Iz Regije..

Stobreč, Šine, Žrnovnica: Split nas iskorištava, želimo svoju općinu!

stobrečIstočna splitska naselja Stobreč, Žrnovnica i Šine planiraju pokrenuti potpisivanje peticije koja je prvi korak u njihovom nastojanju da se izdvoje iz Grada Splita i dobiju status općine. Na taj su se korak odlučili, kažu, jer Split zadnjih 20 godina koristi njihove resurse, ali gotovo ništa od tog novca im se ne vrati kroz investicije. Jerko Aljinović, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica, kaže kako Grad Split godišnje od najma njihovih poslovnih prostora uprihodi pola milijuna kuna, a ništa se ne vraća kroz investicije...

STOBREČ, ŽRNOVNICA, ŠINE:

Split nas iskorištava, želimo svoju općinu!

Piše: Ines Brajević / DalmacijaNews

- Dok nismo postali dio Grada Splita bili smo najprosperitetnija mjesna zajednica. U zadnje dvije godine smo iz proračuna dobili samo 18.000 kuna i to za rušenje starog dječjeg vrtića. Taj smo novac dobili tek nakon što su se pobunili roditelji djece koja su pohađala taj vrtić. Novi vrtić se nije napravio, ulaz u Žrnovnicu je katastrofalan, nismo ni u godišnjem planu održavanja Parkova i nasada, a oni su gradska tvrtka - kazao je Jerko Aljinović.

Nakon peticije koju bi trebalo potpisati 20 posto biračkog tijela raspisat će se referendum na kojem će se mještani izjasniti jesu li za odvajanje od Splita ili ne.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 141 guests and no members online