Knjige: 'Vjera u sjeni politike' pred Omišanima

knjige"Vjera u sjeni politike" naziv je knjige autora Damira Borovčaka koja je u srijedu, s početkom u 18 sati, predstavljena Omišanima i svim zainteresiranima u dvorani Pastoralnog centra Sv. Petar Priko Omiš. Damir Borovčak urednik na Radio Mariji, na ušće Cetine stigao je u organizaciji omiškog ogranka Matice hrvatske i župe Sveti Petar, a o knjizi je govorio i don Ivan Delić, te Davorka Deur, ravnateljica Osnovne škole "Josip Pupačić" iz Omiša.

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija

vjera u sjeni politike"Vjera u sjeni politike", pod istim naslovom kao i emisija na valovima Radio Marije, trajan je podsjetnik na događaje zanimljive katoličkoj javnosti, koji su se zbivali tijekom dvije godine u vremenu od listopada 2001. do listopada 2003. godine.

O autoru

Damir Borovčak rođen je 1949. godine u Zagreba, odakle je kasnije emigrirao u Kanadu. 1991. iz Toronta se vratio u Hrvatsku, a u ratnom razdoblju 1991. i 1992., u informacijskoj blokadi tijekom agresije na Vukovar i Dubrovnik, uz poslove u državnoj službi, izvješćuje iz Zagreba o događajima u Hrvatskoj za hrvatske radijske emisije u Torontu.

Godine 1993. i 1994. radi volonterski na poslovima humanitarne skrbi za hrvatske ratne stradalnike. Prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman odlikovao ga je s tri državna odličja. Za svoj rad dobio je mnoge zahvalnice i priznanja.

Bavi se publicistikom i piše članke, osvrte, reagiranja i komentare na suvremena politička zbivanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 144 guests and no members online