Zašto je Pametno 'gurnulo' HDZ prema Kerumu i HGS-u?

U zadnje vrijeme najčešće odgovaram na pitanje zašto smo gurnuli HDZ prema Kerumu i HGS-u? - piše Jakov Prkić, splitski gradski vijećnik iz redova stranke Pametno na svom facebook profilu.

- Nismo nikoga gurali nikome, niti ćemo to ikada napraviti. Tko ih je gurao Kerumu u Županiji osam godina? Tko ih je u krajnjem slučaju gurao na "tajni" sastanak u Rogoznicu uoči izbora? U tom činu odlaska u Rogoznicu se kriju mnogi odgovori. Vrh gradskog i županijskog HDZ-a odlazi Kerumu u Rogoznicu iza leđa svom kandidatu za gradonačelnika. Kako nakon sastanka nikome nije pala dlaka s glave jasno je tko su šefovi koji igru vode. I sad bi se mi trebali uključiti u spašavanje Splita od Keruma dok istovremeno županiju ne treba spašavati. Ona je već osam godina spašena i koncesionirana. Biti privremeni smokvin list Škoriću i ekipi je zagarantirano političko samoubojstvo. Da uistinu pušu novi vjetrovi u gradskom i županijskom HDZ-u padale bi glave nakon posjeta Rogoznici. Ovako je sve kristalno jasno.
Ovoj ekipi je lakše "usklađivati programe" dijeljenjem resora i gradskih poduzeća u omjerima i cjenkanjem oko direktora opere HNK nego npr. pristati na:
- uklanjanje nelegalnih objekata na Žnjanu,
- natječaje za sva radna mjesta u gradskim poduzećima,
- provjeru diploma i svjedodžbi,
- reviziju ugovora o korištenju svih javnih površina,
- ugovore o najmu gradskih prostora i javnih površina učiniti dostupnim javnosti,
- vraćanje gradske tržnice gradu...

Tko s Kerumom tikve sadi, neće se dobro proveti. Sve, ali baš sve vezano uz Keruma je klijentelizam, nepotizam i sukob interesa.

Najbolji primjer za to je budući predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov ("pristojna struja HGS-a"). Zbog njega se mijenjala izjava o osnivanju Županijskih cesta kako bi sa srednjom školom postao direktor. Dok je bio zamjenik Kerumu sina je postavio u NO Čistoće, a taj isti sin je koncem mandata zaposlen u Čistoći bez natječaja.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je Šundova sa 30 tisuća kuna jer je od Prometa. Čistoće, Vodovoda i Turističke zajednica grada primio 300 tisuća kuna suprotno zakonu. Taj novac je odbio vratiti, jer kako on kaže nije znao da ga ne smije primati.

Neka je sa srećom mladencima u ovom braku, a ja ću se prije pridružiti Boko Haramu nego ovoj, blago rečeno, travestiji.

Povezani članci

Who's Online

We have 424 guests and no members online