Druženje s povodom esperantista Dalmacije

esperantistiPovodom godišnjice rođenja dr. Lazara Ljudevita Zamenhofa, tvorca međunarodnog jezika esperanta i godišnjice smrti prof. Ive Lapenne, bivšeg predsjednika UEA- Universala Esperanto-Asocio (Svjetskog saveza esperantista) Splićanina, ujedno najboljeg retorika esperanta svih vremena, članovi Esperantskog društva "Split" na nivou Županijske udruge esperantista obilježili su skromnom svečanošću. To je bila prilika da se kaže nešto više o životu i djelu ovih velikana esperanntskog pokreta, ali i da se oda počast preminuloj Vidi Jerman, koja je kao glumica dugi niz godina širom svijeta propagirala esperanto, a koju su poznavali brojni članovi ovoga društva...

Piše: Davor Grgat

esperantoKako se Kongresi hrvatskih esperantista od neovisnosti Hrvatske održavaju u sjevero-zapadnim gradoviuma naše Republike, ovo je bila prilika da se ovom prilikom potakne inicijativa da se jedan od idućeg nacionalnih kongresa esperantista održi u Dalmaciji, odnosno u Splitu o čemu će više riječi biti na predstojećoj Skupštini društva.

Vrijedno je spomenuti da su i ovom sastanku sudjelovali najstariji članovi Esperantskog društva "Split": Ivo Puharić, (89) iz Makarske, Dinko Matković (86) iz Vrboske sa Hvara, Vukašin Dimitrijević (84) iz Splita, kao i drugi esperantisti iz Splita, Kaštela i Dugog Rata.

Who's Online

We have 210 guests and no members online