JAZZIMA u GKL Split

Jedini kontinuirani jazz program u Splitu i dalje ostaje pod krovom lutkarskog kazališta, ali ponešto drugačije terminske koncepcije kojoj su marljivi organizatori prilagodili i naziv manifestacije. Osim u veljači, od ove sezone u koncertima izuzetnih jazz glazbenika moći ćete uživati i tijekom ostalih zimskih mjeseci, iz čega je proizašao i novi naziv programa – Jazzima! Svi koncerti bit će održani u Gradskom kazalištu lutaka Split, s početkom u 20 sati. Nadolazeći dio programa ovogodišnjeg ciklusa koncerata je sljedeći:
08.02. Kajtebriga
01.03. Hojsak & Novosel: Perle


U petak, 8. veljače u 20 sati, u sklopu ovogodišnjeg ciklusa koncerata JazZima! nastupit će sastav Kajtebriga. Repertoar im čine obrade jazz standarda, šansona, pop i rock standarda, tradicionalne međimurske glazbe te autorske skladbe članova ansambla. Kajtebriga je ostvario niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a u GKL-u se prvi put predstavljaju splitskoj publici u sastavu Hana Hegedušić (vokal), Gordan Perši (saksofon i klarinet), Petar Eldan (klavir), Aleksandar Vešić (kontrabas i električni bas) i Stanislav Muškinja (bubnjevi). Ulaznice, po cijeni od 40,00 kn, se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1 ili online www.croatia-tickets.com.

Izvor: Gradsko Kazalište Lutaka Split

Svi koncerti bit će održani u Gradskom kazalištu lutaka Split, s početkom u 20 sati. Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1, a dio ulaznica i putem internetske stranice www.croatia-tickes.com. Od ove godine moguće je kupiti i Jazzima paket ulaznica po cijeni od 260 kn koji uključuje sve koncerte ovogodišnjeg ciklusa i dodatne pogodnosti. Detaljne informacije o programu možete pronaći ovdje.
 

25.01. Damir Kukuruzović Django Group: Memories of Django Reinhardt

Damir Kukuruzović Django group svojevrstan su homage glazbi Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih Djangovih sljedbenika. Kukuruzovićev bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regiji promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom glazbenom putu Kukuruzović je surađivao s mnogim značajnim imenima iz svijeta jazza, a osim benda, Kukuruzović je u rodnom Sisku utemeljio i vodi Siscia jazz club internacionalnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa (Siscia open jazz & blues festival) na obalama Kupe. Dobitnik je nagrade za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013. godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu. U GKL-u su prvi put nastupili 2015., prateći Zorana Predina dvije večeri za redom.