U Splitu 'na mala vrata' započinje privatizacija voda

vodaU Splitu započinje privatizacije vodnog gospodarstva »na mala vrata«, poručuje Nenad Kurtović, predsjednik Saveza udruga potrošača Hrvatske, reagirajući na sporazum kojeg je splitski Vodovod i kanalizacija potpisao s francuskom konzultantskom tvrtkom SAFEGE, piše Irena Dragičević na stranicama Vjesnika. Prema tom ugovoru, koji je za Savez, blago rečeno, upitan, Vodovod je navodno dobio 3,5 milijuna kuna... "Nismo skloni prihvaćati obrazloženja da će netko nekome dati novac, a da pritom neočekuje nešto za uzvrat. Potvrdu za našu sumnju nalazimo u tome što iz Vodovoda tvrde kako se pronalazi obostrani interes u osnivanju tvrtke za izradu analiza stanja vodovodne mreže, pripremu projekata za sredstva fondova EU i lobiranja. Danas poklon bon u obliku donacije, a sutra učešće u kapitalu do prava upravljanja vodnim resursima, naravno ne samo za šire područje Splita, nego za područje Hrvatske", poručuje Kurtović ...

POČELO JE, POČELO

U Splitu 'na mala vrata' započinje privatizacija voda

Piše: Irena Dragičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


Splitski Vodovod već godinama bilježi gubitke u mreži od oko 55 posto, koje će ovim »aranžmanom« navodno smanjiti na 35.

»Držimo da za smanjenje gubitaka u mreži nije potrebno raspolagati ino-donacijama, već je potrebno zasukati rukave i početi smanjivati obračunske gubitke, naplaćivati svu isporučenu vodu, ali i vodu koja se sa hidranata otuđuje i dalje prodaje, posebno u zagori i na otocima. Održavati mrežu ispravnom, do uključivo i zamjenu vodovodnih cijevi i promptno popravljati puknuća u mreži.

Ako uprava Vodovoda i kanalizacije sa raspoloživom ekonomskom, pravnom i tehničkom operativom nije sposobna realizirati značajno smanjenje gubitaka vode, a očito nije, onda je najbolje da postojeća upravljačka ekipa Gradu Splitu kuvertira ostavku«, poručuju iz Saveza udruga potrošača Hrvatske.

Povezani članci

Who's Online

We have 283 guests and no members online