23. Knjiga Mediterana

knjiga mediteranaMožemo biti zadovoljni zahtjevnim poslom organizacije 23. Knjige Mediterana. Sedam dana rada, više od stotinu sudionika iz zemlje i inozemstva na skupu o splitskoj hagiografskoj baštini i komparatističkom skupu "Romantizam – ilirizam – preporod", velik broj predstavljanja knjiga i dobar odaziv publike čine nas zadovoljnima“ kazao je član Znanstvenog odbora Nenad Cambj zahvalivši u subotu navečer svim sudionicima. Posljednji dan počeo je u podne pomalo neobičnom, ali ipak mediteranskom, morskom temom, predstavljanjem knjige Igora BelamarićaDieselov motor u pogonu broda“. Navečer je održano dobro posjećeno predstavljanje dviju knjiga ...

 

23. KNJIGA MEDITERANA

Dogodine uz Krležu i Splitski statut

Piše: Siniša Kekez / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

On je iskoristio priliku i najavio teme za iduću, 24. Knjigu Mediterana. „Sljedeće izdanje posvetit ćemo sedamstotoj obljetnici Statuta grada Splita. U suradnji Pravnoga i Filozofskog fakulteta skup će suorganizirati profesori Željko Radić i Marko Trogrlić“, zaključio je smotru akademik Cambj.

Posljednji dan počeo je u podne pomalo neobičnom, ali ipak mediteranskom, morskom temom, predstavljanjem knjige Igora Belamarića „Dieselov motor u pogonu broda“. Navečer je održano dobro posjećeno predstavljanje dviju knjiga.

Ivana Prijatelj-Pavičić predstavila je knjigu Duška KečkemetaLikovna umjetnost u Splitu 1900.–1941.“. A knjigu Dasena VrsalovićaArheološka istraživanja u podmorju istočnoga Jadrana. Prilog poznavanju plovnih putova i gospodarskih prilika na Jadranu u antici“ predstavili su Zrinka Buljević, Josip Moser, Berigoj Vrsalović i Nenad Cambj.

Tako je završeno ovogodišnje izdanje smotre koja je marulološku organizaciju preslikala i na knjigu mediteranske tematike. Koncentracija gostiju i titula je velika, ali atmosfera je često kabinetska i preuzak je prolaz između struke i javnosti.

Nužno potrebni sajam knjiga Split će, očito, morati sanjati negdje drugdje. Knjiga Mediterana, pak, na korak je do četvrtstoljetne obljetnice.

Povezani članci

Who's Online

We have 410 guests and no members online