SpliTech 2019. konferencija u Splitu i Bolu

Četvrta Međunarodna multidisciplinarna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama SpliTech 2019. održava se od 18. do 21. lipnja u Splitu i Bolu na Braču. Više od 500 uglednih znanstvenika i stručnjaka iz akademske zajednice iz cijelog svijeta, predstavnici gospodarstva te javnih institucija okupit će se kako bi razmijenili znanja na području pametnog okružja/grada, energije i inženjerskog modeliranja te zdravlja.
- Uvodno predavanje na otvorenju konferencije održat će Luigi Atzori, vodeći znanstvenik na području IoT tehnologija. U Dalmaciji dolazi i David Wilkinson s University of British Columbia. Riječ je voditelju tima koji stoji iza prve litij-ionsku komercijalne baterije - kazao je glavni organizator SpliTech-a, prof.dr.sc. Sandro Nižetić.
Posljednjeg dana konferencije, 21. lipnja, na FESB-u održat će se besplatan jednodnevan Internet of Things (IoT) day s ciljem povezivanja IoT tvrtki, startupova, fakulteta, studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT kako bi podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama. Primjene IoT-a su široke, te uključuju pametne zgrade, pametnu logistiku, upravljanje voznim parkovima (Smart City), agrikulturu, kao i pametno upravljanje energijom, što su ujedno i teme koje IoT day obuhvaća.

Izvor: Dalmatinski portal

- Na temelju prošlogodišnjeg IoT workshopa i velike zainteresiranosti studenata za ovakav tip radionica, ove godine odlučeno je posvetiti cijeli dan radionicama, predavanjima i izložbenom prostoru uz popratni zabavni sadržaj, hranu, pića i nagrade. Prijave za IoT dan još su otvorene, potrebna je samo registracija, a broj mjesta je ograničen - otkrio je dr. sc. Toni Perković.

Prof. dr. sc. Boris Ljubenkov, prodekan za istraživanje, znanosti i stručni rad (FESB) naglasio je da konferencija već u ovom četvrtom izdanju pokazuje jako dobre rezultate i teme što fakultet izrazito cijeni te potiče financijski i organizacijski, kako ovu tako i sve studentske i ostale znanstvene projekte.

Razlog velikog broja najavljenih sudionika konferencije iz cijelog svijeta zasigurno je i IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) tehnički su sponzor SpliTech konferencije koji je najutjecajnija svjetska udruga za promicanje znanstvenog i stručnog rada na području elektrotehnike i računarstva. Najkvalitetniji radovi na SpliTech konferenciji dobit će mogućnost slanja proširenih verzija svojih radova za buduće objavljivanje u nekom od renomiranih časopisa: International Journal of Energy Research (Wiley), Journal of Cleaner Production (Elsevier) te Transactions on Emerging Telecommunications Technologies (ETT) - Special Issue (Wiley).

Voditelj splitskog ureda tvrtke Rimac automobili, Miljenko Baković najavio je radionicu na temu 'Internet of Cars – izazovi i mogućnosti' te tom prilikom izjavio kako je ovaj tip konferencije potreban jer prikazuje znanost, ali i njenu primjenu u industriji.

U ime ICT županije, voditelj projekta Damir Brčić istaknuo je kako je županija od samih početaka uz konferenciju jer sam projekt ICT županija ima za cilj razviti i pojačati IT sektor u županiji kako bi on postao jedan od ključnih gospodarskih sektora.

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online