Potencijalni vlasnik najavljuje: U Brodosplitu su nužni štednja i otkazi

škver bluesSudbina posrnulog Brodosplita i dalje je neizvjesna, a svaka odgoda konačne odluke stvara štetu brodogradilištu, zaposlenicima i potencijalnim vlasnicima. I dok se čeka odluka samoborskoga DIV-a o preuzimanju splitskog brodogradilišta, novi, potencijalni vlasnik ne skriva da su otkazi u škveru neizbježni. Direktor DIV-a Darko Papo u razgovoru za Hrvatski radio potvrdio je da će, budu li preuzeli brodogradilište, morati otpustiti dio zaposlenih. Nažalost, otkazi su nužni kako bi Brodosplit izbjegao stečaj, uvjerava Papo. Prve otkaze najavio je putem Facebooka i sam budući vlasnik Brodosplita, direktor samoborske tvrtke DIV Tomislav Debeljak. Na društvenoj mreži djelatnicima je poručio da splitski škver čekaju brzo i profesionalno restrukturiranje te mjere štednje ...

Izvor: HRT

Zbog odugovlačenja procesa su se stvorili određeni veliki gubici mi ih moram o zaustaviti jer inače je smrt za sve skupa i za radnike i za neradnike i za one kojih ima viška, napisao je Debeljak.

Reagirajući na najavu otpuštanja u Brodosplitu prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić rekao je kako je restrukturiranje brodogradilišta dio programa Vlade te da je osigurala milijardu i 263 milijuna kuna za pokriće dosadašnjih gubitaka i neracionalnog poslovanja.

Sve u prošlosti snosi država, ali ono što on (Debeljak)ima, na njemu je da obavi taj posao, da postavi poslovanje na zdrave noge i da brodogradilište napravi tršišno konkurentnim. To neće biti lak zadatak. Da li je Facebook najbolji način za komunikaciju, to osobno ne bih komentirao, izjavio je Čačić.

Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu pozvao je ministra gospodarstva da sačuva škver. Ovako ga neće sačuvati, istaknuo je Šegvić.

Povezani članci

Who's Online

We have 584 guests and no members online