Osvrt na CISEx Friday u Splitu

CISEx Friday SplitJedna prekrasna večer u Splitu pokazala je da IT zajednica želi biti dio rješavanja problema u društvu, a Splitske tvrtke koje uspješno već godinama izvoze da znaju raditi i bez pomoći države, no da je isto tako vrijeme i da se njihov glas čuje te da birokracija postane dio rješavanja, a ne stvaranja problema. Skup CISEx Friday, održan je u petak u Splitu, u prekrasnoj kavani Bajamonti na Prokurativama, pred oko 70-tak poznatih splitskih tvrtki iz IT Sektora, i gostiju iz cijele RH. Skup je otvorio Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera - CISEx-a, naglasivši da je vrijeme da Vlada prepozna IT sektor kao propulzivan i potentan segment društva, koji stvara nove vrijednosti, nova radna mjesta i to dobro plaćena. Potencijal je otvaranje novih 10.000 radnih mjesta u naredne dvije godine, no isto tako nužan preduvjet je potentno školstvo. Ispred tvrtke Swing softvare koja ima impresivnu listu klijenata (British Petroleum, General Motors, JP Morgan Chase, Bank of America, IBM, HP, Coca Cola,..) obratio se i Mario Pavić prezentirajući prvih 10 godina uspješnog izvoza softvera u preko 100 zemalja na svim kontinentima ...

CISEx FRIDAY SPLIT

Radimo za PayPal, eBay, Coca-Colu, Disney... mi smo izvoznici softwera, hrvatska budućnost!

Izvor: CISEx, Exportboomers.com

ivan burazinMihovil Barančić, predsjednik hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE-a pozvao je sve zainteresirane da im se jave, predlože ideje, one prave su u poziciji dobivanja investicije.

Splitsku tvrtku Where koja radi nove module za PayPal i eBay predstavio je Bruno Batarelo. Bilo je uistinu zanimljivo čuti kako su mladi splitski programeri postali dio velike svjetske internet korporacije.

Đulijano Nola je u svojoj zanimljivoj prezentaciji otkrio tajne uspjeha GoHome tražilice nekretnina u 7 zemalja, a Ivan Burazin i Stevica Kuharski su prezentirali projekte koje potpomaže CISEx - StartUp Live konferencija u Splitu koja se održava ovog vikenda i StartUp Kamp na Visu koji će se održati krajem kolovoza uz podršku i američkog veleposlanstva u RH, a prijave su još u tijeku.

IT HomeNikola Jelačić iz zagrebačkog ureda Googlea objasnio je male tajne Google Analyticsa, a jedno od najzanimljivijih prezentacija je bila vezana uz projekt IT Home, pametno riješenje za automatiziran, štedljiv i siguran dom. Sama mobilna aplikacija je iznimno jednostavna, a cijeli paket je najpovoljniji na tržištu zahvaljujući inovativnom cloud rješenju zagrebačke tvrtke o kojoj će se još čuti.
 
Novitete na društvenim mrežama prezentirali su Ilija Brajković i Mario Frančešević, vlasnici dvije mlade i poprilično aktivne splitske tvrtke - Akcija i SeekAndHit. Posebno je dojmljiv bio nastup mladog Frančeševića i njegovo iskustvo s "gnjavljenjem" Facebooka da im otvori "vrata" svojih API-ja. Ubrzo nakon toga Mariov oglašivački biznis na društvenim mrežama je procvjetao.

Jedna prekrasna večer u Splitu pokazala je da IT zajednica želi biti dio rješavanja problema u društvu, a Splitske tvrtke koje uspješno već godinama izvoze da znaju raditi i bez pomoći države, no da je isto tako vrijeme i da se njihov glas čuje te da birokracija postane dio rješavanja, a ne stvaranja problema.

Povezani članci

Who's Online

We have 143 guests and no members online