Sun&Sea&Sex: HTZ krenula u marketinško brendiranje plaža (a valjda će nam ostati koja plaža i za kupanje)

Činjenica je da smo još uvijek pretežito turistička zemlja "sunca i mora" jer nam čak 86 posto gostiju kao razlog dolaska navodi te atribute. Nakon što se gotovo pola stoljeća hrvatskim plažama praktički nije upravljalo niti se sustavno vodila briga o njihovu razvoju, svjetski trendovi i traženja gostiju u međuvremenu su pokazali kako su standardi koje gosti traže na plažama postali izrazito visoki, ovog je tjedna napokon predstavljen Nacionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama. Riječ je o projektu Ministarstvo turizma koji obuhvaća hodogram aktivnosti koje valja napraviti u cilju poboljšanja kvalitete i usluge na našim plažama, te njihovo tematiziranje prema ciljnim skupinama gostiju koji žele točno određene aktivnosti na plaži. Realizacijom tog projekta u konačnici bi se trebalo rasteretiti sada prepune plaže oblikovanjem novih tematskih kupališta. Riječ je isključivo o marketinškom instrumentu kojim će se svijetu poslati poruka što mi u Hrvatskoj stvarno imamo, a nipošto o intervencijama u prostoru, kažu izrađivači plana. Pa ćemo tako uskoro "imati" ekoplaže, adrenalinske plaže, romantične plaže, plaže s kulturnim sadržajima, party plaže, sportske plaže, promenadne plaže, plaže za obitelji s djecom, plaže za surfere, nudističke plaže, gay plaže, plaže za pse, hotelske plaže... i dobro je primjetio jedan pažljiviji novinar.. valjda će nam ostati i pokoja "obična" plaža za kupanje i sunčanje domorodaca... Ministarstvo će sufinancirati do 80 posto troškova tih programa, a najviše do 500 tisuća kuna po pojedinom regionalnom programu, koji trebaju biti završeni do kraja ožujka. O svemu predloženom za svaku pojedinu lokaciju trebale bi, kako doznajemo, odlučiti zajednički lokalna uprava i samouprava, turistički djelatnici javnog i privatnog sektora, pa i sami građani, budući da su plaže integralni dio turističke ponude destinacije i tako njima valja i upravljati, ali ne dovodeći u pitanje održivi razvoj i ekološku ravnotežu, piše Ružica Mikačić na stranicama Slobodne Dalmacije ...

NOVE MJERE HTZ-a

Uvodimo zasebne plaže za obitelji s djecom, nudiste, partijanere...

Izvor: Slobodna Dalmacija

Cilj je novog dokumenta, kako su najavili u Ministarstvu turizma, poslati tržištu poruku o raznolikosti mogućnosti koje se gostima nude na našem priobalju, te širokom spektru aktivnosti i zabave koju mogu naći na našim plažama.

Ministarstvo će sufinancirati do 80 posto troškova tih programa, a najviše do 500 tisuća kuna po pojedinom regionalnom programu, koji trebaju biti završeni do kraja ožujka.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 281 guests and no members online