Grobnice i politički mrtvaci

GrobniceVažno je imati lijepu grobnicu. Grobnica je naše zadnje počivalište i svi mi želimo da nam tamo bude što udobnije jer ćemo kao mrtvaci očekivati samo najbolje, naravno samo dok se ne raspadnemo. Platiti grobnicu više od 90.000 Eura, kao što je to navodno napravio naš bivši premijer stoga ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Prema onoj poznatoj : ˝Ima se, može se˝, sasvim je logično da se ni na čemu ne štedi. Mali problem nastaje kada se zapitamo odakle njemu toliki novci? HDZ-ov kadar poznat je po iznimno velikoj osjetljivosti prema štednji. Oni nikad ne troše više nego što imaju, za te manevre služi im - zaduživanje ...


KUDA IDU DIVLJE SVINJE

Pokopaj me luksuzno

Piše: Alen Bećirović
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

HDZ-ov kadar poznat je po iznimno velikoj osjetljivosti prema štednji. Oni nikad ne troše više nego što imaju, za te manevre služi im - zaduživanje.

Istina je da je Mladen Barišić spomenuo kako je u vrećama nosio novce Ivi Sanaderu, ali isto je tako istina da je odbjegli premijer sve te tvrdnje opovrgnuo i čvrsto stao iza poštenog stjecanja svoje imovine.

Iako smo svi skloni osuditi ga prije nego što suđenje uopće započne, provjerimo kako je on mogao zaraditi taj novac. Gradonačelnik Ploča (HDZ) povećao si je plaću za oko 2 tisuće kuna, a svojim suradnicima premije za 200 posto i tim je činom uštedio novac za proračun. Naravno, tako on tvrdi. Zvuči nevjerojatno, a opet je tako brutalno istinito.


Dva i dva su četiri, jupajdi, jupajda..

korupcijaE sad, sjetimo se malo koliko je Ivo Sanader bio u politici i na vlasti, pomnožimo sve te silne uštede proračuna koje je on osigurao sebi i svojim suradnicima i dolazimo do logičnog zaključka da je bivši premijer postao multimilijunaš, a da je pritom uštedio ogromni novac za proračun.

Takva akcija se u bankarskim krugovima (koji uvelike podržavaju takav način uštede), naziva Paradoks. Česti rezultati takvih akcija su prazan proračun pospremanje voditelja akcije iza rešetaka. To je prava ušteda. Hvala Ivo, hvala HDZ!

Često kukamo kako smo nezadovoljni vladom i njihovim spasonosnim akcijama, kako su lopovi, šljam i ostale divne spodobe. Ali, rijetko kada bilo što poduzimamo u vezi toga.

Bivši predsjednik Stipe Mesić (izgleda da postajemo zemlja u kojoj samo bivši rade pomutnju) pokazao nam je put. Naime, njegova moguća kandidatura za gradonačelnika Zagreba mogla bi otjerati Andriju Hebranga iz glavnog grada kao izraz revolta prema poznatom vicmaheru.

E sada bi mi kao narod samo trebali naći nekoga koga bi mogli kandidirati za premijera kako bi se i Hebrangovi kolege jednostavno odselili. Ali ne u neko mirnije mjesto unutar Hrvatske, nego bilo gdje van nje. Bilo bi to lijepo.


Google naš svevišnji

Kako pronaći tu osobu? Probajte preko Google-a. Naime, prema istraživanju objavljenom u Jutarnjem listu, Hrvati svoje zdravstvene tegobe pokušavaju riješiti uz pomoć Internet tražilice.

Ako smo toliko sposobni da sami sebi određujemo dijagnoze, možda možemo koristeći Internet naći osobu ili osobe koje će ovu zemlju pomaknuti malo naprijed.

Zamislite kroz par godina, sa dodatnim razvojem tehnike sva pitanja koja nas danas muče moći ćemo saznati preko Google-a. Upišemo u tražilicu: "Odakle toliko love Ivi Sanaderu?", a Google nam izlista niz nepovezanih stranica uz napomenu "Jeste li možda mislili HDZ?". Ili zabrinuti za budućnost zemlje upišemo : "Kuda ide Hrvatska?", a Google nam odgovara: "Jeste li možda mislili kuda idu divlje svinje?".

Google

Danas se možda tome smijemo, ali često izgleda kako vladajući odluke donose konzultirajući se za Internet tražilicama.
Pitanja o proračunu, izvozu, zaduživanju, pa čak i odabiru ministara možda su prije provedbe bila ubačena u Google.

Dakle, na kraju dana imamo sve sastojke. Spisak krajnje sumnjivih političara, brdo para, Google savjetnik i grobno mjesto.

Sve što sada treba jest da se konačno pojavi netko tko će sve osobe sa tog spiska, uz pomoć ili bez Google-a smjestiti u političku penziju, prošlost ili grobnicu.

Pitanje je gdje je ta osoba?

Čekajte samo da utipkam u Google...

Povezani članci

Who's Online

We have 209 guests and no members online