Škver gradi luksuzni putnički brod za krstarenja polarnim područjima

U Brodosplitu je počela gradnja najluksuznijeg putničkog broda za krstarenja polarnim područjima na svijetu. Riječ je o izgradnji broda u klasi 'Polar Class 6' ugovorenog za Quark Expeditions u sastavu Travelopia grupacije. Tomislav Debeljak, vlasnik Div grupe i Brodosplita, kaže da se radi o najskupljem kruzeru koji je ikada ugovoren u Hrvatskoj.
No to nije sve o dobrim vijestima iz škvera. Brodosplit je u partnerstvu s grupacijom Fincantieri prije dva dana predao ponudu za restrukturiranje Uljanika.
- Mi smo u Brodosplitu pokazali da brodogradnja u Hrvatskoj može biti pozitivna i kvalitetna. Trenutno radimo veliku studiju da pokažemo koliko Brodosplit znači Hrvatskoj godišnje ili u roku od 10 godina s ciljem da pokažemo i građanima što znači pozitivna, a što znači negativna brodogradnja - rekao je Debeljak.
Zdravko Marić, ministar financija je novinarima u ponedjeljak kazao kako troškovi za jamstva vjerojatno neće biti jedini novac koji će porezni obveznici platiti za restrukturiranje Uljanik Grupe, ustvrdivši kako će se dodatni novac morati vjerojatno platiti za nastavak restrukturiranja te kompanije, ovisno o programu restrukturiranja koji se usvoji. Po tome, ukupni troškovi sanacije i restrukturiranja Uljanika mogli bi koštati od pet do 6,2 milijarde kuna.

Izvori: Dalmatinski portal, Jutarnji list

Povezani članci

Who's Online

We have 299 guests and no members online