Jubilej: 20 godina Planinarskog društva Imber

Povodom 20 godina od svog osnutka, Planinarsko društvo ‘Imber’ organiziralo je prigodnu i svečani proslavu koja se održala prošlog tjedna u kongresnoj dvorani hotela ‘Plaža’ u Omišu. Riječ je o prilično aktivnom društvu koje okuplja velik broj članova, planinara, trekera i zaljubljenika u prirodu svih generacija. Između ostalog, svake godine organiziraju treking utrku ‘Imbertrek’, manifestaciju ‘Oda proljeću’, Festival planinarstva, a upravo je završila još jedna u nizu općih planinarskih škola. Na svečanosti su zaslužnim članovima dodijeljene plakete, priznanja i zahvalnice.
 

Omiš grad prijatelj djece

Odlukom Gradonačelnika Grada Omiša iz mjeseca listopada 2016. godine, započeo je proces uključivanja Grada Omiša u akciju "Gradovi i općine – prijatelji djece". Akcija se provodi na temelju Konvencije o pravima djeteta UN-a, Nacionalnoj strategiji za prava djece u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014.g do 2020.g. i Europskoj povelji o sudjelovanju mladih u životu općina i regija Vijeća Europe, a sa svrhom poticanja lokalne zajednice na ulaganje u usluga za djecu, sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme djece te podršku roditeljima u odgoju djece. Akciju vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivu i socijalnu pedijatriju pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. U rujnu 2017. godine, Grad Omiš je predao završno izvješće o realizaciji akcije na svom području za razdoblje 2016.-2017. godina, te je Središnji koordinacijski odbor akcije najavio terenski izvid za ocjenjivanje postignutih rezultata, a koji će se održati u petak,.27. listopada 2017.
 

Omiški Božićni grad

Centar za kulturu Omiš, Festival dalmatinskih klapa Omiš i Turistička zajednica Grada Omiša, pod pokroviteljstvom Grada Omiša i u suradnji s brojnim poljičkim i omiškim udrugama, na Trgu Stjepana Radića u gradu potomaka drevnih gusara (koji još nisu odselili u metropolu) u razdoblju od 16.12.-01.01. organizirat će Omiški božićni grad. Posjetitelje očekuje bogat program i pregršt zabave za velike i male. Od samog početka prosinca u Omišu će biti veselo! Svečano smo obilježili početak Adventa, pjesmom ćemo pozdraviti dolazak sv. Nikole kočijom u grad, a povodom blagdana sv. Lucije pripremili smo kreativnu radionicu „Darovi sv.Luce“ za najmlađe, kao i postavljanje jaslica kod Crkve sv. Mihovila, rad više akademskih kipara i slikara iz Likovne kolonije Mimice.
Omiški božićni grad u subotu 16.12.2017. u 20:00 h svojim nastupom otvorit će Neno Belan i Fiumens. Pridružite  se i vi na nekom od događanja i podijelite s radost ovog najljepšeg doba godine:
· Subota 16.12. od 10:00 – 12:00 Dječji jutarnji program – nastup školske i vrtićke djece, baletne skupine, udruge Prijatelj, dječje kazalište Harlekin itd.
· Petak 22.12. od 18:00 Utrka kalama Starog grada i koncert grupe VOX BOX
· Subota 23.12. 10:00 – 12:00 Dječji jutarnji program – nastup plesnih skupina, lutkarska predstava Rođendan čarobnoj šumi, sajam božićnih proizvoda, Music talents i sl.
· Subota 23.12. od 20:00 - koncert grupe PAVEL
· Petak 29.12. Koncert CZK Gradske glazbe i crkvenog zbora Crkve sv.Petra,
· Subota 30.12. Blagdansko druženje s klapama
· Nedjelja 31.12. Dječji doček Nove Godine - Klaun Šarenko i vesela ekipa u 12:00
· Nedjelja 31.12. Sara Barbarić i Visoki napon, Tamburaški sastav Slučajni partneri
 

Prijava šteta od elementarne nepogode

Zbog velikog požara na području naselja Tugare od dana 17.srpnja 2017.g. može se podnijeti prijava šteta na propisanom obrascu. Rok za prijavu je osam dana od nastanka štete i podnosi se na adresu: Grad Omiš, Trg kralja Tomislava 5, 21310 Omiš.
 

Omišani dobijaju novu rasvjetu na ulazu u grad

Na sinoćnoj sjednici omiškog Gradskog vijeća najvažnija točka bila je očitovanje za kupnju nekretnina registriranih kao spomenik kulture, što se odnosilo na zgradu “Cetine”. Grad Omiš je zakonski imao pravo prvootkupa, jer se u ovom slučaju radi o kulturnom dobru, međutim, prošli tjedan je odlučeno, a sinoć je vijećnicima pred početak sjednice na stol stigao dopis, u kojem je navedeno kako se odustaje od prodaje navedene nekretnine, a samim tim i mogućnosti sklapanja kupoprodajnog ugovora. - Povlačimo svoju ponudu za prodaju “Kuće Pavišić" u Omišu. Ako u budućnosti donesemo poslovnu odluku o mogućnosti prodaje navedenih nekretnina, o istome će biti obaviješten Grad - piše u dopisu kojeg potpisuje Krunoslav Šarić, novi vlasnik zgrade “Cetine". - Grad je na sjednici trebao dati svoju ponudu, međutim, kako je vlasnik odustao od prodaje, točka se povukla - potvrdio je Ivo Tomasović, omiški gradonačelnik. Nakon što je ta točka povučena, usvojen je prijedlog Odluke o objavi koncesije za obavljanje javnog linijskog prijevoza, u kojem je novina eksperimentalna linija Gata - Badanj - Blato na Cetini..., piše Slobodna Dalmacija.
 

Omiš radi na strategiji razvoja grada do 2020.

Povjerenstvo za pripremu i provedbu Strategije razvoja Grada Omiša do 2020. godine objavljuje Informaciju o provedbi postupka određivanja sadržaja strateške studije za Strategiju razvoja Grada Omiša do 2020. sa svrhom informiranja javnosti, odnosno dostavljanja mišljenja i prijedloga javnosti na sadržaj strateške studije utjecaja na okoliš Strategije razvoja Grada Omiša do 2020. godine. Više informacija potražite na stranicama grada, a ovdje je radna verzija Nacrta Strateške studije utjecaja na okoliš Strategije razvoja Grada Omiša do 2020.
 

Vojarna HV u Delnicama nosi ime hrabrog Poljičanina

Gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Omiša dr. Zvonko Močić nazočili su svečanosti preimenovanja vojarne Drgomalj u Delnicama u vojarnu "Stožerni brigadir Ante Šaškor". Poljički vitez Ante Šaškor - Brada, istinski ratnik i zapovjednik koji je prošao brojna hrvatska ratišta, svoj je život ugradio u temelje naše Domovine tijekom zadnjih operacija Hrvatske vojske, 12. rujna 1995.g. na planini Vitorog oslobađajući prometnicu Jajce - Šipovo. Svečanosti imenovanja vojarne u Delnicama u vojarnu "Stožerni brigadir Ante Šaškor" nazočila je obitelj pokojnog Šaškora, mnogobrojni prijatelji i suborci te izaslanstvo grada Omiša.
 

Omiš: Ivo Tomasović formirao vlast uz pomoć SDP-a

Omišani i Poljičani imaju novog starog predsjednika Gradskog vijeća, i to Zvonka Močića, s nezavisne liste grupe birača Ive Tomasovića. Tako je, naime, jednoglasno odlučeno na konstituirajućoj sjednici GV-a grada Omiša, održanoj u srijedu, piše Slobodna Dalmacija. Nakon svečane prisege 17 vijećnika, među kojima ima i starih lica, ali i dosta novih, kao i šest žena, gradonačelnik Ivo Tomasović s osam vijećnika i uz potporu SDP-ove vijećnice Zdravke Šodan ima većinu u Gradskom vijeću. Močić je omiškim vijećnicma poželio puno sreće u radu i nove uspjehe, a sve za dobrobit naših Omišana. Sljedeće četiri godine o sudbini grada na ušću Cetine i njegovog zaleđa, Poljica, njihovoj budućnosti i prosperitetu odlučivat će osam vijećnika s liste birača Ive Tomasovića: Zvonko Močić, Sanja Ilić, Nikola Tijardović, Simona Jurjević, Tonći Stanić, Lovrenka Kovačić Bućan, Ivan Medić i Ana Generalić, šest članova HDZ-a: Jure Šaban Stanić, Josip Banović, Mijo Mimica, Ivan Bogdanović, Suzana Gojsalić i Tomislav Bartulović, dvoje s liste HDS-HSP: Denis Dujmović i Ivan Puljiz. te SDP-ovka Zdravka Šodan.