Kristianova obitelj tužila državu

Obitelj pokojnog Kristiana Vukasovića traži od države 700 tisuća kuna, potvrdio je njihov odvjetnik Vinko Ljubičić. Državnom odvjetništvu predao je prijedlog za mirno rješenje spora prije podnošenja tužbe. Radi se, pojašnjava Ljubičić, o standardnom postupku i uobičajenim iznosima u ovakvim slučajevima. Sukrivcima drže tužilaštvo, sud, zatvor i zatvorsku bolnicu, dakle gotovo sve koji su postupali protiv njihovog sina koji je 1. travnja završio u pritvoru zbog paljenja požara oko obiteljske kuće u Jesenicama., piše Dalmatinski portal. Odvjetnik Ljubičić kaže kako će tražiti i kaznenu odgovornost pojedinaca unutar pravosudnih tijela, što je već najavio otac pokojnog Kristiana.

Izvor: Dalmatinski portal

- 'Po mojim saznanjima Državno odvjetništvo već provodi izvide u tom smislu, a obitelj će svakako inzistirati da se utvrdi pojedinačna odgovornost osoba unutar sustava. Počinili su određene propuste koji su u konačnici doveli do Kristianove smrti' - kaže Ljubičić.

Kristian Vukasović je 1. kolovoza doveden u splitsku bolnicu u teškom zdravstvenom stanju. Pao je u komu i preminuo 24. kolovoza. Premda je doveden s vidljivim modricama po tijelu i nogama, splitska bolnica nije obavijestila policiju, već je to napravio Kristianov otac. Do danas Državno odvjetništvo, Ministarstvo pravosuđa i Vrhovni sud nisu utvrdili nikakve propuste u postupanju.