Koncert Petra Čulića u srijedu u 21 h u Rivice

Dugoratsko kulturno ljeto je gotovo, no nema kraja ni dugoračanima, a bome ni lipim ljetnim večerima u našem malom mistu u društvu naših umjetnika. Ljubitelji glazbe, ne propustite u srijedu, 1.9. u 21 sat koncert Petra Čulića u popularnom kafiću "Rivica" na dugoratskoj plaži. Najpoznatiji dugoračanin na ovoj baloti predstaviti će nam se svojom interpretacijom vječnih standarda klasične gitare, a u drugom dijelu koncerta uz autorske kompozicije slijedi nam i par relax i crossover iznenađenja... Vidimo se!
 
Najviše razloga za slavlje na sinoć završenom 55. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu imali su momci iz klape Vinčace - Novi Vinodolski koji su osvojili najvrijednije festivalsko priznanje, Zlatni štit s povijesnim grbom Grada Omiša, prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Ukupno petim trijumfom na omiškoj pozornici (2015., 2016., 2017., 2019. i 2021.) klapa Vinčace postala je najtrofejnija klapa u povijesti omiškog Festivala.
Žiri u sastavu: Rajmir Kraljević, Ivana Tomić Ferić, Mojimir Čačija, Mirko Barišić, Mirjana Siriščević, Velebit Veršić i Blaženko Juračić, drugo mjesto, srebrni štit dodijelio je klapi Kaše iz Dubrovnika dok je treća nagrada, brončani štit prema ocjenama struke pripala klapi Mriža iz Splita. Zlatni omiški leut, prvu nagradu publike osvojila je klapa Stine iz Zagreba. Nesvakidašnja situacija dogodila se u zbroju glasova publike za drugo mjesto. Podjednak broj glasova osvojile su čak tri klape: Sebenico iz Šibenika, Bošket iz Zagreba i Kaše iz Dubrovnika, te su ravnopravno podijelile drugu nagradu, srebrni omiški leut. Treća nagrada nije dodijeljena. Trg sv. Mihovila bio je premalen za sve zainteresirane koji su tražili kartu više za završnicu...
 

FDK Omiš: Završna večer muških klapa

Nakon dvije izborne večeri 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2021. koje su održane 3. i 4. srpnja 2021. na trgu Stjepana Radića u Omišu, poznate su sudionice završnice u konkurenciji muških klapa.
Prema ocjenama stručnog povjerenstva u završnici ženskih klapa nastupit ćeo klape Vinčace-Novi Vinodolski, Kaše-Dubrovnik, Mriža-Split, Stine-Zagreb, Bošket-Zagreb, Krunik-Kučine, Sagena-Zagreb, Kolapjani-Sisak, Sebenico-Šibenik i Concordia-Međugorje.
U završnoj večeri stručno povjerenstvo radit će u sastavu Mirjana Siriščević, Ivana Tomić Ferić, Rajmir Kraljević, Mojimir Čačija, Mirko Barišić, Velebit Veršić i Blaženko Juračić.
Završnica muških klapa održati će se u subotu, 17. srpnja u 21 sat, na trgu Sv. Mihovila u Omišu. Završnicu će prenositi i Hrvatska televizija,  izravno na jednom od programa HRT-a te iste večeri.
 
U petak, 16. srpnja 2021. g na Trgu Sv. Mihovila u Omišu, podno tvrđave Mirabella, u svečanoj završnici ženskih klapa u programu 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš, odzvanjala je pjesma deset ženskih klapa koje su to pravo izborile na dvjema izbornim večerima.
Stručni ocjenjivački sud u sastavu Rajmir Kraljević, Ivana Tomić Ferić, Mirjana Siriščević, Mojimir Čačija, Blaženko Juračić, Velebit Veršić i Mirko Barišić najveću ocjenu dodijelio je klapi LUŠE iz Splita koje su tako osvojile prvu nagradu i zavrijedile Zlatni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša. Publika je također nagradila klapu LUŠE te im je pripao i Zlatni leut. Tako je ova splitska klapa po prvi put postala apsolutni pobjednik.
 

FDK Omiš: Završna večer ženskih klapa

Nakon dvije izborne večeri 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2021. koje su održane 3. i 4. srpnja 2021. na trgu Stjepana Radića u Omišu, poznate su sudionice završnice u konkurenciji ženskih klapa.
Prema ocjenama stručnog povjerenstva u završnici ženskih klapa nastupit će klape Kapric-Zadar, Luše-Split, Oželanda-Zagreb, Figurin-Zagreb, Euterpa-Zagreb, Ventula-Split, Stentoria-Daruvar, Sorelo-Zagreb, Stivanja-Trogir i Mir-Međugorje.
U završnoj večeri stručno povjerenstvo radit će u sastavu Mirjana Siriščević, Ivana Tomić Ferić, Rajmir Kraljević, Mojimir Čačija, Mirko Barišić, Velebit Veršić i Blaženko Juračić.
Završnica ženskih klapa održat će se u petak, 16. srpnja u 21 sat na trgu Sv. Mihovila u Omišu. Završnicu će prenositi i Hrvatska televizija,  izravno na jednom od programa HRT-a te iste večeri.
 

FDK Omiš: Autorska večer Duška Tambače

Veliki bard klapske pjesme, najplodonosniji autor i vjerni sakupljač i obrađivač narodnog klapskog blaga, maestro Duško Tambača svoju će autorsku večer imati u subotu, 10. srpnja u klaustru Franjevačkog samostana u Omišu. O Tambačinom doprinosu klapskoj pjesmi i samom Festivalu najbolje govori činjenica da je ovo već četvrti koncert koji Omišani organiziraju njemu u čast...
 

Bebe u Pina

Ovaj simpatični splitski ženski duo - The Bebe - osvojit će vas izvedbom ali i izborom pjesama izvođača kao što su: Adele, Blondie, Cindy Lauper, Amy Winehouse, Sinatra, Chris Isak, Air, Imelda May, Stix, Cash...
Dođite večeras u popularni dugoratski kafić na rubu vala i uživajte u lijepoj glazbenoj večeri...

Utorak, 21 h
THE BEBE
Pino bar
/ Dugi Rat
 
Druga izborna večer 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2021. održala se u nedjelju 4. srpnja 2021. Nastupile su klape Mirabella (ž)-Omiš, Kaše (m)-Dubrovnik, Mir (ž)-Međugorje, Krunik (m)-Kučine, Luše (ž)-Split, Mriža (m)-Split, Obilanca (ž)-Zagreb, Bošket (m)-Zagreb, Ventula (ž)-Split, Concordia (m)-Međugorje, BiH, Stivanja (ž)-Trogir, Okruk (m)-Okrug Donji i Oželanda (ž)-Zagreb.
Najviše ocjene prema sudu Stručnog povjerenstva u sastavu Rajmir Kraljević, Mojimir Čačija, Mirko Barišić, Velebit Veršić i Blaženko Juračić dobila je dubrovačka klapa Kaše u muškoj i splitska klapa Luše u konkurenciji žena.
Pred početak druge izborne večeri pred binom su, za potrebe filma, kroz gledalište prošetali članovi legendarne klape Šibenik, višestruke pobjednice Omiša, koji ove godine slave pedesetu obljetnicu osnutka.
 
Festival dalmatinskih klapa u Omišu nastavio je sa svojim programom. U petak, 3. srpnja 2021. na Trgu Stjepana Radića (“mala pjaca”) održana je prva izborna večer. Nastupile su klape (redoslijedom): SEBENICO (m)-Šibenik, EUTERPA (ž)-Zagreb, STINE (m)-Zagreb, STENTORIA (ž)-Daruvar, PASIKA (m)-Kostanje, SORELO (ž)-Zagreb ŠĆENZA (m)-Nerežišća, LAĐARICE (ž)-Sisak, KOLAPJANI (m)-Sisak, KAPRIC (ž)-Zadar, VINČACE (m)-Novi Vinodolski, FIGURIN (ž)-Zagreb i SAGENA (m)-Zagreb.
Prema ocjenama stručnog povjerenstva koje je radilo u sastavu: Rajmir Kraljević, Mojimir Čačija, Mirko Barišić, Velebit Veršić i Blaženko Juračić najbolja je kod muških klapa bila klapa VINČACE iz Novog Vinodolskog, a kod ženskih klapa KAPRIC iz Zadra.
Druga izborna večer na programu je u nedjelju 4. srpnja u 21 sat na trgu Stjepana Radića.
 

Thrill Blues Festival

Ove godine ponovno će se svirati blues u Gradskom parku u Trilju na samoj obali rijeke Cetine. Četvrti Thrill Blues Festival održava se 2. i 3. srpnja 2021.
– Ovo je dvodnevni festival sa zanimljivim programom. Program koji se održava prvog dana festivala uključuje i edukativnu radionicu “Blues at School” za najmlađe, promociju i kušanje čokoladne ploče “The Bridges”, promociju CD-a Pop-rock škole i “Welcome Jam” svirku na kojoj će gosti festivala svirati u raznim kombinacijama. Headliner festivala cijenjeni je američki blues glazbenik Big Daddy Wilson, a u Trilju nastupa u pratnji talijanskog blues benda The Goosebumps Brothers. Iz Francuske na Thrill Blues Festival ove godine dolazi Same Shooter Plays Again s repertoarom pjesama Alberta i Freddyja Kinga. Iz Slovenije stižu The Wacky Blues Professors, a 4 Hombres & Flowery predstavljaju susjednu BiH. Na pozornici festivala nastupit će i domaći Sunnysidersi te promovirati hvaljeni album “The Bridges”. Kao i svake godine, tu su i cetinski domaćini D’Bluz i Ozon’, kazala je direktorica TZ Trilja Andriana Ivković, dodajući kako je posebni gost festivala ove godine jedan je od najcjenjenijih svjetskih blues-novinara, Grk Michael Limnios, koji će u sklopu multimedijalnog dijela festivala održati sat blues - priča i legendi.