U sklopu obilježavanja programa Dana grada Omiša, profesionalno kazalište Mali princ Omiš u srijedu, 22. svibnja u 20h , u dvorani Ilirskog sjemeništa u Omišu (Glagoljaška 11), izvesti će svoju novu predstavu. Riječ je o komediji 'Slonovača Donjeg Doca'.  Režiju potpisuje dramska umjetnica Ivana Giove Župa. Predstava će zasigurno razvedriti i nasmijati do suza sve one koji su gladni dobrog, originalnog i prirodnog humora. Ulaz je slobodan, ali broj mjesta je ograničen pa se preporučuje dolazak na vrijeme.
- "U ovoj komediji su bespoštedno prikazane komične posljedice do kojih dovodi sumanuta policijska logika u sprezi s neiskorjenjivim primitivnim mentalitetom Dalmatinske zagore. Budući da su samo dvije stvari beskonačne, kako kaže Krleža ili Einstein, a to su svemir i ljudska glupost, komad nažalost postaje posebno relevantan u naše doba kada se znanje obezvređuje, a poput šumskog se požara šire dezinformacije koje otvaraju prostor za potencijalno pogubne postupke i ozbiljne komične manipulacije u životu običnog čovjeka" - kaže o predstavi Petar Buljević...
 

Festival kazališnih amatera u Gatima

KUU Mosor iz Gata ovog je vikenda, 5 i 6. travnja (petak i subota), domaćin smotre dramskih amatera naše županije. Dođite u Gata i uživajte u kazališnim predstavama.
 

Sve ministrove laži

Uoči Dana Žena, Kazalište Mali Princ iz Omiša priprema spektakularno izvođenje komedije pod nazivom “Sve ministrove laži”. Predstava će se održati u petak, 8. ožujka 2024. godine, s početkom u 19:30 sati, u obnovljenim prostorima drevnog Glagoljaškog sjemeništa na Priku. Ovaj lijepi događaj namijenjen je svim divnim ženama, ali i njihovim muškim pratiteljima, kako bi zajedno uživali u ovoj komediji. U predstavi, koja nosi potpis talentiranih glumaca Ivane Giove ŽupeMarijana Grbavca i Mate Tavrića, publika će imati priliku svjedočiti intrigama, ljubavnom trokutu, prijevarama te dvostrukim igrama ministara... dakle uobičajenim zanimacijama naše političke i drugih elita. Središnja tema komedije leži u istini, koja se pokazuje ključnom i oslobađajućom, čak i u najkompliciranijim situacijama. Ova komedija osim smijeha donosi i dublje poruke o cijeni uspjeha mladih umjetnika te o tzv. “čovjekoljublju” ministra koji ih podržava, ali i iskorištava. Kada u priču uđe žena, ljubavni trokut postaje epicentar glasnog smijeha, pružajući publici potrebnu lakoću u teškim trenucima života. Ulaznice su dostupne po cijeni od 7 eura, a mogu se kupiti sat vremena ranije na ulazu u dvoranu na Priku. Više informacija o predstavi možete pronaći na službenoj web stranici omiškog kazališta.
 

Valentinovo uz Romancu o tri ljubavi na Priku

Centar za kulturu Omiš svim zaljubljenima za Valentinovo poklanja predstavu "Romancu o tri ljubavi" profesionalne kazališne družine Max teatar iz Zaprešića. Riječ je o jednoj od najljepših i najpoetičnijih hrvatskih komada iz pera Antuna Šoljana, o duhovitoj i dirljivoj dramskoj igri u stihovima koja je svojom formom nalik na Shakespearove ili Molierove komade, djelu koja postavlja i pokušava dati odgovore i na najsloženija pitanja o ljubavi...
Kroz priču vas vode četiri središnja lika: Gospa (Helena Minić Matanić / Matilda Sorić), Službenica (Marina Kostelac), Vitez (Amar Bukvić / Adam Skendžić) i Kapelan (Pero Juričić), a radnja je smještena u doba križarskih ratova.
Predstava igra u srijedu, 14.02.2024. u 20 sati u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku. Cijena ulaznice je 7 eura.
 
Dvorana Kazališta Mali princ u Omišu bila je pretijesna za sve koji su željeli uživati u blagdanskom, već tradicionalnom, 9.po redu Blagdanskom dramskom kolažu dječjeg kazališta Harlekin, piše Dalmatinski portal.
I ove godine je bilo iznenađenja, puno pjesme i dječjih osmjeha. Najmlađi članovi, od kojih su neki prvi put nastupali pod svjetlima reflektora, pokazali su igrokaz o mjesecima, božićnom drvcu i ispričali priču o Adventu.
Uz prigodne pjesme i dramske monologe kao što je 'Marijina priča', Harlekinci su nas počastili sa premijerama zabavnih i edukativnih predstava 'Mila i vragovi' i 'Ukradeni darovi'. Autorica programa i voditeljica Harlekina je Ivana Giove Župa, dramska umjetnica.
 

U Sudnici

Nakon velike dnevne fešte Humanitarne udruge Talaja u Dugom Ratu, adventska događanja u Dugom Ratu nastavljaju se kazališnom predstavom "U Sudnici" nastalom po Malom Libru Marka Uvodića Splićanina, komediji koju će u svetu nedjelju, 10.12.2023. s početkom u 18:30 sati u dvorani nekadašnjeg kina Dalmacija u Dugom Ratu odigrati glumačka družina KUU "Mosor" iz Gata. Vidimo se i u nedjelju u Dugom Ratu, ovaj put na porciji komedije.
 

Noć kazališta u subotu na Priku 2023.

Ove subote, 25. studenoga 2023., od 18 sati očekuje nas zanimljiv program "Noći kazališta" u omiškom kazalištu 'Mali princ' u prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku. Evo programa:
18 h - Otvoreni sat Dječjeg kazališta Harlekin - dođite i vidite kako nastaje predstava, stanite pod svjetla reflektora i osjetite kako je biti na daskama koje život znače...
19 h - Komedija "BRAČNO SAVJETOVALIŠTE" Dramske udruge Proložac - nagrađivana komedija Proložana u kojoj je riječ o bračnim i privatnim problemima parova koji svoje nedaće žele riješiti odlaskom kod zdravstvenog stručnjaka...
Popratni program: Izložba "Portreti" akademskog slikara Mira Zovka - u maniri starih renesanskih majstora sa začuđujućim majstorskom vještinom Miro Zovko slika realističan portret do najsitnijih detalja te se u preciznim nijansama otkriva tehnička moć, vještina i snaga umjetnika...
Ulaz je slobodan, a ni izlaz se nenaplaćuje! Uživajte u Noći kazališta na Priku.
 

Priče iz Vukovara

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, koji Centar za kulturu Omiš obilježava već desetak godina, Centar za kulturu Omiš organizira u petak, 17. studenog s početkom u 19.30 sati u Ilirskom sjemeništu, Glagoljaška 11, Omiš, izvedbu monodrame Pere Eranovića "Priče iz Vukovara", Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Monodrama "Priče iz Vukovara" autorski je projekt mladog glumca Pere Eranovića, a svoju premijeru predstava je imala na Sceni 55 splitskog HNK, upravo uoči obljetnice jednog od najtragičnijih događaja novije hrvatske povijesti. Temelj u stvaranju predstave Eranoviću su bile kratke lirske priče legendarnog ratnog izvjestitelja iz Vukovara Siniše Glavaševića. Ulaz je slobodan.
 
U tijeku su upisi u 9. Sezonu dramskog studija dječjeg kazališta HARLEKIN (koji djeluje pri CZK Omiš). Početak sezone i prvi zajednički sat održati će se u SRIJEDU, 11.10.2023. u 19:00h, u Kazalištu Mali princ (Ilirsko sjemenište) - Glagoljaška 11., Omiš , i nakon toga će biti podijeljeni u grupe prema uzrastu i dosadašnjem iskustvu. Djeca na satu trebaju biti u udobnoj odjeći, ponijeti rezervne papuče (kao za tjelesni, ples i sl.) i bočicu vode.
Mjesečna školarina iznosi 25e (2 školska sata/tjedno). Molimo dosadašnje polaznike da potvrde svoj dolazak. Voditeljica je dramska umjetnica i članica Crvenih nosova - klaunovadoktora, Ivana Giove Župa.
A zašto se upisati u ŠKOLU GLUME ?! U nastavku članka je kratki odgovor u par natuknica...  
 
Hit komedija 'Ja sam dama' neočekivano se i neplanirano vraća u nedjelju u Omiš na scenu 34. Omiškog kulturnog ljeta. "Dama' je 'plemkinja i prostakuša', od nje se može očekivati neočekivano, uvijek nova i drugačija a opet prepoznatljivo svoja! Nervira vas obitelj, djeca, muž, šef? Idu vam na živce političari i niste svoji za vrijeme pms-a?! Žena stalno zivka i pita 'gdje si?'. Pun vam je kufer svega i jedva spajate kraj sa krajem?! Ako ste odgovorili 'da', e onda je ova predstava idealna da bar na sat vremena pobjegnete od ludnice i nasmijete se na tuđi ali i svoj račun", poručuju iz omoškgo Centra za kulturu o predstavi, monodrami omiškog kazališta "Mali princ" koja je u više navrata pred punim gledalištem igrala i u Dugom Ratu. U monodrami igra dramska umjetnica Ivana Giove Župa, a dramaturgiju i režiju potpisuje Petar Buljević, koji je u kazališnu predstavu umješno oblikovao legendarne fejsbuk statuse naše sumještanke Meri Bauk.