Upaljena i treća adventska svijeća

Na trgu Svetog Josipa u Dugom Ratu jučer je upaljena treća svijeća na adventskom vijencu kojeg su napravili naši umjetnici iz PLU Krug Dugi Rat, a dodatno ukrasila naša djeca iz dugoratskog vrtića sa svojim odgjiteljicama. Treća svijeća došašća simbolizira radost, a u narodu je poznata kao pastirska svijeća. Jučer joj se najviše veselila kiša i bura. Tko zna možda je loše vrijeme uzrok što je, koliko mi je poznato, izostao program paljenja treće adventske svijeće an trgu Svetgo Josipa. Ali ništa zato, važno je da je ona upaljena i da gori...
A danas je svanula burovita nedjelja koju crkva u hrvata obilježava kao nedjelju Caritasa, kada se u svim župama prikupljaju darovi vjernika, novčani ili u naravi, za župni, biskupijski i nacionalni Caritas. Sav novac koji se skupi toga dana u župama naše nadbiskupije ide isključivo za tople obroke i hranu koju blagovalište Caritasa svakodnevno dijeli potrebnima.
- Skrbiti za ljude u potrebi dio je našega svakodnevnog poslanja, stoga je svaki vaš način uključivanja i podupiranja rada Caritasa tijekom cijele godine dobrodošao. Darujte i obradujte! – poručili su iz Caritasa.

MB i drugi