Omiš - grad đirana

Turistička zajednica grada Omiša u cilju brendiranja autentičnosti destinacije kroz projekt "OMIŠ - GRAD ĐIRANA" organizira besplatnu edukaciju za obiteljske iznajmljivače koja će se održati u petak 06.04.2018. od 17:00 do 20:00h u kampu Galeb, Priko. Program edukacije obuhvaća uvodnu prezentaciju "FLORA - kao BAŠTINA I TURISTIČKI PROIZVOD" (predavač: mr.sc. Damira Tafra dip.ing.agr.), projekciju kratkog filma: "Ulica koja miriši - pozitivna praksa u Izoli, Slovenija", prezentaciju PELAGRONIUM SP. (PELARGONIJE, ĐIRANI) (predavač: Kornelija Benyovsky Šoštarić dip.ing.arg.), te praktičnu radionicu sadnje đirana u posude i savjetovanje iznajmljivača pod vodstvom Kornelije Benyovsky Šoštarić. Broj mjesta na praktičnoj radionici je ograničen na 60 osoba za koje ćemo osigurati posudu, podložak, supstrat i sadnicu. Za osigurati svoje mjesto na edukaciji treba se prijaviti ovdje.
 
Šesta sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za utorak, 30. siječnja 2018.  u 9 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I. Za sjednicu je predložen slijedeći dnevni red:
1.  Usvajanje zapisnika o radu  5. sjednice Gradskog vijeća Grada Omiša
2.  Vijećnički upiti
3.  Prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada  (Izvjestitelj: Leonardo Ljubičić, dipl.ing.)
4.  Prijedlog Izmjena i dopuna Statuta Grada Omiša  (Izvjestielj: Lovrenka Kovačić Bućan, dipl.iur.)
5.  Prijedlog Izmjena i dopuna Poslovnika Gradskog vijeća Grada Omiša  (Izvjestitelj: Lovrenka Kovačić Bućan, dipl.iur.)
6.  Prijedlog Odluke o ukidanju svojstva javnog dobra u k.o. Omiš  (Izvjestitelj: Nikola Milaković, dipl.iur.)
7.  Prijedlog Pravilnika o dodjeli gradskih prostora na korištenje udrugama na pdoručju Grada Omiša  (Izvjestitelj: Zora Lelas-Ković, dipl.oec.)
8.  Prijedlog Izmjenama i dopuna Odluke o socijalnoj skrbi Grada Omiša  (Izvjestitelj: Đeki Stanić, dipl.iur.)
 

7. sjednica Gradskog vijeća Grada Omiša

Gradsko vijeća Grada Omiša najavilo je 7. sjednicu za utorak, 13. ožujka 2018. u 9.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I. Predložen je slijedeći Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika o radu 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Omiša
2. Vijećnički upiti
3. Prijedlog Odluke o prihvaćanju Sporazuma o zamjeni nekretnina u Omišu
4. Prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Omiša (VII)
5. Prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Stanići 1
6. Prijedlog Odluke o izradi UPU dijela sportsko rekreacijske zone Plani Rat
7. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu
8. Prijedlog Odluke o donošenju procjene rizika od velikih nesreća za Grad Omiš
9. Prijedlog Programa javnih potreba u području kulture za Grad Omiš u 2018.g
10. Prijedlog Javnih potreba u području socijalne skrbi Grada Omiša za 2018.g.
11. Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Omiša za 2018.g.
12. Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Omiša za 2017.g.
13. Izvješće o ostvarenju Programa održavanja komunalne infrastrukture Grada Omiša za 2017. godinu
14. Izvješće o radu Vlastitog pogona Grada Omiša za 2017. godinu
15. Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Omiša za razdoblje srpanj-prosinac 2017.
 
Grad Omiš poziva građane i pravne osobe za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017. Javna priznanja Grada Omiša dodjeljuju se u sljedećim oblicima: Proglašenje počasnim građaninom, Nagrada Grada Omiša i Plaketa Grada Omiša. Prijedloge za javna priznanja Grada Omiša do 1.3.2018. mogu podnijeti građani i njihove udruge, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe. Detalji natječaja su ovdje.

 
 
Grad Omiš objavio je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017.g. Građani, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe mogu podnijeti prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša, Tekst s detaljima natječaja je ovdje, a rok za podnošenje obrazloženih prijedloga je 1. ožujka 2018.
 

Omiš: Plan upravljanja pomorskim dobrom

Grad Omiš objavio je Javni poziv na uvid u Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Omiša za 2018. godinu, te javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u periodu od 18.01.2018. god. do 25.01.2018. godine. Kontakt osoba je Kristina Radovčić iz Upravnog odjela za komunalno stambenu djelatnost, uređenje prostora i zaštitu okoliša, tel. 021/755-194, e-mail: \n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koja je građanina dostupna svakog radnog dana od 7,30 do 11,30 sati.
 

Pokladni utorak

Na pokladni utorak završavaju brojna karnevalska događanja. U Kaštelima se za popodne sprema veliki Donjokaštelanski krnjeval te maskenbal u organizaciji KKU Poklade iz Donjih Kaštela. U Splitu će se plesati pod maskama na pet lokacija: Opća Opasnost proglašena u Splitu, Ante Cash spašava ekipu - party na 4 trga i after party u Central the Club. U Dugom Ratu su u subotu dugoratske maškare osudile i spalile Krnju Lex Sheriffa koji je htio preko noći zasjesti u Jerkovu fotelju. Eee.. pa ne može!  Veselo će biti danas u Omišu gdje će već danima vlast obnaša Kulturno povijesna udruga "Omiški gusar" na čelu s gradonačelnikom Srećkom Čečukom. Što su Omiške maškare pripremile (i hoće li sutra opet izaći u Slobodnoj?) vidjeti ćemo popodne u velikom karnevalskom programu koji počinje okupljanjem maškara na Priku te maškaranom povorkom prema gradu gdje će se na trgu svetog Mihovila pročitati Krnjin testament. Izvršenje očekivane presude obaviti će se na nasipu gradske luke, a potom se fešta maškara nastavlja plesom na trgu svetog Mihovila do dugo u noć..
Guštajte svitu, veselite se, ludujte.. jer sutra vam već slijedi korizma, čista srida, a onima što su baš zgriješili i.. Valentinovo.
 
Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović i njegov tim u protekle su četiri godine, otkako su na čelu Grada, uspjeli sanirati čak 50 milijuna kuna minusa kojeg su naslijedili od svojih prethodnika, a rebalansom proračuna za 2017. krajem godine utvrđeno je da Omiš godinu završava u plusu. Ključno je bilo poboljšanje i povećanje naplate prihoda (porezi, komunalna naknada, komunalni doprinos, koncesijska odobrenja, i sl.), te racionalizacija poslovanja. - "Naprimjer, umjesto da nam male komunalne radove izvode vanjske firme zaposlili smo nekoliko osoba u vlastitom pogonu i postigli uštede, isto tako interventnu opskrbu vodom tijekom ljeta nam više ne odrađuju vanjske firme već vatrogasci koji su ionako na gradskom prooračunu. Također, dugove smo smanjivali i tako što smo maksimalno pojačali prijavu na županijske, državne i druge natječaje za sufinanciranje određenih projekata, te smo tako oslobodili vlastita sredstva, a prodali smo i jednu nekretninu za poslovno-stambenu izgradnju", objašnjava Tomasović za portal Gradonacelnik.hr