Ante Sanader: Zagreb zbog politike zaustavlja projekte u našoj županiji

vučevicaPremda su čelnicima u Splitsko dalmatinskoj županiji puna usta novih investicija, s naglaskom na Znanstveno tehnološki park u Vučevici koji je čak dobio ime 'Faust Vrančić', sve je izglednije kako od toga neće biti ništa. Uzalud su bile godine priprema, traženja dozvola, očekivanja i obećanja koje su čelnici ponavljali stranim gostima vjerujući u njihova ulaganja jer sve je jasnije kako se pustopoljina u Vučevici zasigurno neće pretvoriti u moderan znanstveno tegnologijski centar. Županija je imala ozbiljne namjere, izrađena je impresivna dokumentacija, no tada je cijeli posao zaustavljen u Zagrebu ...

STRATEGIJA RAZVOJA NA HRVATSKI NAČIN

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Stopirana je Vučevica, bio sam u Zagrebu, tražio da me primi osobno ministar Grčić, no on se nije pojavio, primio me gospodin Venko Ćurlin i tada mi je rečeno da je Vučevica moj politički projekt! Da, baš tako mi je rečeno, tada sam shvatio da se politika grubo umiješala u sve i dobio sam jasnu poruku da od te za nas važne investicije za sada neće biti ništa. Žalosno je da su takvu lošu poruku dobili i studenti našeg Sveučilišta s kojima smo ozbiljno računali u Vučevici – kaže župan Ante Sanader.

vučevica

Na žalost, tu nije kraj minoriziranju ove Županije jer je na obećanjima ostala i izgradnja cesta oko Splita, godinama se govori o obilaznici Trogir–Stobreč no svakom tko makar jednom prođe tim područjem, posebno kroz Kaštela, jasno je kako se radovi kreću sporo ili nikako.

- Za ceste me ne pitajte, sto puta smo upozoravali, molili, pitali, apelirali, ali stanje je već duže bez promjena i ja sam, na žalost, nemoćan – kaže Sanader.

Dok otpadaju ulaganja, oči svih uprte su obnovljive izvore energije jer se od energije vjetra i sunca može temeljiti budući razvoj ove regije, no čini se da su projekti izgradnje vjetroelektrana zbog nesuglasja Ministarstva gospodarstva i Minstarstva zaštite stati još neko vrijeme.

ante sanader

Zaobilaze li ministri Split i ovu Županiju ili se neki važni projekti nisu realizirali zbog inertnosti lokalnih političara pitali smo prvog čovjeka Županije:

- Tužan sam što to moram reći, ali ministri stvarno ignoriraju ovu Županiju i mene kao župana. Eto ministrica Milanka Opačić je bila u Splitu, srela se sa SDP-ovim kandidatom za gradonačelnika Splita, a meni kao županu se nije ni javila. Ma čekajte, to nije bio stranački već državni posjet pa je li bio red najaviti se doći, porazgovarati o aktualnim temama. Na žalost, to nije jedini slučaj, ali je zadnji pa mi je dobro ostao u sjećanju – tuži se Sanader.

Bilo kako bilo, politika očito radi svoje, no mnogo teže od političara je nama, običnim građanima jer se sva prepucavanja događaju preko naših leđa.

Još teže je kad znamo da će se milijuni potrošiti na još jedne izbore, nove predstave sa starim i novim likovima, a naša lijepa Dalmacija u isto vrijeme tone pod teretom krize i političkih igara.

obilaznica omiša

Povezani članci

Who's Online

We have 207 guests and no members online