Komunalac Malenica: Rješenje o rušenju potpisao sam pod prijetnjom otkazom

Dugogodišnja bitka stanovnika Marušića za komad zemlje koji im je uzurpirao njihov sumještanin Nedjeljko Bitanga dobila je svoje novo poglavlje u ponedjeljak ujutro u uredu omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića. Prema odluci Visokog upravnog suda, sa sporne parcele prošlog je petka trebalo biti uklonjeno sve što je Bitanga bespravno sagradio, no, komunalni redar zadužen sa slučaj iz Marušića se nakon višesatnih pregovora vratio u Omiš neobavljena posla. Gradonačelnik Kovačić u svom je uredu organizirao sastanak na kojem  se trebalo saznati zbog čega do rušenja nije došlo, no komunalni redar Nenad Malenica umjesto obrazloženja iznio je poprilično ozbiljne optužbe na račun svojih nadređenih.., piše Marin Katušić na stranicama Slobodne Dalmacije ...

SLUČAJ BITANGA

Komunalac Nenad Malenica o slučaju Bitanga:

"Rješenje o rušenju potpisao sam pod prijetnjom otkazom"

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


-  Rješenje o rušenju potpisao sam pod velikim pritiskom i prijetnjom otkazom, a nisam ga proveo zbog straha od osobne kaznene odgovornosti – izjavio je na sastanku Malenica iako nije precizirao tko mu je točno otkazom prijetio niti od kakve je kaznene odgovornosti strahovao.

Maleničino opravdanje mještani Marušića, njih 20-ak koji su sudjelovali na sastanku, dočekali su s podsmijehom.

A da nešto uistinu ne štima između Grada Omiša i gradskog Komunalnog odjela postalo je jasno pred sam kraj sastanka kada je još jednom odlučeno kako se sudska odluka treba poštovati, odnosno kako je stav Grada da se sporna parcela vrati u prvobitno stanje.

Novi termin za rušenje bespravno sagrađenih objekata zakazan je za ponedjeljak, 17. studenog, ali ne bez novih peripetija.

Naime, svi komunalni redari naglasili su kako nikakvo rješenje o rušenju - neće potpisati.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 268 guests and no members online