Splitski festival 2018.

Nakon uspješnog koncerta Massima i retrospektivne večeri Krste Jurasa na splitskim Prokurativama održana je finalna večer 58. Festivala zabavne glazbe Split. Mnogobrojna publika uživala je u 24 nove festivalske pjesme predstavljene uz pratnju festivalskog orkestra kojim su ravnali Joško Banov i Josip Cvitanović. Finalna večer otvorena je pjesmom “Nima Splita do Splita” u izvedbi Zorice Kondže, Đorđa Peruzovića, Giuliana, Marka Tolje i Damira Keđe, nakon čega su uslijedili natjecateljski brojevi. Direkcija Festivala dodijelila je nagradu za doprinos hrvatskoj glazbi posthumno Remiju Kazinotiju. Na određeni način, finalna večer je velika večer obitelji Huljić. Naime, pobjednici 58. izdanja najprestižnijeg glazbenog festivala u Hrvata su Domenica Žuvela i Damir Kedžo s pjesmom "Mi protiv nas". Ova pjesma osvojila je srca publike i zlatnog galeba kojega je pobjednicima uručio gradonačelnik. Pjesmu je napisao Ivan Huljić. Miljenik splitske publike, Mladen Grdović, osvojio je drugu nagradu publike s pjesmom “Nisan te zavridija“. Treću nagradu osvoji je Branko Medak sa skladbom “Kad zapiva Dalmacija“. Prema ocjeni stručnog žirija, drugo mjesto pripalo je Vanni koja je na Prokurativama predstavila pjesmom “Gdje počinje kraj“, a struka je treću nagradu dodijelila klapi Intrade i Tomislavu Braliću za pjesmu “Plovim”..

58. Splitski festival - Splitski festival 2018.

Izvor: Dalmacija Danas

Poznate su melodije koje će se izvesti na Prokurativama na Festivalu zabavne glazbe Split 2018. koji će se održati u nešto ranijem terminu, od 28. do 30. lipnja 2018. Ove godine na Festivalu će sudjelovati najeminentnija skladateljska i pjevačka imena iz Hrvatske. Tijekom tri večeri priprema se bogat program, koji će biti u izravnom prijenosu na HRT-u te radijskoj postaji Split te Hrvatskom radiju 2. Program.

Glazbenu svečanost u gradu pod Marjanom velikim će koncertom otvoriti Massimo, u četvrtak, 28. lipnja. Nakon uspješnih večeri naših pjesnika Jakše Fiamenga (Split 2015) te Momčila Popadića (Split 2016.), drugi dan, petak, 29. lipnja, rezerviran je za retrospektivnu večer pod nazivom Dalmacija u mom oku. Ova večer zamišljena je kao retrospektiva pjesama pjesnika Krste Jurasa, autora brojnih tekstova hrvatskih evergreena zlatnih godina Splitskog festivala. U ovoj večeri nastupiti će  najeminentniji hrvatski izvođači (Vanna, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Đani Stipaničev, Meri Cetinić, Ivo Pattiera, Ibrica Jusić...) koji će u najboljem svjetlu interpretirati veliki opus pjesama Krste Jurasa.

Finalna večer  58. festivala zabavne glazbe Split održat će se u subotu, 30.lipnja, kada će uživo uz pratnju velikog festivalskog orkestra biti predstavljene 24 nove festivalske pjesme 2018. godine. Splitski festival iznjedrio je brojne hitove i vjerujemo da će se ta tradicija nastaviti. Popis izvođača i skladbi potražite nešto niže.

Stručni žiri u sastavu Tomislav Štengl, v.d. glavnoga urednika HTV 2, Eduard Gracin, voditelj glazbene redakcije Radio Splita, Katarina Perišić, voditeljica glazbene redakcije Radio Dalmacije, profesor Nenad Šiškov, skladatelj, producent i aranžer, zatim glazbenik Teo Brajčić i direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš izabrao je skladbe koje će biti izvedene na jednoj od najljepših dalmatinskih pozornica.
 

    7 DANA TJEDNO (Branimir Mihaljević-Nenad Ninčević) GIULIANO
    DA JE MENI BITI MORE (Dean Dvornik-Zoran Popović Pope) DEAN DVORNIK
    GDJE POČINJE KRAJ (Ante Pecotić-Ante Pecotić) VANNA
    ISTINA I LAŽ (Ante Pecotić-Indira Levak) INDIRA FORZA
    JOŠ ME BOLI IME TVOJE (Matko Jelavić-Dragana D. Maričić) MATKO JELAVIĆ
    KAD TE UGLEDAN (Siniša Garbin-Siniša Garbin/Stipe Jakovčević) MJESNI ODBOR
    KAD ZAPIVA DALMACIJA (Želimir Škarpona/Dalibor Musap-Nedo Zuban) BRANKO MEDAK
    KRALJ CESTE (Zoran Ukić-Zoran Ševerdija) GRUPA „DIOGEN“
    MI PROTIV NAS (Ivan Huljić-Ivan Huljić) DOMENICA & DAMIR KEDŽO
    MOJA (Vojan Koceić/Elvis Sršen Noa-Vojan Koceić/Elvis Sršen Noa) NOA
    MOJA LIPOTICE (Darko Bakić-Darko Bakić/Luca) MATE GRGAT & ENA POLJAK
    MOTO (Ibrica Jusić-Pero Gotovac) IBRICA
    NAJPRIJE (Tonći Huljić-Vjekoslava Huljić) TONČI HULJIĆ & MADRE BADESSA
    NISAM SVOJ (Vinko Barčot-Vinko Barčot)
    NISAN TE ZAVRIDIJA (Hrvoje Buva/Luppo-Luppo) MLADEN GRDOVIĆ
    OPUSTI SE (Marko Tomasović-Lara Hajdarpašić) IZABELA
    PLOVIM (Bruno Krajcar-Bruno Krajcar) TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
    PREVIŠE SAM TVOJ (Dragan Brnas Fudo-Fayo) DINO PETRIĆ
    RUČNI RAD (Jacques Houdek-Andrea Čubrić) IVANA ZADRO
    SAD TE IMAN (Pero Kozomara-Natalia Tafra Bazina) KLAPA RIŠPET
    SREĆO I TUGO (Fedor Boić-Nenad Ninčević) IVANA KOVAČ
    SRETNO TI BILO (Elis Lovrić-Elis Lovrić) ELIS LOVRIĆ
    VELJAČA POKAŽE ZUBE (Igor Brešan-Igor Brešan) IGOR BREŠAN
    ZAPLESALE SU SJENE (Olja Dešić-Olja Dešić) MARKO TOLJA
    ŽIVIT ĆE DALMACIJA (Hari Rončević-Hari Rončević) HARI RONČEVIĆ.

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online