Predavanje: Kurikularna reforma ili propast

Napravimo od republike prošlosti republiku budućnosti. Izgradimo bolju Hrvatsku, to je više nego moguće. Naš je uvjet da struka bude neovisna, ako 10 godina postoji 'zaštitna ograda', onda ima nade. Nije kurikularna reforma borba desnice ni ljevice, zaboravite to. To je borba dvije perspektive, napretka i nazadnjaštva. Vrijednosti su znanje nasuprot bahatosti i plagiranju, identitet, odgovornost nasuprot laganju, solidarnost i integritet, poštivanje, zdravlje i poduzetnost. Zamislite društvo s tom vizijom i vrijednostima. Možda je opasno, ne odgovara političkim elitama.. Ova država je zemlja boljeg svijeta. Malo nam treba. Možemo li stati zajedno? Splićani, boduli, vlaji, Hercegovci, ljubavnici, gubitnici, frajerice, doktorice, novinari, vjernici, ateisti, agnostici, konzervativci, liberalni, kćeri i sinovi... sve što nam se baca u lice je prošlost koja služi za kontrolu budućnosti. Napravimo od republike prošlosti republiku budućnosti. Izgradimo bolju Hrvatsku!
Ovo su samo neke od misli koje je bivši voditelj Cjelovite kurikularne reforme dr. Boris Jokić poslao s nadahnutog predavanja održanog u četvrtak u hotelu Park u organizaciji Rotary Cluba Split, piše Dalmatinski portal.

Predavanje: Kurikularna reforma ili propast

Izvor: Dalmatinski portal

Rotary Club Split u suradnji s Hotelom Park priređuje i poziva Vas na predavanje "Kurikularna reforma ili propast" koje će održati dr. Boris Jokić u četvrtak, 9. veljače s početkom u 18 sati u dvorani Grand splitskog hotel Park, Hatzeov perivoj 3. Kakva je budućnost škole? Zašto gimnazijalci uče informatiku prema programu iz 1993. Je li i tko izbacio Marka Marulića iz lektire? Koja je poveznica najave kupovine novih aviona i povećanja ulaganja u vojsku s činjenicom da 2017. hrvatski osnovnoškolci idu na WC u šatorske objekte bez grijanja na -10 C? Ima li mjesta za budućnost u zemlji koja bi se mogla zvati Republika Prošlost? Ima (li) nade za Hrvatsku?