22. Memorijalni turnir Hrvatski Dragovoljac

Rukometni klub HRVATSKI DRAGOVOLJAC iz Dugog Rata poziva Vas da svojom nazočnošću uveličate 22. tradicionalni memorijalni turnir "Hrvatski dragovoljac". Turnir će se održati u nedjelju, 24.09.2017. u sportskoj dvorani "Ribnjak" u Omišu. U nedjelju s početkom u 9 sati u Crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu održati će se sveta misa za sve poginule i preminule članove RK "Hrvatski dragovoljac", te će se pred spomenikom braniteljima na trgu sv. Josipa u Dugom Ratu položiti cvijeće i upaliti svijeće. U popodnevnim satima kreće memorijalni turnir na kojem uz ekipu domaćina sudjeluju RK Trilj - Pršut Voštane i RK Olimpija iz Vodica. Satnica je sljedeća:
17:00 - RK "OLIMPIJA" Vodice - RK "TRILJ - Pršut Voštane"
18:15 - RK "TRILJ - Pršut Voštane"- RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"
19:30 - RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC" - RK "OLIMPIJA" Vodice
20:45 - Proglašenje pobjednika turnira, najboljeg golmana, strijelca i igrača, te nositelja trofeja "Mladen Martić", "Miro Mušac", "Ratko Kosor" i "Boris Leksić".
 

Naš Dragovoljac!

Zanimljiva inicijativa dolazi iz perjanice dugoratskog sporta, RK Hrvatski Dragovoljac Dugi Rat. Nova uprava krenula je odmah s novim inicijativama. Nabavlja se nova sportska oprema, ponajveća rukometna zvijezda dalmatinskih parketa, Dino Banović, vraćen je u voljeni i matični klub za koji je potpisao ugovor "na neodređeno", a počela je i prodaja PRETPLATNIČKIH ISKAZNICA za rukometnu sezonu 2017/2018. Kupnjom pretplate, pojašnjavaju u RK Hrvatski Dragovoljac Dugi Rat, osiguravate sebi mjesto na tribinama nove omiške sportske dvorane na Ribnjaku za sve domaće utakmice u 1. HRL, Hrvatskom kupu te Europskim pretkolima. Pretplatnička iskaznica ujedno je izraz stava i ljubavi prema svom klubu. Cijena pretplate je popularnih 100 kn, a njenim plaćanjem preplatnička iskaznica (u formatu osobne iskaznice) uskoro će stići na Vašu kućnu adresu. Novo predstavljanje preplatničke akcije održano je u subotu u SC Studenac u Omišu. Vidimo se! Postani pretplatnik našeg Hrvatskog Dragovoljca!
 

5. Memorijalni rukometni turnir BORIS LEKSIĆ LEKSA

Peto izdanje Memorijalnog turnira "BORIS  LEKSIĆ – LEKSA" održalo se u nedjelju, 10.09.2017. na igralištu "Streljana" u Dugom Ratu u spomen na legendu dugoratskog sporta i pokretača dugoratskog rukometa Borisa Leksića Leksu, te u spomen na prerano preminule igračice Orkana Elviru Vukušić, djevojački Franolić, i Branku Tukić, djevojački Rađa. Na turniru koji će se igrati po kružnom sustavu (svatko sa svakim) sudjelovati će ekipe mladih igračica rođenih 2004. god. i mlađe ženskih rukometnih klubova RK ORKAN Dugi Rat, ŽRK SPLIT 2010 i ŽRK Hoteli MAKARSKA. Uz pehare pobjedniku i nižeplasiranima, dodjeljiti će se i dvije plakete, za najbolju igračicu turnira plaketa "Elvira Vukušić" a za najbolju vratarku turnira plaketa "Branka  Tukić". Raspored utakmica turnira je u nastavku..
 
Na Izvanrednoj izbornoj skupštini rukometnog kluba "Hrvatski dragovoljac" Dugi Rat održanoj u subotu, 30.7.2017. u prostorijama kluba na Streljani izabrano je novo vodstvo kluba. Novi predsjednik je Marin Šaban iz Dugog Rata.  Marin je dugi niz godina proveo u klubu kao igrač. Iako su ga životne i poslovne obaveze malo udaljile od kluba, Marin je redovno pratio događanja u klubu i oko njega tako da je upoznat sa većinom aktualnih stvari i izazova. Kroz posao na menadžerskim pozicijama u Siemensu i odnedavno Hat-Tricku naučio je kako biti dobar voditelj i organizator te uspješno voditi heterogeni tim u izazovnim vremenima tako da svi u rukometnom klubu Hrvatski Dragovoljac smatraju da je Marin odlično rješenje i za uspješnu budućnost kluba. Sretno Marine i puno uspjeha i na novoj dužnosti i obvezi!
 
Hrvatska mlađa kadetska reprezentacija okupila se u sklopu Kampa HRS-a u Zadru i započela pripreme za nastup na Europskom festivalu europske mladeži (EYOF) koji će se održati od 23. do 29. srpnja u mađarskom Győru. Izbornik Boris Lisica na ovo okupljanje pozvao je i tri mlada igrača RK Hrvatski Dragovoljac: Marina Bočkaja, Hrvoja Urličića i Nikolu Kaštelana. Bravo momci, samo naprijed, pokažite što vas je rukometu naučio Boško "trener svih trenera" Nazor i ostali rukometni treneri u RK Hrvatski Dragovoljac Dugi Rat.
 

Dugoratski rukometaši na vrućem pijesku Apatina

Ovog vikenda igra se jaki europski turnir rukometa na pijesku u Apatinu. Put Vojvodine iz Dugog Rata krenula je ekipa Kluba rukometa na pijesku "Dugi Rat", satkana od naše nesputane rukometne mladosti iz RK Hrvatski Dragovoljac i iskustva dvojice već prekaljenih pjeskara i članova one legendarne ekipe dugoratskih pijeskara koje je bila prvak države u ovom atraktivnom ljetnom sportu, Joška Ivaniševića i Marka Galiota. Krenuli su naši momci u petak rano ujutro, a kako drukčije doli autobusom "Duće Toursa" i omiljenim im vozačem Farićem. U pitoresknom Apatinu, inače malom Vojvođanskom mjestu s velikom pivovarom i još većim komarcima, ovog vikenda se igra jaki međunarodni turnir u rukometu na pijesku. Prošle godine Dugoratski pijeskari su zaustavljeni tek u polufinalu turnira, a u bogatom noćnom programu naši šarmeri i zavodnici otišli su još i dalje.. Nema apatije u Apatinu..
 

Međunarodni kamp rukometnih vratara u Omišu

U Omišu se od 1. do 7. srpnja održava sedmi po redu Međunarodni kamp rukometnih vratara i vratarki. Sudjeluje oko 500 vratara/ki i trenera iz čak 45 zemalja. Kamp rukometnih vratara nastavak je lijepe ovogodišnje omiške priče nakon što je u zadnjem vikendu travnja u gradu na ušću Cetine održan i Svjetski kup rukometnih veterana. Dvije nove Omiške sportske dvorane dale su dodatnu dimenziju ovom događaju, a i lokalna zajednica je prepoznala i ovu lijepu sportsko-turističku priču. Iz organizacije ovog rukometnog kampa pohvalili su se kako činjenici da je kamp prepoznat u svijetu najbolje svjedoči podatak kako su prijave za sudjelovanje zaključene čak pet mjeseci prije njegovog početka, te dodatnih mjesta za prijave više nema. Sada kada je kamp stacioniran u Omišu, koji je, poručuje organizator kampa Mario Čaljkušić, infrastrukturom, i to ne samo sportskom, idealan za organizaciju ovakvog događaja, postoji mogućnost da se u budućnosti i sam kapacitet kampa poveća. Na samom kampu sudjeluju i mnoga svjjetski poznata vratarska imena te skauti vratara. Ovoga ljeta najzvučnija imena su dvojac mađarskog Veszprema, Roland Mikler i naš Mirko Alilović. U vrijeme održavanja kampa, od 1. do 7. srpnja, bit će upriličen i “dan otvorenih vrata” za sve zainteresirane koji će se, između ostaloga, moći i fotografirati s poznatim sportašima..
 

Rukometašice RK Mikleuš u posjetu Orkanašicama

Treću godinu zaredom u Dugi Rat su došle rukometašice RK Mikleuš iz drage nam Slavonije u posjet svojim kolegicama iz RK Orkan. Obitelji mladih rukometašica Orkana koje su ih ugostile u Dugom Ratu i Omišu potrudile su se i njihov boravak upotpuniti i lijepim izletom na otok Brač na kojem su svi zajedno uživali u cjelodnevnom druženju uz kupanje i plovidbu s posadom broda Tornado. Djevojčice iz RK Mikleuš su zajedno sa svojim trenerom bile gošće dugoraćanki od 21. do 27. lipnja. Svi zajedno uživali su u cjelodnevnim druženjima i, osim kupanja na raznim plažama svaki dan (najhrabriji su zaplivali i u rijeci Cetini), pokazali su im ljepote našeg Omiša i Dugog Rata, kao i izletište Radmanove mlinice, a svratili su i do Splita, te Pučišća i Postira na Braču. Orkanašice se već vesele sljedećem, zimskom, susretu i druženju sa prijateljima iz Slavonije. Lijepo sportsko prijateljstvo se nastavlja..
 
U Makarskoj se ovog tjedna igra veliki, 20. po redu, Međunarodni rukometni turnir Makarska 2017. Turnir organizira RK Hoteli Makarska, a glavni pokrovitelji su Grad Makarska te Turistička zajednica Makarske. Na njemu će nastupiti 50 klubova iz europskih država sa preko 1 500 rukometašica i rukometaša, među njima, kao i obično, su i naše mlade rukometašice i rukometaši iz RK Orkan i RK Hrvatski Dragovoljac i njihovi marljivi treneri. Poželimo im dobar uspjeh i kvalitetno druženje u pauzama između utakmica.
 

7. Memorijalni turnir Boško Mimica Bobo

U organizaciji rukometnog kluba "Hrvatski dragovoljac" Dugi Rat i Grada Omiša u subotu 20.05.2017. u gradskoj sportskoj dvorani na Ribnjaku u Omišu održao se 7. memorijalni rukometni turnir u spomen na tragično preminulog mladog sportaša Boška Mimicu - Bobu, člana RK Hrvatski dragovoljac. Na turniru uz ekipu domaćina, godiše '96, sudjelovali su još ekipe RK "Ribola Kaštela" i ekipa Bobina generacija '96. Revija rukometa u Omišu završila je sportskim druženjem i razgovorom ugodnim svih sudionika u odličnoj atmosferi u kampu "Galeb".