Otvorena Dnevna bolnice Klinike za onkologiju i radioterapiju

U KBC Split upravo je završena izgradnja nove Dnevne bolnice i Poliklinike za onkologiju koje djeluju u sklopu Klinika za onkologiju i radioterapiju, a koja je financirana sredstvima EU fondova. Učinjenim radovima napravio se ogroman iskorak i stvoreni su optimalni uvjeti za kvalitetan rad dnevne bolnice i poliklinike koji će otvoriti vrata pacijentima u četvrtak, 29.11.2018. u 11 sati, a sat poslije u KBC Split predstaviti će se i Nacionalni plan protiv raka. Klinika za onkologiju i radioterapiju KBC Split jedna je od vodećih onkoloških ustanova u Republici Hrvatskoj i široj regiji koja već gotovo pedeset godina povodi visoke standarde u liječenju bolesnika sa zloćudnim tumorima. Nacionalni plan protiv raka je najvažniji, presudni i povijesni događaj u hrvatskom zdravstvu. Predstavlja borbu protiv raka kao jedan od osnovnih prioriteta kojemu je cilj smanjenje pojavnosti i smrtnosti od raka, potiče i reformu hrvatskog zdravstva, te godišnje može spasiti 5.000 do 7.000 života.

Izvor: KBC Split

Upravo je zato važno da se uključe svi jer je borba protiv zloćudnih bolesti, usvajanje i provedba Nacionalnog plana protiv raka pitanje opstojnosti nacije, a upravo mediji imaju veliku ulogu u njegovoj provedbi.

Putem internetske stranice www.nppr.hr otvorena je javna rasprava u sklopu koje su svi građani i zainteresirane strane pozvani da daju mišljenja i komentare na plan koji je u cijelosti dostupan na stranici.

Svečanosti otvorenja prisustvovat će državni dužnosnici, ministar zdravstva Milan Kujundžić sa svojim suradnicima, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan Blaženko Boban te mnogi drugi.

Povezani članci

Who's Online

We have 616 guests and no members online