Dite Orija i dalmatinska nogometna legenda Jure Žilić oprostio se od aktivnog igranja nogometa

Dalmatinska nogometna legenda, Dite Orija, Jure Žilić (44), oprostio se jučer od službenih utakmica nakon 35 godina igranja nogometa. Pri izlasku s omiškog travnjaka na proslavi prvih 100 godina NK Omiš kojeg je uveličalo gostovanje hrvatske nogometne reprezentacije, viceprvaka svijeta iz Rusije, Žilić je dobio na poklon dres reprezentacije s potpisima igrača, a ispraćen je ovacijama s prepunih tribina. Mnogi nisu vjerovali da mu je to zaista bila zadnja službena utakmica. Japanac Miura može napokon odahnuti..
- Ovo je definitivno kraj. Znam da bi mnogi želili da još igram, ali ovo je kraj. Ovo je ispunjenje snova svakog igrača, da igra s najboljom reprezentacijom na svitu, najboljim igračem, trenerom. Ovo je nešto najlipše šta se nogometašu može dogodit. Ni neki proslavljeni nogometaši nisu mogli dobit ovakav oproštaj. Srce mi je puno. Toliko sam uzbuđen da mislim da dva dana neću moć spavat.. Ovih 35 godina igranja nogometa, sve šta sam da za klub, najbolji sam strijelac u povijesti kluba... Hvala ljudima šta su me ovako ispratili – rekao je Jure Žilić .

DITE ORIJA

Dalmatinska nogometna legenda Jure Žilić oprostio se od igranja nogometa

Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Maja Progomet

Jure Žilić se oprostio od aktivnog igranja nogometa s 44 godine na leđima, nakon 35 godina karijere. Trener Omiša Ante Vitaić ga je zamijenio u drugom poluvremenu kako bi dobio zaslužene ovacije s tribina, a prije izlaska s terena dobio je na poklon dres Ivana Perišića s potpisima svih reprezentativaca.

Dalmatinska nogometna legenda Jure Žilić oprostio se od igranja nogometa

Znam da bi navijači željeli da još igram, ali ipak je ovo kraj, poručila je nakon utakmice legenda NK Omiša, Jure Žilić. Bolji oproštaj od današnjeg nije mogao poželjeti.

Dalmatinska nogometna legenda Jure Žilić oprostio se od igranja nogometa

- Je, bilo je i trganja kod Vatrenih za mojim dresom, uspio ga je dobiti Modrić, haha - našalio se Žilić pred novinarima.

Dalmatinska nogometna legenda Jure Žilić oprostio se od igranja nogometa

- Svaka čast Žiliću, ovako igrati s 44 godine, mislim da nije ni on vjerovao da će imati ovakav oproštaj - pohvalio je Orijanina Ivan Perišić.

Povezani članci

Who's Online

We have 289 guests and no members online