Grad Omiš objavio je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017.g. Građani, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe mogu podnijeti prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša, Tekst s detaljima natječaja je ovdje, a rok za podnošenje obrazloženih prijedloga je 1. ožujka 2018.
 

Omiš: Plan upravljanja pomorskim dobrom

Grad Omiš objavio je Javni poziv na uvid u Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Omiša za 2018. godinu, te javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u periodu od 18.01.2018. god. do 25.01.2018. godine. Kontakt osoba je Kristina Radovčić iz Upravnog odjela za komunalno stambenu djelatnost, uređenje prostora i zaštitu okoliša, tel. 021/755-194, e-mail: \n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koja je građanina dostupna svakog radnog dana od 7,30 do 11,30 sati.
 

Pokladni utorak

Na pokladni utorak završavaju brojna karnevalska događanja. U Kaštelima se za popodne sprema veliki Donjokaštelanski krnjeval te maskenbal u organizaciji KKU Poklade iz Donjih Kaštela. U Splitu će se plesati pod maskama na pet lokacija: Opća Opasnost proglašena u Splitu, Ante Cash spašava ekipu - party na 4 trga i after party u Central the Club. U Dugom Ratu su u subotu dugoratske maškare osudile i spalile Krnju Lex Sheriffa koji je htio preko noći zasjesti u Jerkovu fotelju. Eee.. pa ne može!  Veselo će biti danas u Omišu gdje će već danima vlast obnaša Kulturno povijesna udruga "Omiški gusar" na čelu s gradonačelnikom Srećkom Čečukom. Što su Omiške maškare pripremile (i hoće li sutra opet izaći u Slobodnoj?) vidjeti ćemo popodne u velikom karnevalskom programu koji počinje okupljanjem maškara na Priku te maškaranom povorkom prema gradu gdje će se na trgu svetog Mihovila pročitati Krnjin testament. Izvršenje očekivane presude obaviti će se na nasipu gradske luke, a potom se fešta maškara nastavlja plesom na trgu svetog Mihovila do dugo u noć..
Guštajte svitu, veselite se, ludujte.. jer sutra vam već slijedi korizma, čista srida, a onima što su baš zgriješili i.. Valentinovo.
 
Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović i njegov tim u protekle su četiri godine, otkako su na čelu Grada, uspjeli sanirati čak 50 milijuna kuna minusa kojeg su naslijedili od svojih prethodnika, a rebalansom proračuna za 2017. krajem godine utvrđeno je da Omiš godinu završava u plusu. Ključno je bilo poboljšanje i povećanje naplate prihoda (porezi, komunalna naknada, komunalni doprinos, koncesijska odobrenja, i sl.), te racionalizacija poslovanja. - "Naprimjer, umjesto da nam male komunalne radove izvode vanjske firme zaposlili smo nekoliko osoba u vlastitom pogonu i postigli uštede, isto tako interventnu opskrbu vodom tijekom ljeta nam više ne odrađuju vanjske firme već vatrogasci koji su ionako na gradskom prooračunu. Također, dugove smo smanjivali i tako što smo maksimalno pojačali prijavu na županijske, državne i druge natječaje za sufinanciranje određenih projekata, te smo tako oslobodili vlastita sredstva, a prodali smo i jednu nekretninu za poslovno-stambenu izgradnju", objašnjava Tomasović za portal Gradonacelnik.hr
 
Šesta sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za utorak, 30. siječnja 2018.  u 9 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I. Za sjednicu je predložen slijedeći dnevni red:
1.  Usvajanje zapisnika o radu  5. sjednice Gradskog vijeća Grada Omiša
2.  Vijećnički upiti
3.  Prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada  (Izvjestitelj: Leonardo Ljubičić, dipl.ing.)
4.  Prijedlog Izmjena i dopuna Statuta Grada Omiša  (Izvjestielj: Lovrenka Kovačić Bućan, dipl.iur.)
5.  Prijedlog Izmjena i dopuna Poslovnika Gradskog vijeća Grada Omiša  (Izvjestitelj: Lovrenka Kovačić Bućan, dipl.iur.)
6.  Prijedlog Odluke o ukidanju svojstva javnog dobra u k.o. Omiš  (Izvjestitelj: Nikola Milaković, dipl.iur.)
7.  Prijedlog Pravilnika o dodjeli gradskih prostora na korištenje udrugama na pdoručju Grada Omiša  (Izvjestitelj: Zora Lelas-Ković, dipl.oec.)
8.  Prijedlog Izmjenama i dopuna Odluke o socijalnoj skrbi Grada Omiša  (Izvjestitelj: Đeki Stanić, dipl.iur.)
 

Omiš: Idejni projekt dužobalne šetnice

Obalno područje Grada Omiša obuhvaća cca 20 kilometara obale od Omiša do Piska. Projekt uređenja dužobalne šetnice ima veliki značaj za područje Grada Omiša, ali i našu županiju. Za područje Grada Omiša, dužobalna šetnica bi značila ne samo poboljšanje uvjeta za pružanje usluga u turizmu: ugostiteljski objekti, smještajni kapaciteti, iznajmljivači/pružatelji različitih oblika rekreacije i zabavnih sadržaja (bicikli, aqua-parkovi, pedaline, ležaljke, suncobrani,.. već i uređenu obalu na kojoj bi Grad Omiš mogao dodjeljivati velik broj koncesija i koncesijskih odobrenja.. Izrada Idejnog projekta dužobalne šetnice na području Grada Omiša sufinancirana je od Splitsko-dalmatinske županije sa iznosom od 100.000 kn, a uvjet je za ishođenje lokacijske dozvole.
 
Grad Omiš poziva građane i pravne osobe za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017. Javna priznanja Grada Omiša dodjeljuju se u sljedećim oblicima: Proglašenje počasnim građaninom, Nagrada Grada Omiša i Plaketa Grada Omiša. Prijedloge za javna priznanja Grada Omiša do 1.3.2018. mogu podnijeti građani i njihove udruge, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe. Detalji natječaja su ovdje.

 
 

Omiški Božićni grad

Centar za kulturu Omiš, Festival dalmatinskih klapa Omiš i Turistička zajednica Grada Omiša, pod pokroviteljstvom Grada Omiša i u suradnji s brojnim poljičkim i omiškim udrugama, na Trgu Stjepana Radića u gradu potomaka drevnih gusara (koji još nisu odselili u metropolu) u razdoblju od 16.12.-01.01. organizirat će Omiški božićni grad. Posjetitelje očekuje bogat program i pregršt zabave za velike i male. Pridružite  se i vi na nekom od događanja i podijelite s radost ovog najljepšeg doba godine:
· Petak 22.12. od 18:00 Utrka kalama Starog grada i koncert grupe VOX BOX
· Subota 23.12. 10:00 – 12:00 Dječji jutarnji program – nastup plesnih skupina, lutkarska predstava Rođendan čarobnoj šumi, sajam božićnih proizvoda, Music talents i sl.
· Subota 23.12. od 20:00 - koncert grupe PAVEL
· Petak 29.12. Koncert CZK Gradske glazbe i crkvenog zbora Crkve sv.Petra,
· Subota 30.12. Blagdansko druženje s klapama
· Nedjelja 31.12. Dječji doček Nove Godine - Klaun Šarenko i vesela ekipa u 12:00
· Nedjelja 31.12. Sara Barbarić i Visoki napon, Tamburaški sastav Slučajni partneri