Čestitamo Vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Dragi sumještani, dragi posjetitelji ove stranice, čestitamo Vam Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Hrvatska u subotu, 5. kolovoza slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u sjećanje na vojno-redarstvenu akciju "Oluja", u kojoj je prije 22 godinu oslobođen Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija kao ključ pobjede u Domovinskom ratu. Na ovaj blagdan, dok slavimo izborenu slobodu i mir u našoj domovini, prisjetimo se palih hrvatskih branitelja, prisjetimo se i zapalimo svijeću za naše sumještane i sve hrvatske branitelje koji su položili svoje živote za slobodu Lijepe naše i svih njezinih građana te za sve pale nevine žrtve u ratnom vihoru.. Danas slavimo 22. obljetnicu "Oluje". Jest da su naši HDZSDP političari od tih slavnih dana nade, kada se činilo da sve možemo i da je pred nama svijetla i berićetna budućnost u našoj slobodnoj domovini, poprilično zakomplicirali izgradnju Hrvatske kakvu smo sanjali i željeli, zahvaljujući i našoj 20 godišnjoj šutnji i ravnodušnosti spram svega onoga što u naše ime čine naše tzv. "elite".. No to je proces u kojeg se i mi moramo, svako ponaosob i u skladu s svojim mogućnostima, uključiti i pokušati ga promijeniti a našu domovinu učiniti boljim mjestom za život. Proces je to stvaranja bolje, moderne, pravne, liberalne, pro-tržišne i sekularne države koja se uspješno suočila i rješila svih aveta svoje prošlosti. Domovine iz koje se naši građani neće i dalje iseljavati u potrazi za poslom i egzistencijom. Domovine u kojoj će pametni i marljivi ljudi biti poticani i "osuđeni" na uspjeh, a ne na odlazak u tuđinu. Domovine koja će biti regionalni predvodnik u novim tehnologijama, rasadnik moderne poljoprivrede i pametno promišljenog i održivog turizma. Domovine u kojoj će se iznimno lako poslavati, osnivati i gasiti tvrtke, u kojoj će se držati do dogovora i modernih zakona, a sve bez suvišne birokracije i uz što manje uplitanja države u (tržišnu!) ekonomiju..

Dragi sumještani, s ovakvim porukama i željama, koje zajedno možemo ispuniti, čestitam Vam današnji praznik! Hrvatska može i mora bolje! To uostalom i dugujemo svima onima koji su se za nju izborili. Čestitamo Vam Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Neka im je laka hrvatska zemlja ...
Neka im je laka hrvatska zemlja ...

Povezani članci

Who's Online

We have 213 guests and no members online