Čestitamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dragi sumještani, dragi posjetitelji ovih zapisa u vremenu, čestitam Vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Lijepa naša u ponedjeljak, 5. kolovoza slavi Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja uz sjećanje na vojno-redarstvenu akciju "Oluja", u kojoj je prije 24 godinu oslobođen Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija kao ključ pobjede u Domovinskom ratu. Na ovaj blagdan, dok slavimo krvavo izborenu slobodu i mir u našoj lijepoj i jedinoj domovini, prisjetimo se palih hrvatskih branitelja, prisjetimo se i zapalimo svijeću za naše sumještane i sve hrvatske branitelje koji su položili svoje živote za slobodu Lijepe naše i svih njezinih građana te za sve pale nevine žrtve u ratnom vihoru. Danas kada slavimo 24. obljetnicu "Oluje".

I dok se sjećamo tih slavnih dana pobjede, ponosa i nade, kada se činilo da sve možemo i da je pred nama svijetla i berićetna budućnost u našoj slobodnoj domovini, ne mogu zaboraviti koliko su tu našu svijetlu budućnost naši HDZSDP političari zajedno sa našom poslovičnom šutnjom u ovih 20-ak godina poprilično zakomplicirali, pa i kompromitirali. Zahvaljujući našoj ravnodušnosti prema politici i spram svega onoga što su u naše ime činili i što i danas čine naše tzv. "elite"..  još uvijek smo daleko od one Hrvatske koju smo sanjali tih dana ponosa i slave. No dosta se toga i napravilo, a i mlada smo država, još se "učimo" demokraciji, sve je to proces koji traje i koji će trajati i u kojeg se i mi moramo danas (ako još nismo), svako ponaosob i u skladu s svojim mogućnostima, uključiti i pokušati ovo društvo promijeniti nabolje, a našu domovinu učiniti boljim mjestom za život nas i novih generacija. Barem obveznim izlasklom na izbore i glasanjem, ako se već nećemo i aktivnije uključiti kroz društveni ili politički rad u svojoj lokalnoj zajednici.

Kontinuirani je to proces, politika je to stvaranja efikasne, moderne, pravne, liberalne, pro-tržišne, sekularne i "male" države koja se uspješno suočava s svim izazovima življenja u Europi 21. stoljeća i koja se brzo rješava svih aveta svoje bremenite prošlosti. Naše domovine iz koje se građani neće i dalje iseljavati u potrazi za poslom i egzistencijom. Domovine u kojoj će pametni i marljivi ljudi biti još od školskoh klupa "osuđeni" na uspjeh, a ne na pasivu, ulazak u partiju ili pak na odlazak u tuđinu. Domovine koja će biti regionalni predvodnik u novim tehnologijama, novim proizvodima i uslugama, male države s zdravom ekonomijom punom malih i srednjih poduzeća orjentiranih na izvoz, rasadnik moderne poljoprivrede i pametno promišljenog i održivog turizma. Domovine u kojoj će svi iznimno lako poslavati, osnivati i gasiti tvrtke, u kojoj će se držati do dogovora i zakona, a sve bez suvišne birokracije i uz što manje uplitanja države u tržišnu! ekonomiju i ostale sfere života na ovom bogomdanom nam ali krvlju branjenom prostoru..

Dragi sumještani, takvu Hrvatsku i dalje sanjajmo, takvu domovinu možemo imati ako to želimo, takve težnje našim uključivanjem i podizanjem standarda u svim sferam života te boljim biranjem na izborima možemo ispuniti, a s nadom da ćemo još za naših života naći (doći?) pameti, odgovornosti, odlučnosti, radišnosti i snazi izboriti se i za to, unatoč HDZSDP-u i ortačko stranačkoj kliki koja se više ni ne skriva pod plaštom kvazi društvene elite, čestitam Vam današnji praznik nade. Zajebite reforme od 40-ak kuna, status-quo i naše politkantske elite, Hrvatska može i mora bolje! To uostalom i dugujemo svima onima koji su se za nju borili i izborili.

U očekivanju naše reformske i gospodarske "Oluje" čestitam Vam Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Neka im je laka hrvatska zemlja ...
Neka im je laka hrvatska zemlja ...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online