Od guzice ne vidimo govna

najpoznatija hrvatska guzaDa mi je netko prije desetak dana rekao kako će glavna tema u medijima i najveća preokupacija vladajućih postati jedna obična guzica (uz svo dužno poštovanje prema vlasnici iste) rekao bih mu/joj da je lud/a! Naravno, nije bio prvi put da sam pogriješio u prognozama (zato sam i prestao ići u kladionicu) i danas već treći – četvrti dan za redom mi razmišljamo je li dobro turiste pozivati stražnjicom ili ih je možda bolje privući reklamom u kojoj će, bez sporne scene, o Hrvatskoj saznati da ima puno slane vode, čistu prirodu i brdo alkohola na raspolaganju. Međutim, vrla nam premijerka digla je glas protiv video spota smatrajući pojavljivanje, nadam se potpuno prirodne, stražnjice - seksizmom... Seksizam ili ne, ovdje je prije svega riječ o odvraćanju mišljenja javnosti od bitnih tema. Uspjelo je stotinu puta do sada, pa zašto ne bi ponovno? ...


UŽIVANJE U "ČARIMA" HRVATSKE


Od guzice ne vidimo govna


Da mi je netko prije desetak dana rekao kako će glavna tema u medijima i najveća preokupacija vladajućih postati jedna obična guzica (uz svo dužno poštovanje prema vlasnici iste) rekao bih mu/joj da je lud/a!


ne prži predugo


Piše: Alen Bećirović
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Foto: Jutarnji List


I danas već treći – četvrti dan za redom mi razmišljamo je li dobro turiste pozivati stražnjicom ili ih je možda bolje privući reklamom u kojoj će, bez sporne scene, o Hrvatskoj saznati da ima puno slane vode, čistu prirodu i brdo alkohola na raspolaganju.

Međutim, vrla nam premijerka digla je glas protiv spota smatrajući pojavljivanje, nadam se potpuno prirodne, stražnjice seksizmom. Njena reakcija moguća je zbog nekoliko razloga.

Naravno, tu je ljubomora. Jer vrla nam premijerka uz sav trud i broševe i torbice koje ostavlja po podu i kompletiće ne može se mjeriti sa takvom stražnjicom.


Koji su razlozi premijerkine panike?

Međutim, mislim da ljubomoru možemo isključiti kao glavni razlog (možda jedan od sporednih).

guzaDrugi bi razlog mogao biti taj što će turisti taj spot zbilja vidjeti kao seksistički, djeca će se uplašiti kada vide jednu prekrasnu stražnjicu jer je uživo u Hrvatskoj nikada nisu vidjeli, pa će ih roditelji, koji su inače ljetovali u nudističkom kampu, ove godine pokrivati plahtama, kao što je to radio Micahel Jackson, kako bi ih zaštitili od tih strašnih prizora (srećom, mene moji više ne mogu pokrivati, pa ću uživati u "čarima" Hrvatske).

Kako bi se barem malo umilila šokiranim turistima naša će im draga premijerka za utjehu potpuno besplatno ustupiti slike svog najnabijenijeg ministra, ponosnog vlasnika najboljeg političkog torza. Djeca će se primiriti jer nakon stravične stražnjice dolazi melem na ranu u vidu Milinovićevih mišića.

Na žalost, ne možemo se u potpunosti složiti niti sa ovom tvrdnjom jer priznajte, djeluje potpuno besmisleno, zar ne?


Zaboravili ste na neke malo važnije teme?

A sad, pazite ovo. Objava registra branitelja! Sjećate li se te teme? U mjesec dana novih 1033 nezaposlenih!

nezaposleniGuverner Hrvatske narodne banke Rohatinski (inače, ako ste slučajno zaboravili, dobitnik nagrade za najboljeg guvernera svijeta u 2008. godini) ukazuje na to kako među vladajućima nema niti snage niti motiva za prijeko potrebne promjene.

Međutim, danas čak niti brojka nezaposlenih ili nezadovoljstva radnika "3. maja" (o čijem je prosvjedu bilo jako malo riječi, iako je bio jako dobro organiziran i za naše prilike masovan) ili upozorenje guvernera da smo bliži bankrotu nego bilo kakvom prosperitetu potpuno je nebitno.

Nama je važna guzica.

A kada interes za nju pomalo splasne pobrine se jedna ne tako atraktivna koja će platiti smješnu kaznu za pušenje na javnom mjestu, unatoč zabrani.

Tu dolazimo do trećeg razloga, jedinog logičnog – odvraćanje mišljenja od bitnih tema. Uspjelo je stotinu puta do sada, pa zašto ne bi ponovno, zar ne?

Prava istina je ta da Jadranka Kosor, u suradnji sa svojim vrijednim i uvijek vjernim ministrima polako gubi tlo pod nogama.

Ogromna popularnost koju je imala na početku svog mandata prije devet mjeseci (ili da pojasnimo na premijerkninom engleskom, ona je ½najn mans prajm minister½) polako nestaje.

Ne pomaže joj ni trakavica oko tog spornog stana, ne pomaže joj ni broj nezaposlenih (ni, koliko god to smješno zvučalo, Severinino mišljenje), ne pomaže joj niti potpuno nestajanje Ive Sanadera jer je više ne mogu uspoređivati sa njim i zaključiti kako smo dobili manje zlo.

Ne ide Jadranki Kosor puno toga, ali ono što mene brine jest činjenica da ne ide ni nama najbolje.

Da su sutra izbori i da morate odabrati nekoga da nas vodi i pokrene te toliko potrebne reforme za kojima vapi i guverner Rohatinski, koga biste izabrali?


A gdje je nestao Zoki?

Kada ste posljednji put vidjeli predsjednika najjače oporbene stranke Zorana Milanovića?

posao tražimTaj čovjek kao da je propao u zemlju. Možda je Jadranki Kosor stražnjica iz spota predstavljala problem jer se Milanović sakrio tamo negdje u pozadini brinući se da se ne prži predugo.

Ako je tome tako, ispričavam se predsjedniku SDP-a. Međutim, ako razlog njegovog izbivanja nije čuvanje najpopularnije hrvatske pozadine, onda ne bi bilo loše kada bi on svoju dovukao u Sabor ili u medije kako bi pojasnio ljudima kakvu on (dakle, njegova stranka) ima viziju Hrvatske i odakle mu pravo uopće nadati se pobjedi?

Zasljepljeni stražnjicom ne primjećujemo niti to da je najglasniji član oporbe (Slavko Linić) jednako "sumnjiva" (ako ne i više) osoba od većine vladajućih kojima se redovito pripisuju nove afere, a na njegove verbalne izljeve ne treba trošiti previše riječi.

Iako podržavam žestoku raspravu, vjerujem kako u nekim izjavama pretjeruje te stalnim napadima i kontranapadima ne obrazlaže apsolutno niti jednu primjedbu ili čak optužbu koju mu serviraju mediji.
Podsjeća me na retoriku HDZ-a. Kada ne znaš odgovor pljuj po svemu i svačemu, možda nešto i pogodiš.


Jeleno, spasiteljice premijerki!

Zanimljivo je kako su nakon koktela od registra branitelja, turističke guze i Čobankovićevog pušenja u zaborav pali i "grijesi" još jednog vrlog nam ministra Kalmete.

Priče o njegovoj političkoj odgovornosti više nisu bitne povrh cigara na guzi. Milinovićevi mišići bitniji su u ovom trenutku od tko zna kolikog broja nezadovoljnih obitelji koji zbog "njegovog zakona" ne mogu osnovati obitelj, ili barem ne u Hrvatskoj.


Jelena Glišić


Jelena Glišić (vlasnica pozadine) svojom je pojavom uspjela svih skrenuti sa pravog puta, pa tako niti ministar Šuker više nije na meti medija zbog sumnjive politike koju vodi u svom resoru (sudeći prema izjavama vodećih ekonomista i guvernera), uspjeli smo zaboraviti i na Biancu Matković, koja je smijenjena sa mjesta ministrice i postavljena na novi položaj gdje će joj društvo praviti i njeni dosadašnji vjerni suradnici.

Jadranka Kosor nije zapravo zaprepaštena spotom ili zgrožena pojavom stražnjice. Siguran sam da negdje u sobi na zidu nasuprot kreveta ima poster Jelene Glišić u prirodnoj veličini i svaku večer prije spavanja klekne pred nju, prekriži se i zahvali Bogu i njenim roditeljima što je došla na svijet kako bi je u najtežim trenutcima uspjela spasiti od zajedljivih novinara i totalno dosadnog, uvijek nezadovoljnog naroda.

Ne bih se čudio da uskoro u središnjem Dnevniku ispod lika i djela premijerke osvane malo drugačije ime Jadranka Jelena Kosor, kao mali znak pažnje i zahvalnica za sve što je ta djevojka za nju učinila.

Je li moguće da mi danas zaista ne vidimo govna od guzice?Kako do posla?
Ajme,.. kako do posla?

 

Who's Online

We have 169 guests and no members online