Blog o filmu: Stigao novi Bond!

Dvadesetčetvrti nastavak filmskog serijala o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu u domaća kina dolazi 5. studenog. Nakon nezapamćenog uspjeha filma "Skyfall" u svjetska pa tako i hrvatska kina počinje prikazivanje dugoočekivanog dvadesetčetvrtog nastavka serijala o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, 007, a naslov mu je "SPECTRE". Filmski serijal o Jamesu Bondu ne treba pretjerano predstavljati. Radi se o uvjerljivo najdugovječnijoj filmskoj franšizi u povijesti koja traje već više od 50 godina. Osim što su se u samom serijalu u raznim filmovima pojavila neka od najvećih glumačkih imena svih vremena, James Bond franšiza postala je prepoznatljiva i po pjesmama koje prate svaki pojedini film, a nije zgorega ni spomenuti da je posljednja dva režirao oskarovac Sam Mandes ...

FILMSKA KOLUMNA ČETVRTKOM

Stigao novi Bond!

Piše: Vušković, Mladen Vušković

Dvadesetčetvrti nastavak filmskog serijala o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu u domaća kina dolazi 5. studenog!


"Spectre“ - najava

Nakon nezapamćenog uspjeha filma "Skyfall" koji je na svjetskim kino blagajnama zaradio više od 1,1 milijardu dolara i tako postao najkomercijalniji nastavak James Bond franšize u povijesti (u domaćim kinima u prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je rekordnih 60 tisuća gledatelja) u svjetska pa tako i hrvatska kina početkom studenoga počinje prikazivanje dugoočekivanog dvadesetčetvrtog nastavka serijala o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu, 007, a naslov mu je "SPECTRE".

Filmski serijal o Jamesu Bondu ne treba pretjerano predstavljati. Radi se o uvjerljivo najdugovječnijoj filmskoj franšizi u povijesti koja traje već više od 50 godina. Osim što su se u samom serijalu u raznim filmovima pojavila neka od najvećih glumačkih imena svih vremena, James Bond franšiza postala je prepoznatljiva i po pjesmama koje prate svaki pojedini film. Tako će za „Spectre“ novu pjesmu naslova "Writings on the Wall“ snimiti poznati glazbenik Sam Smith koja je objavljena 25. rujna.


Sam Smith: "Writings on the Wall“, naslovna pjesma novog Bonda - "Spectre“

Već i prije početka prikazivanja filma počeli su se obarati novi rekordi. „Spectre“ će sa svojih 160 minuta trajanja postati najduži film iz James Bond serijala do sada, a po prvi puta u svojoj povijesti film će sa svojom službenom kino distribucijom krenuti istovremeno u kinima u Velikoj Britaniji i Irskoj.

U hrvatskim kinima akcijski spektakl "Spectre" sa svojim kino životom kreće od 5. studenog – dan prije nego što će ga imati prilike vidjeti gledatelji u SAD-u.

Uz Daniela Craiga koji će po četvrti puta obući odijelo tajnog agenta Jamesa Bonda članovi glavne glumačke postave su dvostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar Christoph Waltz ("Nemilosrdni gadovi“, "Odbjegli Django“), talijanska glumica Monica Bellucci ("Matrix Reloaded“, "Malena“), francuska glumica Lea Seydoux ("Adelin život“), britanski glumac Andrew Scott (vjerojatno najpoznatiji po ulozi negativca Jima Moriartyja u popularnoj televizijskoj seriji "Sherlock“) i američki glumac David Bautista ("Čuvari galaksije“). Njima će se pridružiti i Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris i Ralph Fiennes koji će reprizirati svoje uloge iz prethodnog nastavka „Skyfall“. Film je režirao Sam Mendes, dobitnik prestižne nagrade Oscar za remek-djelo "Vrtlog života“ koji je također režirao i "Skyfall“.


"Spectre“ - najava 2

Već je sam najava dovoljna. Serijal koji ima samo svoje fanove, a ne i protivnike. Ne računamo vječne priče koji je Bond bolji, Connery, Moore, Lazenby, Craig, Dalton... Odgovor zna samo Kraljica, naravno.

Jedino brinem hoće li nas ovaj Bond naslov razočarati ili zadovoljiti. Ne znam kakav bi trebao biti da nas oduševi. ali, ako sjajnih očiju izađemo iz kina, tajni je agent obavio zadatak!!