Predstavljeno šesto izdanje SHIFT konferencije

Codeanywhere Shift konferencija, najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi, održat će se 1. i 2. lipnja i ove godine u splitskom HNK-u. Prošlogodišnje izdanje konferencije posjetilo je više od 1.000 osoba, a ove se godine prema najavama očekuje dolazak više od 1.500 posjetitelja i govornika, a zahvaljujući petogodišnjoj tradiciji Shift konferencije, Grad Split i Dalmacija su se pozicionirali na mapi Europe kao jedan od informatičkih centara. Tradicionalno, Shift će i ove godine ugostiti predstavnike najvećih IT tvrtki u svijetu. Stručnjak koje ćemo imati priliku čuti ovog lipnja, predstavio je organizator konferencije Ivan Burazin: - "Uvijek se trudimo dovesti najutjecajnije govornike iz Silicijske doline. Tako ćemo i ove godine ugostiti predstavnike Microsofta, Skypea, Herokua, BitBucketa, DigitalOceana, Toptala, Autodeska, Trivaga i mnoge druge. Osoba koju bih posebno istaknuo je Christian Heilmann iz Microsofta. S više od 20 godina iskustva rada u web tehnologijama za najveće informatičke tvrtke, Christian je među IT profesionalcima poznat kao veliki developer, govornik i autor". Osim tradicionalnog predavačkog dijela konferencije, ove godine ćemo imati praktične radionice, čak šesnaest workshopa koji će biti organizirani paralelno s događajem, demonstracije na kojima će posjetitelji imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima i tehnologijama,  testiranje virtualnih uređaja i onih za proširenu stvarnost, robote koji kuhaju, PES natjecanje, stolni nogomet i još mnogo toga.“, najavio je Burazin. Stoga, požurite i na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu za najveću regionalnu IT konferenciju. Shift se organizira pod pokroviteljstvom agencije FIVE, Splitsko-dalmatinske županije, Microsofta, CISEx-a i mnogih drugih.

PREDSTAVLJENO ŠESTO IZDANJE SHIFT KONFERENCIJE

Predstavljeno šesto izdanje SHIFT konferencije

Šesto izdanje Codeanywhere Shift konferencije i službeno je predstavljeno javnosti na konferenciji za medije u zgradi Splitsko-dalmatinske županije. Najveću informatičku konferenciju u jugoistočnoj Europi predstavili su župan Zlatko Ževrnja, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić, organizator Shift konferencije Ivan Burazin, Joško Stella iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Mariana Pivalica iz Turističke zajednice grada Splita, Silvija Bareša iz Splitske banke i Ivan Blagajić iz agencije Five.

Predstavljeno šesto izdanje SHIFT konferencije- "Svjedočimo jednom novom fenomenu. Danas možete raditi na poslu, od kuće ili od bilo gdje na svijetu. Internet nomadi sve više posjećuju grad Split, a konferencije poput Shifta zasigurno doprinose tome. I dalje ćemo kao Turistička zajednica podržavati ovakve konferencije koje nas brendiraju kao IT destinaciju.“, izjavio je Joško Stella.

- "Veselimo se šestom izdanju Shift konferencije i ponosni smo što je sve ove godine Splitsko-dalmatinska županija jedan od važnih aktera u organizaciji iste. Uvijek naglašavam da se ne smijemo usmjeriti samo na ulaganje u turizam, već je važno ulagati u razvoj znanosti i IT-a. Sve je veći broj registriranih obrta i malih tvrtki koji se bave informatikom. U našoj županiji taj sektor zapošljava više od 2.500 zaposlenika, a tvrtke su ostvarile više od 200 milijuna kuna dobiti. Imamo zaista sjajne ljude i smatram da ovu granu gospodarstva možemo još više unaprijediti.“, izjavio je Zlatko Ževrnja.

Povezani članci

Who's Online

We have 198 guests and no members online