Stipendija za žene s idejom

Founder Institute u Splitu daje mogućnost besplatnog sudjelovanja u programu svim startup poduzetnicima koji se prijave za sudjelovanje u semestru do prvoga roka na http://fi.co/ apply/split i riješe test najkasnije do nedjelje 23. ožujka 2014. godine u 23.59 sati. Poduzetnici imaju mogućnosti osvojiti dvije stipendije, Female Founder Fellowship koja se dodjeljuje najboljem ženskom kandidatu te jedna najboljem kandidatu općenito. Kriterij za dodjelu stipendija biti će ocjena testa razine poduzetničkih sposobnosti. Zainteresirane se pozivaju na info-radionicu koja će se održati u petak 21. ožujka u 18.30 na Ekonomskom fakultetu ...

STARTUP FOUNDER INSTITUTE U SPLITU POTIČE ŽENSKO PODUZETNIŠTVO

Stipendija za žene s idejom

Piše: Diana Barbarić / Slobodna Dalmacija

Program stipendija za osnivačice pokrenut je sa namjerom da se izjednači omjer ženskih i muških osnivača te da se potakne žensko poduzetništvo. Program se pokazao uspješnim, što pokazuje podatak da je više od 30 posto poduzetnica pokrenulo svoje tvrtke kroz Founder Institute.

Kriterij za dodjelu stipendija biti će ocjena razine poduzetničkih sposobnosti prema testu koji kandidati moraju proći kako bi ostvarili pravo na upis u semestar. Test je Founder Institute razvio s američkim znanstvenicima i kojim se gotovo sigurno utvrđuje (preko 85 % točnosti) može li osoba postati uspješan poduzetnik ili ne. Radi se o testu fluidne inteligencije i psiholoških karakteristika koje treba imati pravi poduzetnik.

- Founder Institute (fi.co) je program obuke za poduzetnike s poslovnom idejom, one koji već posluju, ali ne znaju kako doprijeti do globalnog tržišta. Tijekom četveromjesečnog programa svi koji žele postati poduzetnici mogu praktično učiti kako pokrenuti tvrtku, kroz predavanja i praktične zadatke za razvoj tvrtke, kvalitetan feedback od mreže mentora iz Hrvatske i Silicijske doline - ističe Toni Trivković, direktor Foundera za Splita, te usto poziva zainteresirane na inforadionicu koja će se održati u petak 21. ožujka u 18.30 na Ekonomskom fakultetu.

Semestar u Splitu održava se uz podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu i u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu,   

Povezani članci

Who's Online

We have 172 guests and no members online