Rock s Zagrebačkom filharmonijom u Spaladium Areni

Napokon se neki koncert iz bogate ovogodišnje ponude u metropoli spustio Dalmatinom dolje do stečajem vlasnika poharane Spaladium Arene. Projekt “Rock the opera” donosi i u Split, i to već u subotu, 05.02.2022. dobri, stari rock u izvedbi filharmonijskog orkestra. Ma da je išta! Projekt “Rock the opera” se bazira na najvećim klasičnim rock hitovi Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Rainbow, U2 i mnogim drugima, pod palicom njemačkog dirigenta Friedemanna Riehlea i u izvedbi Zagrebačke filharmonije uz vokalne soliste i specijalnog gosta Dinu Jelusića (Whitesnake).
Vidimo se u areni... samo da se ro(c)ka! Pa makar i s filharmonijskim orkestrom.
 

Vedran Roguljić ima novi hit

Naš, dugoratski glazbenik, popularni Vedran Roguljić objavio je novu uspješnicu, novu pjesmu za zaljubljene, za koju je objavio i video broj. Nova pjesma se zove "Sve dok si kraj mene", a tekst popisuje naš Vedran. Za glazbu su zaslužni pjevač i Marko Tomasović, aranžman potpisuje Leo Škaro, a za šesni video u nastavku zaslužna je Marija Tadić. Lipo je nama na našim veselim dugoratskim feštama s našim Vedranom, bilo, a i bit će... Sve dok je kraj nas...
 

Virtuoz: Petar Čulić u žiriju s Placidom Domingom

Sjajno je priznanje, između ostalih, prošle je godine dobio naš sumještanin Petar Čulić, jedan od ponajboljih klasičnih gitarista svoje generacije te glazbeni pedagog - biti član žirija Virtuosos Talent Showa - međunarodnog glazbenog natjecanja i popularnog TV showa koji daje talentiranim mladim glazbenicima šansu za predstavljanjem pred više milijuna gledatelja, a koji se s pomno prati u nizu zemalja srednje Evrope. Petar Čulić u žiriju s Placidom Domingom! Wow! Hrvatska je ove godine imala čast biti zemlja gost showa, a Petar Čulić i Stjepan Hauser su bili hrvatski suci u stručnom žiriju. Petar je čuo, kaže, 20-ak nevjerojatnih talenata i jako je ponosan na sve njih, a posebno na četiri hrvatska sudionika Virtuosa: Ivana Petrovića-Poljaka, Marka Antolkovića, Kiaru Janko i Luciju Dujmović. Uz zahvalu kolegama, sucima i mentorima, povodom završetka druge sezone, Čulić se posebno zahvalio maestru Placidu Domingu, živoj legendi i kako kaže iznimno ljubaznoj osobi, uz koju mu je bila velika čast sjediti i od njega učiti. Doista, ni sami ne znamo koje svjetske majstore i iznimno dobre osobe susrećemo na ulicama našeg malog mista. Bravo Petre! Sve najbolje ti želim i u Novom litu.
 

Čikina top lista: Najbolji glazbeni albumi u 2021.

Dosta je bilo politike, baluna i COVID-a 19, prođe Božić, brzo će i praznici, vrijeme je za nešto opuštenije, prigodne teme. A di ćeš prigodnijih tema od spize, darivanja i – u ovo vrijeme izrazito popularnih – top ljestvica svega onog najboljeg u godini na izmaku. Pa, s obzirom da ste poklone sigurno već kupili, a bakalar bianco ćete i tako spremiti po receptu svoje bake, nama ne preostaje druge nego da se pozabavimo ovim posljednjim i još jednom vam sastavimo našu tradicionalnu predblagdansku top ljestvicu najboljih glazbenih izdanja (cijelih albuma, a ne samo singl uspješnica!) u proteklih dvanaest mjeseci 2021. Kriteriji su ostali isti – mora bit dobro, pače izvrsno, a mora bit za i svakog ponešto. Pa krenimo onda redom, kao i uvijek, od odličnog prema najboljem... predstavljamo Vam našu tradicionalnu Čikinu top listu za lito vilovito koje je na izmaku...
 

Božićni koncert na Priku

 

Božićni koncert u nedjelju u crkvi u Dugom Ratu

Na svetu nedjelju, na blagdan svetog Stjepana, koji se posebno slavi i obilježava u mom susjedstvu, 26.12.2021 u 19 sati u župnoj crkvi Svetog Josipa u Dugom Ratu održati će božićni koncert Gradske glazbe Omiš. Hvala glazbenicima, udruzi Duće, našem župniku i svima onima koji su nam koncert omogućili.
 

Kad je vrime od Božića

Župa sv. Mihovila arkanđela u Omišu organizira tradicionalni Božićni koncert koji će se održati na blagdan sv. Stjepana, u nedjelju, 26. prosinca 2021. godine iza Svete mise u 18 sati. Na koncertu će nastupiti: Župni zbor mladih "NEPOMUK", te dvije omiške klape: Oneum (m) i Mirabella (ž). Sve Vas pozivamo da radosnog srca i uz tradicijske pjesme proslavimo blagdan Kristova Porođenja. Napominjemo da se važno pridržavati svih epidemioloških mjera.
 

Božićni koncert prijatelja šansone

Božićni koncert prijatelja šansone održao se u ponedjeljak 20.12.2021. u 19:30 sati u prostorima nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku. Na koncertu su sudjelovale u publiku oduševile Gabriela Braičić, Zdravka Damjanović, Ema Kuzmanić Balić, Kristina Nuić Prka i Ana Opačak, sve uz glazbenu pratnju Jurice Karuza.
Božićni koncert na Priku organizira Ana Opačak i Prijatelji šansone ispred udruge Prokultura i u suradnji s Centrom za kulturu Omiš.
 

Tradicionalni Božićni koncert FDK Omiš

Festival dalmatinskih klapa Omiš u subotu, 18. prosinca 2021. u 19 sati u Župnoj crkvi sv. Mihovila u Omišu priređuje tradicionalni Božićni koncert. Nakon nekoliko humanitarnih Božićnih koncerata održanih prijašnjih godina u sportskoj dvorani Ribnjak, te prošlogodišnje stanke uvjetovane pandemijom virusa, ovog prosinca u suradnji sa župom sv. Mihovila Arkanđela Božićni koncert ponovno će se održati u Župnoj crkvi sv. Mihovila. S daškom božićne čarolije u svojim glasovima, tradicionalnim napjevima i božićnim skladbama u blagdansko raspoloženje uvest će vas ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, te muške klape Bunari iz Vodica i Mriža iz Splita, redom klape višegodišnje sudionice i dobitnice niza najsjajnijih priznanja na omiškom Festivalu.
 

Humanitarni koncert: Želim život

Zaklada Ana Rukavina već tradicionalno na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića organizira božićni koncert "Želim život", čiji je glavni cilj prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, no, kao i prošle godine, događaj će i ove biti virtualan zbog covida-19. Koncert možete pratiti u subotu, 18.12.2021. u 20:15 sati na Novoj TV i online platformama Nove TV. Ove godine na koncertu će sudjelovati Severina, Nina Badrić, Petar Grašo, Psihomodo Pop te Sanja, Marinko i Zec.
Pozivom na broj 060 9000 građani će tijekom cijelog prosinca moći donirati 5 kuna (plus PDV) kako bi podržali ovu plemenitu akciju..