4. Omiš Guitar fest: Bračanin Vlahović - virtuoz na žicama

Tihomir Vlahović

Otvaranje 4. Omiš Guitar Festa ponudilo je pravi spektakl. Restoran 'Ribnjak' u sklopu 'Galebova' kampa bio je u četvrtak navečer pretijesan da primi sve zainteresirane koji su došli poslušati majstore električne gitare, ali i sudjelovati u humanitarnoj večeri jer je sav prihod od ulaznica išao omiškoj Udruzi 'Agape' koja brine o osobama s invaliditetom. Iz službenog dijela programa vrijedi izdvojiti virtuozno muziciranje Bračanina Tihomira Vlahovića, apsolutnog pobjednika u konkurenciji sviranja električnih gitara, ali i 13-godišnjeg Zagrepčanina Lovru Oehlhofera koji je ne samo osvojio maksimalnih sto bodova u svojoj kategoriji, nego i doslovno žiri ostavio bez teksta ...

4. OMIŠ GUITAR FEST

Ekipa iz 'Srca' oduševila rock hitovima na otvaranju Omiš Guitar Festa

štićenici udruge srce

Piše: Vinko Vuković / Slobododna Dalmacija
Foto: Mario Todorić / Cropix
Izvor: Slobododna Dalmacija


A u žiriju, kad ga već spominjemo, sjedili su Ivan Mihaljević, Dragianni, Branko Bogunović Piff, Ante Pupačić Pupi i prošlogodišnji omiški slavodobitnik Mladen Pecović.

Ipak, najsjajnije zvijezde večeri bili su članovi glazbene sekcije splitske Udruge 'Srce' koji su na ušće Cetine stigli u bučnoj pratnji motorista iz MK 'Omiški gusari', da bi ih pred ulazom u 'koncertnu' dvoranu dočekali crveni tepih i bakljada lokalne podružnice Torcide.

Tiho Vlahović

Ekipa iz 'Srca', kao osvjedočeni ljubitelji žestokih gitarskih riffova, složila je i prigodan repertoar, pa su tako zborski zapjevali hitove 'Parnoga valjka', 'Prljavoga kazališta' i 'Opće opasnosti', a vrhunac je bila izvedba hita 'Kao kakao' iz repertoara 'Leba i soli'.

Cure iz 'Srca' na koncu su nagrađene unikatnim nakitom kojega stvara omiška dizajnerica svjetske karijere Milena Ulić De Lena, dok je muški dio 'Srca' oduševio Ivica Križanac podijelivši im dresove RNK Split.

omiš guitar fest

U nastavku večeri predstavili su se najbolji u konkurenciji sviranja električnih gitara, održana je i modna revija gitara u suradnji s trikotažom "Galeb" iz Omiša, a Branko Bogunović Piff, Dragianni, Ivan Mihaljević i Mladen Pecović još su nas opet oduševili svojom virtuoznom svirkom. Fešta gitare u kampu Galeb nastavila se do ranih jutarnjih sati pravim jam-sessionom.
 
U petak na scenu "Omiš Guitar Festa" stupaju klasični gitaristi, a navečer, u hotelu 'Plaža' s početkom u 19 sati, koncert će održati Vojin Kocić, Darko Bageski, duo Cerović - Krivokapić i ansambl 'Laurum'.

omiš guitar fest


Humanitarni okršaj Križanca i Rađe

Prava bitka vodila se između Ivice Križanca i Dina Rađe za žuti dres Ivana Perišića iz vremena dok je hrvatski nogometni reprezentativac igrao za dortmundsku Borussiju.

Tijekom humanitarne licitacije slavni dvojac brzo je sa sto kuna došao do tisuću, da bi na koncu Križanac, kao pravi domaćin, popustio i dopustio visokom gostu da postane vlasnik žute majice za iznos od 1600 kuna, koji je doniran Udruzi 'Agape'.

Zeleni Perišićev dres, onaj aktualni Wolfsburgov, pripao je, pak, Križancu, koji je za njega dao 600 kuna.

omiš guitar fest

Povezani članci

Who's Online

We have 334 guests and no members online