Naš Hajduk: Čestitamo 15. rođendan GNK Dinamu

Udruga "Naš Hajduk" uputila je danas tekst, a povod im je bio rođendan udruge GNK Dinamo, kojeg prenosimo u cjelosti:
"Fantomska" Udruga "Naš Hajduk" čestita sutrašnji 15. rođendan udruzi građana GNK Dinamo. Osnovani su 17. studenog nedavne 1998. godine unatoč tome što je već postojalo športsko dioničko društvo Dinamo, koji je nasljednik onog Dinama iz '45. Navedeno dioničko društvo 2004. je otišlo u stečaj, a današnja udruga građana počinje se natjecati i mimo svih pravila ulazi direktno u u prvu Hrvatsku nogometnu ligu. Za one zaboravne podsjećamo da je povijest nogometa u Zagrebu počela početkom dvadesetog stoljeća kada su osnovani NK HAŠK i HŠK Građanski ...

SRETAN ROĐENDAN

Izvor: Udruga Naš Hajduk

Oba su zagrebačka kluba ugašena '45 i par dana kasnije osnovan je NK Dinamo. Početkom devedesetih (točnije 1991.) mijenjaju ime u NK HAŠK Građanski i prisvajaju titule sva tri kluba, a za godinu osnivanja uzimaju 1903. (kasnije su prisvojili samo titule Građanskog i odabrali godinu osnivanja 1911.)

1993. godine mijenjaju ime u NK Croatia, te se preoblikuju u športsko dioničko društvo. Iz samo njima poznatih razloga su 1996. osnovali i udrugu građana danas poznatu kao GNK Dinamo, a službenu registraciju su dobili 17.11.1998. Navedena udruga se u prvoj HNL natječe tek od sezone 2004/05 kada je dioničko društvo, usljed nagomilanih dugova, otišlo u stečaj (5.11.2004.).

Sadašnje vodstvo udruge se žestoko na sudu (slučaj Cvitanović) borilo dokazati svoju nepovezanost s dotadašnjim Dinamom, a zadovoljštinu su dobili na Vrhovnom sudu u Zagrebu koji je 2009. presudio da sadašnji GNK Dinamo nema nikakve veze sa ondašnjim Dinamom š.d.d. (a kamoli s Građanskim).

Zbog političke zaštite i podobnih kadrova u Hrvatskom nogometnom savezu novoosnovana udruga GNK Dinamo ne počinje svoj ligaški status iz najjniže lige, već ostaje u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i od tada je osvojila 8 prvenstava i 5 kupova.

Naš Hajduk je s GNK Dinamom odigrao 35 službenih susreta, uz omjer 8 pobjeda, 16 poraza i 11 neriješenih rezultata"