Film za 10 kuna u utorak u Cinestara

I ove godine CineStar u svojim multipleksima priređuje "najbolji kino dan". U utorak, 08. kolovoza u svim CineStar kinima u Hrvatskoj i BiH ne propustite pogledati najnovije filmove po popularnoj cijeni od 10 kuna. Zbog očekivanog interesa ulaznice nije moguće rezervirati, ali kupovina je moguća online i na blagajnama CineStar kina.
 

Novo u kinima: Valerian i grad tisuću planeta

"Peti element" je, u našim krajevima, bio jedan od najgledanijih filmova 90-tih, a dvadeset godina kasnije Luc Besson ponovo uplovljava u vode SF fantazije sa adaptacijom legendarnog francuskog stripa "Valerian i Laureline" koji je izlazilo između 1967. i 2010. godine te je imao veliki utjecaj i na George Lucasa i Ratove zvijezda. "Valerian i grad tisuću planeta", filmska adaptacija stripa, koja bi vjerojatno trebala pokrenuti franšizu, donosi priču o Valerianu i Laureline, specijalnim međugalaktičkim vladinim agentima koji dobiju zadatak u gradu Alpha, rastućoj metropoli sa sedamdeset milijuna stanovnika i tisuću planeta. Po dolasku, agenti će brzo uvidjeti da nemaju svi iste interese i ciljeve, te da je cijeli grad u opasnosti.. Izbjeći usporedbe s "Petim elementom" je jednostavno nemoguće jer ne samo da su oba filma vizualno prelijepa i da su smještena u budućnost. "Valerian i grad tisuću planeta" je dobar film koji oduševljava vizualnim efektima i ukoliko želite "napast oči" fascinantnim detaljima ovo je film za vas, baš kao i ukoliko se ne zamarate previše pričom i ipak neostvarenom "kemijom" između dvoje glavnih glumaca.., piše filmski bloger i ljubitelj filmova "LoneWolf" u svom osvrtu na "šesti element"..
 

Kino Mediteran Omiš: Prevrtljiva slava

S ljetom stigla je i ljetna sezona Kina Mediteran u Omiš i projekcije filmova na otvorenom, u dvorištu OŠ Josip Pupačić. Bogat filmski program gostovanja u Omišu održavat će se svaka dva tjedna, ponedjeljkom i utorkom. Posjetitelje očekuju premijerni filmski naslovi prvenstveno s Festivala mediteranskog filma Split. Prije dugometražnih filmova prikazivati će se kratki hrvatski filmovi. Cijena ulaznica je 20 kuna kao i svih ranijih godina, a svi filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i domaćim i stranim posjetiteljima. Vidimo se u ljetnom kinu u dvorištu OŠ Josip Pupačić. Ovog tjedna na programu su sljedeći filmovi:

UTORAK, 1.8. u 21:30  PREVRTLJIVA SLAVA
Film trenutno hara u kinima diljem Španjolske, a na Kino Mediteran Omiš stiže premijerno nakon prikazivanja na Festivalu mediteranskog filma Split. Španjolski građanski rat, dva prijatelja na različitim stranama fronte i jedna prevrtljiva dama između njih dovoljna su preporuka da nam se pridružite na projekciji..

Ali ni to nije sve - prije svakog dugometražnog filma gledamo i po jedan kratki film s FMFS-a. Ulaznica je, rekosmo, 20 kn, a filmovi se prikazuju i s HR i s EN titlovima, stoga u kino možete povesti i svoje goste ili ljetnu fureštu kradljivicu srca..
 

Novo u kinima: 'Dunkirk' Christophera Nolana

Jedan od najtraženijih ljudi u Hollywoodu snimio je svoj prvi ratni uradak kojega bi najlakše mogli opisati kao izuzetno realan ratni film s "nolanovskim" preljevom, a kojega upravo kožete pogledati u vašem omiljenom kinu. Riječ je o Dunkirku, ratnoj drami redatelja Christophera Nolana. Radnja filma se događa tijekom Drugog svjetskog rata, točnije krajem svibnja i početkom lipnja 1940. i vjerno prati povijesnu evakuaciju britanskih vojnika iz luke na sjeveru Francuske, koji su se našli u njemačkom okruženju. Kroz nekoliko različitih, nelinearnih priča, na zemlji, vodi i zraku, Nolan je u "Dunkirku" napravio jedan potpuno drukčiji ratni film, ustvari ratnu dramu koja daje odličan prikaz rata bez umotavanja u celofan, i s naglaskom na širu priču, ne na same likove. U filmu koji donosi zanimljivu glumačku ekipu predvođenu Tomom Hardyjem do izražaja ne dolaze glumci i njihove izvedbe, jer svi su oni dio veće slike. I to je najveći kompliment koji se može dati nekom filmu, redatelju i glumcima – kada film doživljavate kao stvarnost, a glumce kao stvarne sudionike nekog događaja.. Obvezno pogledati.
 
U petak navečer, 14. srpnja na programu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu premijerno je prikazana druga epizoda dokumentarne serije HRT-a “KLAPSKA PJESMA – OD KONOBE DO SVJETSKE KULTURNE BAŠTINE”. Iako je vjetar spriječio prikazivanje na predviđenoj lokaciji uz more u Parku hrvatskih branitelja, te se prikazivanje održalo u kongresnoj dvorani hotela Plaža, to nije spriječilo dolazak brojnih gledatelja koji su uživali u zanimljivoj priči o prvim godinama Festivala začinjenoj arhivskim kadrovima Omiša i drugih dalmatinskih gradova u kojima se njegovala klapska pjesma. Prof. Mijo Stanić, ravnatelj Festivala, u uvodnoj riječi ispričao je kako je uopće nastala ideja o serijalu u sedam nastavaka na HRT-u će se prikazivati ove jeseni..
 
Festival dalmatinskih klapa Omiš poziva zainteresirane na promociju dokumentarne serije HRT-a "KLAPSKA PJESMA – OD KONOBE DO SVJETSKE KULTURNE BAŠTINE” koja će se održati u petak, 14. srpnja, u 21.30 sati u Parku hrvatskih branitelja u Omišu. Na promociji će premijerno biti prikazana druga epizoda serijala, epizoda koja obrađuje razdoblje prvih pet godina Festivala, od 1967. do 1971. godine..
 

Filmske projekcije u utorak u Cineplexxu za samo 10 kuna

Samo u utorak, 11. 7. u Cineplexxu City Center one Split ulaznice za sve ljetne filmske hitove možete pronaći po nevjerojatno niskoj cijeni od samo 10 kuna, a VIP sjedala, 3D projekcije i dodaci za duljinu filma uključeni su u cijenu ulaznice. Ne popustite najnovije filmske hitove poput Spiderman: Povratak kući, Kako je Gru postao dobar, Auti 3, Luda djevojačka i mnogih drugih po super povoljnoj cijeni! Ulaznice za 11.7. nije moguće rezervirati, a kako biste osigurali svoja mjesta možete ih kupiti online ili na blagajnama kina.
 

Kino Mediteran Omiš: The Circle

S novim ljetom stigla je i ljetna sezonu Kina Mediteran u Omiš i projekcije filmova na otvorenom, u dvorištu OŠ Josip Pupačić. Bogat filmski program gostovanja u Omišu održavat će se svaka dva tjedna, ponedjeljkom i utorkom, a početak prikazivanja je utorak 4.7. Posjetitelje očekuju premijerni filmski naslovi prvenstveno s Festival mediteranskog filma Split. Prije dugometražnih filmova prikazivati će se kratki hrvatski filmovi. Cijena ulaznica je 20 kuna kao i svih ranijih godina, a svi filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i domaćim i stranim posjetiteljima. Raspored projekcija je u nastavku. Vidimo se u ljetnom kinu u dvorištu OŠ Josip Pupačić..

Utorak, 4.7. 21:30 h:  The Circle – SF triler

U dvorištu OŠ Josip Pupačić u utorak u 21:30 čekaju vas Emma Watson i Tom Hanks u SF trileru THE CIRCLE. U ovom napetom tehnološkom filmu nitko nije posve siguran.. jer svi uvijek gledaju. Ponašate li se bolje ili gore kada znate da vas netko promatra? Film obrađuje temu morala u bliskoj budućnosti. U prvom redu su prikazane posljedice tehnologije u odnosu na želju pojedinca da bude prisutan u svijetu u kojem je moć izjednačena sa brojem online sljedbenika. Zvuči poznato? Bliska budućnost? Ili već sadašnjost?
 

10. FMFS: Split je 10 dana živio za mediteranski film

Najboljim dugometražnim filmom po glasovima publike 10. Festivala mediteranskog filma Split, u ljetnom je kinu ‘Bačvice’ proglašen dansko-sirijski dokumentarac ‘Zadnji u Alepu’ redatelja Ferasa Fayyada. Ovaj dokumentarni film kroz priče dobrovoljaca iz Bijelih kaciga prikazuje svakodnevni život, stradanja i borbe na ulicama ovog sirijskog grada, a nakon premijere u Splitu, uskoro u distribuciji Restarta stiže u kina diljem Hrvatske. Najboljim u konkurenciji ‘Ješke’, u kojem se prikazalo 16 hrvatskih kratkometražnih filmova, od strane međunarodnog žirija u kojem su bile predstavnice prijateljskih festivala s Cipra, Irske i Islanda, proglašen je film ‘Po čovika’ redateljice Kristine Kumrić. - Smatrali smo važnim izabrati film koji je, tehnički gledano, produciran na visokoj razini, ali isto tako i film koji dobro predstavlja Hrvate i njihova životna putovanja. Zbog toga proglašavamo 'Po čovika' dobitnikom nagrade 'Ješka' za najbolji hrvatski kratkometražni film – stoji u obrazloženju žirija, koji je istaknuo i 'Ježevu kuću' kao ‘prekrasno napravljen animirani film’. Upravo ‘Ježeva kuća’ redateljice Eve Cvijanović najbolji je hrvatski kratkometražni film po ocjenama publike FMFS-a, dok je u konkurenciji međunarodnih kratkih filmova slavio španjolski ‘Timecode’ iza kojeg stoji Juanjo Giménez Peña, a s kojim je bio nominiran i za Oscara. Po prvi puta, publika je birala najboljeg i u kategoriji srednjeg metra, a najbolje je ocijenjen dokumentarac ‘Živjeti, ploviti’ redateljice Lane Šarić. Nakon proglašenja pobjedničkih filmova, premijerno je prikazan norveški film ‘S balkona’, čime je ujedno počela i nova sezona projekta Kino Mediteran’, a osim u ljetnom kinu Bačvice istovremeno ga se gledalo u Imotskom i Komiži.
 

Film: Neželjena baština

Stominutni film "Neželjena baština" hrvatske redateljice Irene Škorić osvojio je Zlatnu nagradu za Najbolji film u kategoriji povijesne i arheološke tematike na WorldFestu – međunarodnom filmskom festivalu u Houstonu, te Prvu nagradu za najbolji dokumentarni film na 6. Balkan New Film Festivalu BaNeFF u Stockholmu. Svjetsku premijeru film je imao na međunarodnom Sarajevo film festivalu prošle godine, hrvatsku ove godine na ZagrebDoxu, a nakon Pule putuje na filmske festivale u Italiju, Sjedinjene Američke Države i Izrael.
Film govori o sudbini iznimno vrijednih spomenika koji govore o vremenu antifašističke borbe u Drugom svjetskom ratu. Od 1945.- 1990. godine izgrađeno je na tisuće NOB spomenika po cijeloj bivšoj Jugoslaviji koji, svaki na svoj način, obilježavaju događaje iz Drugog svjetskog rata. Ti su spomenici bili, posebno neki vrlo visoke umjetničke vrijednosti, dio afirmacije antifašizma kroz obrazovni proces, političke skupove i turističke projekte. U Hrvatskoj je od devedesetih srušena i devastirana polovica, njih oko tri tisuće. Film Irene Škorić priča o spomenicima naših vrhunskih umjetnika srušenim od devedesetih do danas. Promijenjene društvene vrijednosti i nove političke okolnosti su međunarodno priznata umjetnička djela učinila nepoželjnima i metom vandalskih rušilačkih napada. Slikom i govorom svjedoka, eksperata, umjetnika i političara, pa i onih koji su građu spomenika prodavali kao sekundarnu sirovinu, film govori o sudbini umjetničkih djela pretvorenih u otpad, ali i o društvu koje se odreklo svoje povijesti i vrijedne umjetnosti.