Svečana splitska premijera filma 'Na Putu'

film Na PutuSvečana premijera filma, bosansko-hrvatsko-njemačko-austrijske koprodukcije "Na putu" održat će se u petak, 5. ožujka 2010. godine u multiplex Broadway kinima (Joker Centar), u dvorani br. 4, s početkom u 20:30 sati. Premijeri će prisustvovati redateljica Jasmila Žbanić s velikim dijelom glumačke ekipe na čelu s Zrinkom Cvitešić, Leonom Lučevim i Marijom Kohn. Film "Na putu" je priča o ljubavi – ljubavi mladog bračnog para, Lune i Amara. Nakon što Amar prođe kroz dramatičnu promjenu u radikalnoj vjerskoj zajednici, Luna je rastrgana pitanjem da li je ljubav zaista dovoljna da sačuva njihovu vezu na putu životne sreće. Kroz priču, redateljica Jasmila Žbanić pokušala je "iz ženskog kuta istražiti prirodu i granice ljubavi; koliko je ljubav uvjetovana našim traumama, koliko je imuna na ideologiju, koliko sloboda uključuje, da li su u ljubavi mogući autoriteti?" ...


SVEČANA PREMIJERA FILMA "NA PUTU" REDATELJICE JASMILE ŽBANIĆ U SPLITSKIM KINIMA

 

Na putu - detalj iz filma


Izvor: Broadway kina


Naslovne uloge u filmu "Na putu" igraju hrvatski glumci Zrinka Cvitešić i Leon Lučev, koji je važnu ulogu igrao i u "Grbavici", a ovaj glumački dvojac kao ljubavni par javnosti je otprije poznat iz jednog od najgledanijih hrvatskih filmova "Što je muškarac bez brkova".

U filmu se pojavljuju i hrvatske glumice Nina Violić kao Lunina najbolja prijateljica i Marija Kohn u ulozi Lunine bake. Ostale uloge imaju Ermin Bravo, Mirjana Karanović, Luna Zimić Mijović, Sebastian Cavazza, Jasna Žalica i Izudin Bajrović.

 

Na putu - detalj iz filma

 

"Na putu" je prvi domaći film, nakon 2004. godine i „SvjedokaVinka Brešana, koji je uvršten u natjecateljski program Berlinalea, uz Cannes, najačeg europskog filmskog festivala, koji ove godine slavi jubilarno, 60. izdanje.

Glumica Zrinka Cvitešić, za naslovnu ulogu upravo u filmu "Na putu" odabrana je od strane European Film Promotiona, čiji je cilj predstavljanje novih europskih glumačkih zvijezda, kao jedna od 10 najboljih mladih glumaca i glumica programa Shooting Stars 2010.

Početak prikazivanja filma u multiplex Broadway kinima je odmah nakon splitske svečane premijere, 6. ožujka 2010. godine.

Jasmila Žbanić
Redateljica Jasmila Žbanić

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 278 guests and no members online