrvatskih zborova na festivalu u Španjolskoj

Izvor: Hina

zbor brodosplitAkademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu "Concordia discors" natjecao se u A1 kategoriji (mješoviti zborovi, nivo težine I) i u kategoriji Folklor te je u obje kategorije osvojio zlato, izvijestio je taj zbor. "Chorus Carolostadien" iz Karlovca natjecao se u kategorijama Folklor i Popular te je u obje kategorije osvojio srebro.

Ta tri nagrađena zbora bili su i hrvatski predstavnici.

toni čepićNa festivalu su sudjelovala 82 zbora iz 36 zemalja svijeta, s čak 2600 pjevača. Uz zborove iz brojnih europskih zemalja, sudjelovali su i predstavnici Kine, Japana, Indonezije, Brazila, SAD-a, Kazahstana, Paragvaja, Filipina i drugih.

Zborovi su se natjecali u 13 kategorija, a na festivalu je podijeljena 41 zlatna, 57 srebrnih i pet brončanih plaketa.

Povezani članci

Who's Online

We have 390 guests and one member online

  • admin