Predstavljena baza podataka javne nabave

Stop korupcijiU splitskom hotelu Park, u organizaciji "Cenzure Plus", Munir Podumljak, izvršni direktor Partnerstva za društveni razvoj, predstavio je bazu podataka javne nabave. Baza podataka sadrži podatke svih javnih nabava u Hrvatskoj i omogućava građanima i medijima pretraživanje postupaka javne nabave u svim gradovima i općinama, kao i pretragu prema dužnosnicima. Bazi se može pristupiti preko web-adrese integritvobser-vers.eu. Njome se može istraživati, primjerice, međuodnos financiranja političkih stranaka i javne nabave, te isplativost financiranja političkih stranaka za trgovačka društva, odnosno vjerojatnost povrata novca uloženog, i financiranje političkih stranaka putem javne nabave za trgovačka društva ...

STOP KORUPCIJI  - PREDSTAVLJENA BAZA PODATAKA JAVNE NABAVE

Kontrolirajte stranke i tvrtke kako troše novac

Piše: Sandi Vidulić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Cenzura Plus, Slobodna Dalmacija


Na uvodnom predavanju Podumnjak je istaknuo kako se ni jedna vlast u nas ne bori protiv korupcije. Dapače, po njegovu mišljenju, vlada koncept "zarobljene države", u kojem smo taoci grupe ljudi koja je za svoju korist uredila zakone.

Istaknuo je kako se na pravnu državu najčešće pozivaju osobe poput Milana Bandića i Željka Keruma, znajući da su zakoni i institucije ustrojeni tako da im se ništa ne može dogoditi.

Povezani članci

Who's Online

We have 267 guests and no members online