Skraćeno radno vrijeme trgovina

Nacionalni stožer Civilne zaštite u subotu navečer donio je novu odluku o ograničavanju radnog vremena svih trgovina koje su još otvorene. U toj odluci koja je poslana svo, stožerima civilne zaštite određuje se da sve trgovine čiji rad još nije obustavljen, poput onih prehrambenim namirnicama ili higijenskim potrepštinama, od nedjelje rade od 8 do 17 sati.
-  "Radi zaštite djelatnika u trgovinama kojima je, sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima, određuje se radno vrijeme u tim trgovinama od 8 do 17 sati", stoji u odluci Stožera.

Stožer je u subotu donio i Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima nakon čega je policija počela paziti da se ljudi ne okupljaju u većem broju i pozivati građane da idu kućama. Ukidaju se međugradske linije za vlakove i autobuse, a na otoke će moći samo njihovi stanovnici. Približavamo se - karanteni.

MB