Novi pothvat Dine Levačić: Plivat će 54 km od Visa do Splita

Solinjanka Dina Levačić iz splitskog Kluba daljinskog plivanja ove će subote preplivati 54 kilometra od Visa do Splita. Mlada plivačica planira ponoviti veliki pothvat Veljka Rogošića iz 1975. godine. U more će uskočiti u subotu u 4 sata ujutro, a vjeruje kako će do Splita doplivati istoga dana u 20 sati. Za vrijeme plivačke ture uz nju će biti njeni roditelji, Mladen i Željana, pratit će je brodica Pomorskog fakulteta Split, brodica Lučke kapetanije Hvara, Visa i Splita, kao i spasioci Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).
- "Želim da individualni sportovi dobiju na svojoj važnosti, da se čuje za Košarkaški klub invalida Split kojima ide dio novca koji će se prikupiti u ovom projektu. Želim da se što više osoba s invaliditetom uključi u sport i da svi koji trebaju dobiju podršku", kazala je Dina Levačić.
Dina Levačić je hrvatska daljinska plivačica i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche. Šesta je osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je u razdoblju od tri mjeseca isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra, kao i La Manche. Za deset i pol sati je isplivala i najduži plivački maraton Hernandarias Parana, dug 88 kilometara, u muljevitoj rijeci Parani. Krajem kolovoza Dina Levačić odlazi na Havaje, gdje će pokušati preplivati kanal Molokai dug 42 kilometra.

Izvor: N1, Kastela.org

- "Podršku Dini dali su Grad Solin, Turistička zajednica Split. Torcida nam je javila da će je dočekati na Rivi, potom splitski bubnjari, ali i članovi Udruge osoba s poteškoćama. Imamo podršku od brojnih ljudi, mi smo amateri, sve to gerilski organiziramo, ali mislim da će na kraju to izgledati jako dobro" -  kazao je Mladen Levačić.

dina levačić
  Dina Levačić na dugoratskoj plaži, pred početak maratona Dugi Rat - Podstrana

dina levačić