Iz Regije..

Marušići: Bitanga se ruga i pravosuđu i ljudima

“Slobodna” je već pisala o brojnim Marušićima i jednome Bitangi. O sporu koji je nastao zbog puta kojim su se Marušići, a navedena četvorica samo su izaslanici praktično čitavoga mjesta, služili više od pola stoljeća, da bi ga Nedjeljko Bitanga pregradio i proglasio svojim vlasništvom. Pa je tu bilo svega. I naguravanja, i vike, i policije, i specijalaca, i televizijskih dnevnika... A na koncu su se, kako je i red, našli na sudu. I onda je sud, općinski, omiški, donio pravomoćno i ovršno rješenje, evo nam ga u rukama, u kojemu stoji da je tuženik Nedjeljko Bitanga kriv. Tim samovlasnim činom, stoji u rješenju koje je potpisao sudac Željko Borić, tuženik je tužiteljima, a bilo ih je 22, u potpunosti onemogućio korištenje kolnoga puta i pristupa na javno dobro, plažu i lučicu gdje im se nalaze brodice. Bitangi je, sukladno tome, naloženo da u roku od osam dana ukloni sve što je ilegalno napravio, da put vrati u prvobitno stanje, te da se, presudio je sudac Borić, ubuduće suzdrži od takvog ili sličnog smetanja posjeda. No, umjesto toga, Bitanga se suzdržao od uklanjanja... Vinko Vuković ima priču ...

MARUŠIĆI

Bitanga se ruga i pravosuđu i ljudima

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Jadran Babić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Situacija s putom našim je sugovornicima kristalno jasna. Prije ravno 50 godina njihovi su preci dali svoju zemlju kako bi se probila makadamska cesta do mora. A prije 22 godine put je presvučen asfaltom. A prije deset godina došao je Bitanga.

– Odmah je bilo jasno da nas Bitanga i Grad Omiš, kao posjednik puta upisan u katastar, žele izigrati. Bitanga se uknjižio na put a da Grad uopće nije reagirao. Bezbroj puta smo ondašnjega gradonačelnika Ivana Škaričića i njegova zamjenika Miju Mimicu molili da nam pomogne, a oni su uvijek nudili samo obećanja. A zapravo su, sada je to sasvim jasno, radili u Bitanginu korist – vele Marušići.

PROČITAJ VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 486 guests and no members online