Od konobe do UNESCO-a

U sklopu brojnih projekata obilježavanja velikog jubileja 50. godina od osnivanja, Festival dalmatinskih klapa Omiš odlučio se i za osvježavanje svog vizualnog identiteta. Predstavljamo Vam redizajnirani logotip FDK Omiš, rad autorskog dvojca, vrsnih mladih splitskih dizajnera Karla Kazinotija i Miše Komende, čiji je rad ocijenjen najkvalitetnijim od svih pristiglih na adresu Festivala. Redizajnirani logotip jasno se oslanja na elementima tradicije svojih prethodnika, ali uz suvremeniji pristup. Vizualni identitet upotpunjen je i ilustracijom koja na jasan način ocrtava krilaticu Festivala autora književnika Jakše Fiamenga..

Od konobe do UNESCO-a

Izvor: FDK.hr

Od konobe do UNESCO-a

U sklopu brojnih projekata obilježavanja velikog jubileja 50. godina od osnivanja, HRT na čelu s glavnim scenaristom Zvonkom Varošancem i u suradnji s Festivalom dalmatinskih klapa Omiš snima dokumentarni serijal radnog naziva "Od konobe do UNESCO-a" o nastanku i razvoju klapske pisme i omiškog Festivala.

u konobi kod marina

Serijal će biti prožet mnogim snimcima s omiške pjace iz arhive HRT-a kao i intervjuima s brojnim akterima od Dubrovnika do Zagreba koji su pridonijeli razvoju klapske pjesme. U planu je da serijal ima 4 do 5 nastavaka i da bude emitiran ove jeseni u udarnom terminu na prvom programu HRT.

Povezani članci

Who's Online

We have 288 guests and no members online