Na Omiš Guitar Festu 175 natjecatelja s pet kontinenata, glavne zvijezde Paco Seco i Neno Belan

Šesti međunarodni festival gitare “Omiš guitar fest” održat će se od 23. do 25. travnja na svojoj tradicionalnoj lokaciji – u konferencijskoj dvorani hotela “Plaža”. Prema najavama organizatora, udruge “Male žice”, ovogodišnji festival bit će i jedan od najmasovnijih te će omiške predsezonske smještajne kapacitete popuniti 175 gitarista iz cijelog svijeta. – Već smo zabilježili prijave natjecatelja iz Japana, Australije, SAD-a, Argentine i većine europskih zemalja… Ove godine očekujemo rekordan broj posjetitelja i natjecatelja te, naravno, nikad bolji “Guitar fest” – kazao je Neno Munitić, čelni čovjek festivala koji je u proteklih šest godina izrastao u najveće gitarističko natjecanje u ovom dijelu Europe. Za domaći štih prve večeri festivala pobrinut će se klapa Rišpet, u kojoj pjeva nekoliko Dućana i Omišana, ali koja do sada nikad nije nastupala u gradu na Cetini. Domaćoj klapi na sceni će se u unikatnom glazbenom spektaklu pridružiti i jedno zvučno ime –- Paco Seco, španjolski flamenco gitarist koji je u svojoj bogatoj karijeri odradio nastupe na stotinama poznatih glazbenih odredišta – od londonskog Nacionalnog teatra do čuvenih plaža u indijskoj pokrajini Kerala...

Na Guitar festu 175 natjecatelja s pet kontinenata, glavne zvijezde Paco Seco i Neno Belan

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Druga večer tradicionalno je rezervirana za proglašenje pobjednika u različitim kategorijama, a – uvjeravaju nas organizatori – nakon toga slijede prave glazbene poslastice. Koncertni dio druge večeri otvorit će gradsko mandolinsko društvo Sanctus Domino iz Splita, koje će izvesti koncert za električnu gitaru i orkestar, a nakon njih posjetitelji će moći uživati u nastupu Francesca Scelzoa, talijanskog gitarista peruanskog podrijetla koji se u posljednjih nekoliko godina okitio nagradama na čitavom nizu prestižnih međunarodnih natjecanja. Za kraj večeri, šlag na tortu dodat će i Paco Seco, koji će svojim nastupom donijeti u Omiš dašak flamenco strasti s juga Španjolske.

Posljednjeg dana festivala doznat ćemo i ime apsolutnog pobjednika, dok će trodnevna događanja unplugged koncertom na akustičnim gitarama zaključiti poznati hrvatski kantautori Neno Belan i Olja Dešić.

Who's Online

We have 148 guests and no members online